Ziua Logo
  Nr. 3891 de miercuri, 28 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Farmacii fara medicamente
Aproape doua treimi dintre farmaciile care se afla in relatie contractuala cu Casa de Asigurari de Sanatate Bucuresti (CASMB) si-au terminat plafoanele pentru medicamente compensate si gratuite pe luna martie. Potrivit purtatorului de cuvant al CASMB, Cristina Calinoiu, din 672 de farmacii care se afla in relatie contractuala cu CNAS, 284 inca mai elibereaza medicamente compensate si gratuite. "Exista farmacii care se afla in zone centrale ale Capitalei, unde adresabilitatea este mai mare si este normal ca plafoanele destinate medicamentelor compensate si gratuite sa se termine mai repede decat la farmaciile aflate in zone mai greu accesibile", a declarat pentru NewsIn, Cristina Calinoiu. Purtatorul de cuvant al CASMB, a mai spus ca in acest sens se adopta metoda regularizarii astfel incat plafoanele neconsumate de la farmacii sunt redistribuite luna urmatoare celor cu adresabilitate mai mare. (C.P.)
S-a infiintat AJR
Clubul Roman de Presa (CRP) a hotarat infiintarea Asociatiei Jurnalistilor din Romania ca organizatie care sa reprezinte interesele profesionale ale ziaristilor, se arata intr-un comunicat de presa al CRP. Decizia a fost luata de Adunarea Generala a CRP, documentele de infiintare a asociatiei au fost semnate ieri. "Semnatarii actelor de infiintare ale organizatiei s-au angajat sa sprijine in mod activ initiativele cu caracter deontologic si de profesionalizare a jurnalistilor din Romania", se arata in comunicat. "AJR ii invita sa i se alature pe toti cei care au drept ocupatie principala si retribuita presa", precizeaza comunicatul. Dupa obtinerea hotararii judecatoresti definitive de infiintare, AJR va organiza alegeri pentru organismul de conducere, Colegiul Director, in cadrul unei Adunari Generale a tuturor membrilor, inclusiv a celor ce isi vor exprima dorinta de a se inscrie, in conditiile Statutului AJR. Pana la obtinerea hotararii definitive de infiintare, Secretariatul AJR va fi asigurat de Secretariatul General al Clubului Roman de Presa. (L.M.)
Premiile CRP
Clubul Roman de Presa organizeaza o noua editie a Premiilor CRP, societatile locale de presa si jurnalistii fiind asteptati sa depuna dosarele cu materialele de presa pana vineri, 30 martie, ora 16.00. Potrivit unui comunicat de presa al CRP, premiile ce vor fi acordate vor depasi 120.000 de lei (1,2 miliarde de lei vechi). La editia din acest an, CRP va acorda 17 premii, in valoare de 4000 de lei fiecare. In premiera, CRP va avea si patru Mari Premii, in valoare de 10.000 lei fiecare: Marele Premiu pentru Jurnalism de Agentie, Marele Premiu pentru Presa Scrisa, Marele Premiu pentru Radio si Marele Premiu pentru Televiziune. Va fi si Premiul Dumitru Tinu, acordat unei societati locale de presa, ca va fi in valoare de 15.000 de lei. Decernarea tuturor distinctiilor va avea loc in luna aprilie, in cadrul Galei Premiilor Clubului Roman de Presa. Lista completa a premiilor se afla pe pagina de Internet a CRP (www.pressclub.ro/ premii), impreuna cu informatiile privind inscrierea in concurs. (L.M.)
Festivalul prajiturilor
Copiii sunt invitati sambata, impreuna cu parintii, sa ia parte la concursuri delicioase cu cadouri surpriza, distractie, veselie si muzica. Pe tot parcursul festivalului organizat de Minimax la City Mall, Eroii Revolutiei, copiii vor asista la demonstratii live, la mini-recitaluri oferite de Floare-de-Colt, Contrapunct, Karina si Mondo Dance. Premiile cele mari vor fi 7 cuptoare cu microunde oferite Whirpool, sponsorul spectacolului. Petrecerea va incepe la ora 11.00. Televiziunea Minimax este un important canal de televiziune pentru copii din Europa Centrala si de Est. In Romania difuzarea programelor a inceput in 2001, iar in 2004 a inceput in Cehia si Slovacia. In scurt timp, a devenit cel mai vizionat canal tematic pentru copii in aceste tari. (Corina SCARLAT)
 Afisari: 174  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  CAS mai mic, numai daca se reduce munca la negru    
  Internari mai multe, dar mai scurte    
  Piata Sudului inchisa doar de forma    
  Facturi de incalzire pentru comisioanele prietenilor    
  Greva generala iminenta la Galati    
  15.000 de romani plecati in strainatate cu contract    
 Top afisari / comentarii 
 DEMERSUL PACEPA (9478 afisari)
 Comisia Europeana face praf taxa de prima inmatriculare (4443 afisari)
 Viitorul Partid Democrat (4367 afisari)
 Noul Guvern (4212 afisari)
 Amor ghebos (1837 afisari)
 Alianta DA mai supravietuieste o zi (235 afisari)
 Penalizare din salariu pentru fuga lui Hayssam (151 afisari)
 CSAT cu scantei (113 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01057 sec.