Ziua Logo
  Nr. 3869 de vineri, 2 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Uite ce a produs PSD
"Sunt produsul dumneavoastra si n-am sa va dezamagesc! (...) Sunt o fire vulcanica, sunt un lider controversat si vreau sa raman un lider controversat, dar sa ma iubeasca populatia", a strigat Marian Vanghelie in aplauzele pesedistilor prezenti, miercuri seara, la Romexpo.
Promisiunea a fost facuta imediat dupa ce primarul "Care este" a aflat ca este noul presedinte al PSD Bucuresti. Vanghelie a primit cadou, chiar de ziua lui de nastere, 989 de voturi dintr-un total de 1060. Pentru restul candidatilor (cinci la numar plus unul care s-a retras - Robert Negoita) au votat atatia delegati cati sa-i numeri pe degetele de la doua maini. Daca atmosfera si discursurile participantilor nu au iesit cu nimic din comun (cu exceptia unor aplauze isterice cand isi silabisea discursul Vanghelie), securitatea a fost pe masura candidatului favorit. Persoane vanjoase si cu privirea otelita - adunate probabil din Sectorul 5 - au pazit sala Romexpo mai ceva ca un cazino de cartier. Doar Mircea Geoana - presedintele PSD - a cerut o conferinta "impecabila".
Pseudovaloarea
Seria discursurilor a fost deschisa de Geoana care a vorbit despre cea mai mare si mai puternica organizatie a tarii de unde trebuie sa porneasca "Stalingrad-ul Aliantei portocalii". Sesizandu-i pe Adrian Nastase si Sorin Oprescu, printre delegatii prezenti la sedinta, Geoana a pozat imediat intr-un lider impaciuitor: "De cate ori il vad pe Adrian Nastase intr-o sala, il salut cu toata prietenia. Il vad si pe Sorin Oprescu care a ramas acelasi soldat valoros al partidului". Imediat, Vanghelie a incercat sa preia modelul presedintelui PSD, acuzand dosariada declansata impotriva lui Nastase, fara a uita insa ca in 2004 "toata gasca de la Guvern urla sa ma aresteze". El i-a declarat toata prietenia si lui Oprescu, pe motiv ca nu se poate certa, nu se poate supara, "pentru ca-i trece". Vanghelie nu a putut insa sa treaca cu vederea grupul de la Cluj, spunandu-i lui Ioan Rus ca este dispus sa mearga la Cluj pentru a castiga primaria. "Ioan Rus sau Vasile Dancu, daca vor sa candideze, le garantez ca ii sustin daca au sanse sa castige", a comentat liderul PSD Bucuresti, in fata unei sali ridicate in picioare. Doar Mircea Geaona si Ion Iliescu au stat cuminti pe scaun, la prezidiu, citind foarte atenti niste hartii. Agitatie peste masura a produs discursul lui Petre Terzi care a cerut sa se vorbeasca "si pentru intelectuali si pentru Ferentari". "Agitatorii" au fost repede redusi la tacere de Ion Iliescu, iar Marian Vanghelie s-a jurat ca fluieraturile nu erau de la oamenii lui, ci de la TSD. In final, au mai vorbit Neculai Pandele (a facut Revolutia la Baicoi si a cerut ca "cinstea sa fie pusa inaintea competitiei") si Nicolae Pupeza (harnic, cuminte si se ruga in fiecare zi la Dumnezeu sa castige la Loto). (D.I.)
 Afisari: 1153  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Produsu lu'...nea Nelu !   de Marius Adrian Porojnicu
bravo...   de yon_1966
VANGHELIE? DA, ASA ARATA PSD. MAI RAMANE CA BECALII SA DEVINA PRESEDINTELE ROMANIEI.   de Ioan Danila
REAL TITLU!   de Dinu D.
A r h i v a
  D.I.P. propune ancheta la contracte    
  Ziua si replica    1 comentariu
  PNG sufla in ceafa PSD    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Furia lui Cozma (5639 afisari)
 Ochiul lui Videanu (3612 afisari)
 Al treilea proiect de Cod Penal (2968 afisari)
 Stapanii adevarului (2821 afisari)
 Israel si nostalgia NATO (2243 afisari)
 "Antisemitul" Sacha Baron Cohen, premiat in Israel (212 afisari)
 Opozitia vrea amanarea alegerilor europarlamentare, presedintele si premierul, nu (169 afisari)
 Ministrul Culturii: Proprietarul neposesor a dat in judecata pe posesorul neproprietar (126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01100 sec.