Ziua Logo
  Nr. 3869 de vineri, 2 martie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Finantele se imprumuta cu masura
Ministerul Finantelor Publice (MFP) a vandut ieri obligatiuni de stat pe termen de 5 ani de un miliard de lei, cu o treime mai putin decat valoarea programata de 1,5 miliarde de lei, la un randament mediu de 7,03% pe an, dupa ce a respins cererile bancilor pentru obtinerea de castiguri mai mari. Bancile comerciale participante la licitatia pentru titluri de stat au depus cereri in valoare totala de 3,81 miliarde de lei, din care cea mai mare parte, de 3,04 miliarde de lei, in nume propriu, iar diferenta in contul clientilor. Ministerul Finantelor a respins insa cererile care vizau un nivel al randamentului pana la maturitate mai mare de 7,18% pe an. Dobanda anuala a obligatiunilor este de 6,5%, dar randamentul obtinut de investitori este mai mare, intrucat titlurile au fost vandute la un pret mai mic decat valoarea nominala, la care vor fi rascumparate. (G.R.P.)
Targ de apartamente la Cluj
Editia regionala a targului de apartamente Condominium va reuni la Cluj, intre 17-20 mai, companii de pe piata imobiliara din Transilvania, Banat dar si din strainatate si le va propune celor interesati solutii imobiliare. Pro Active Business Communication si Plus Media, organizatorii manifestarii, arata, intr-un comunicat, ca editia regionala a targului de apartamente vine la doar trei luni de la prima editie a acestei manifestari, care, la Bucuresti, a atras aproape 30.000 de vizitatori. Targul de la Cluj va fi completat si de o expozitie de decoratiuni interioare si se adreseaza firmelor care furnizeaza intreaga gama de accesorii si echipamente necesare dotarii unui spatiu rezidential. n(G.R.P.)
RCS&RDS lanseaza Digi.Tel
Compania RCS&RDS a lansat serviciul de comunicatii mobile de generatia a treia (3G) Digi.Tel, dupa ce a indeplinit prima etapa de testare a functionalitatilor serviciilor 3G, urmand ca in urmatoarele luni sa fie extinsa reteaua in mai multe localitati din tara. "Serviciile de comunicatii mobile de la RCS & RDS sunt oferite sub numele Digi.Tel, iar comunicarea se poate realiza, in prima faza, in cadrul retelei de telefonie mobila 3G Digi.Tel. In viitorul apropiat, abonatii vor putea sa apeleze si restul retelelor fixe si mobile, in acesta perioada fiind in curs de agreare procesele de interconectare cu ceilalti operatori de telefonie fixa si mobila", se arata intr-un comunicat al companiei. RCS & RDS a inceput realizarea unei retele de tipul UMTS la nivelul national, avand ca furnizor de solutie integrata compania Nokia. (G.R.P.)
Rezultate Henkel Romania
Compania Henkel Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 370 milioane de lei (peste 100 de milioane de euro), in crestere cu 34% comparativ cu valoarea raportata in 2005 si un profit inainte de deducerea dobanzilor si a taxelor de 13,5 milioane de euro, potrivit unui comunicat al firmei. In cadrul companiei Henkel Europa Centrala si de Est, filiala din Romania a ocupat pozitia a treia, din 30 de tari, din punct de vedere al ritmului de crestere in anul 2006. Henkel are 440 de angajati in Romania iar portofoliul sau cuprinde aproximativ 30 de marci si mii de produse. Henkel Romania a fost infiintata in 1994, ca filiala a companiei Henkel Austria, devenita, in 1998, Henkel CEE. Compania reuneste operatiunile din 30 de state. (G.R.P.)
 Afisari: 247  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Datoria Romaniei a crescut de 170 de ori in 17 ani    4 comentarii
  Tariceanu satul de strategii in turism    4 comentarii
  Tender a vandut Ardaf fondului ceh PPF    1 comentariu
  Romgaz la Moscova    
 Top afisari / comentarii 
 Furia lui Cozma (5639 afisari)
 Ochiul lui Videanu (3612 afisari)
 Al treilea proiect de Cod Penal (2968 afisari)
 Stapanii adevarului (2821 afisari)
 Israel si nostalgia NATO (2243 afisari)
 "Antisemitul" Sacha Baron Cohen, premiat in Israel (212 afisari)
 Opozitia vrea amanarea alegerilor europarlamentare, presedintele si premierul, nu (169 afisari)
 Ministrul Culturii: Proprietarul neposesor a dat in judecata pe posesorul neproprietar (126 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01117 sec.