Ziua Logo
  Nr. 3901 de miercuri, 11 aprilie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Melescanu a preluat conducerea Ministerului Apararii
-- Militarii romani care se afla in teatrele de operatii isi vor continua misiunile, conform calendarelor stabilite cu aliatii.
Primul-ministru Calin Popescu-Tariceanu a reafirmat ieri, cu ocazia instalarii noului ministru al Apararii, Teodor Melescanu, ca se impune stabilirea unui calendar al retragerii soldatilor romani din Irak, in acord cu aliatii Romaniei.
Tariceanu a aratat ca retragerea nu va fi una intempestiva: "Militarii romani care se afla in teatrele de operatii, si ma refer in special la cei aflati in Irak, isi vor continua operatiunile in care au fost implicati deja, conform calendarelor stabilite cu aliatii nostri. Vreau sa subliniez insa din nou ca nu avem in vedere o prelungire pe termen lung a acestor misiuni. Cred ca asa cum toate tarile europene, inclusiv Statele Unite, au luat in analiza un calendar al retragerii trupelor din Irak, acelasi lucru trebuie sa il faca si Romania. Evident, nu poate fi vorba de o retragere intempestiva si care sa nu fie pusa de acord cu aliatii nostri, pe baza unui calendar dinainte stabilit".
La randul sau, Teodor Melescanu, ministrul Apararii, a afirmat ca Romania isi va indeplini angajamentele luate, dar este necesara initierea consultarilor interne si pe plan extern pentru stabilirea unui calendar al retragerii.
"Romania isi va indeplini toate angajamentele in ceea ce priveste prezenta pe teatrele externe, asumate fata de NATO, ONU si UE. In Irak este o situatie specifica datorita participarii la o coalitie multinationala, dar voi angaja discutii in CSAT pentru asumarea unui calendar de retragere, bineinteles dupa discutii si cu partenerii", a aratat Teodor Melescanu. Acesta a subliniat ca detine si experienta diplomatica necesara si a afirmat ca trebuie sa existe si in Romania o dezbatere publica pe acest subiect. "O astfel de decizie nu trebuie sa fie apanajul unui grup de indivizi sau al unei singure persoane", a declarat ministrul Apararii. La ceremonia de investitura au fost prezenti majoritatea fostilor ministri ai Apararii, mai putin democratul Sorin Furnzaverde.
Melescanu in Irak
Teodor Melescanu, ministrul Apararii, a efectuat in a doua zi de Pasti o vizita fulger in Irak. Chiar daca nu era inca investit oficial in functia de ministru, Melescanu a vrut cu orice pret sa ajunga la militarii romani din Irak pentru a fi alaturi de ei in ziua de Pasti. Deoarece intrarea in teatru de operatii se face doar cu aprobari speciale din partea americanilor, Melescanu nu a putut ajunge in baza romaneasca din Irak decat a doua zi de Pasti, dupa ce generalii din conducerea Statului Major General au facut interventii pe langa responsabilii americani de la Tampa. (D.S.S.)
 Afisari: 325  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
guvern marioneta ...   de pt
iN SFARSIT!   de MardukTiamat
Nu cred ca GUVERNUL CORUPT Patri-Tariceanu de Citroen ar trebui sa ne STABILEASCA POLITICA EXTERNA..   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Operatiunea ITARO    
  Inca trei bratari dacice vor fi recuperate    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sa fie chemati doctorii! (6191 afisari)
 Rival pentru Logan (5442 afisari)
 Furt comunisto-platformist (4090 afisari)
 Cum va fi lumea peste 30 de ani (3095 afisari)
  Foc de tabara cu dosare la PD (3036 afisari)
 Incurcate sunt caile suspendarii presedintelui (193 afisari)
 Viktor Iuscenko propune un plan de compromis in criza din Ucraina (129 afisari)
 "Tweety" cel violent, cu subsemnatul la Politie (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00940 sec.