Ziua Logo
  Nr. 3862 de joi, 22 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Exterminatorii de cartite
Primaria Satu Mare a incheiat un contract de prestari-servicii cu o firma de ecarisaj ca sa extermine cartitele care au sapat galerii in digurile Somesului, specialistii sustinand ca tunelele facute de cartite pot pune in pericol chiar integritatea digurilor, informeaza Mediafax. Seful Dispeceratului de la Apele Romane Satu Mare, Adrian Masca, a declarat ca aceste galerii pot fi periculoase daca nivelul apelor se mentine ridicat si ca se pot crea infiltratii in corpul digului care pot pune in pericol stabilitatea lucrarilor de aparare. Seful Serviciului de Administrare a Domeniului Public din cadrul Primariei Satu Mare, Alexandru Munteanu, a declarat, la randul sau, ca actiunea s-a dovedit eficienta pentru ca acolo unde deratizarea s-a facut in anii precedenti digurile nu mai au probleme de acest gen, iar pe portiunile care nu au fost deratizate exista sute de galerii. Angajatii firmei de ecarisaj sapa fiecare musuroi gasit, dupa care introduc pastile extrem de toxice care consuma intreg oxigenul din galerie. (L.M.)
STS contra poluarii
Garda Nationala de Mediu (GNM) si Agentia Nationala pentru Protectia Mediului (ANPM) vor beneficia de o retea securizata de comunicatii de arie extinsa, realizata in colaborare cu Serviciul de Telecomunicatii Speciale (STS). Potrivit unui comunicat de presa al Guvernului, aceasta retea va fi utilizata pentru monitorizarea poluarilor accidentale si a sesizarilor primite de la cetateni, va servi la administrarea si certificarea pentru semnatura digitala si va fi folosit pentru videoconferinte. Legatura dintre punctele de prezenta a STS din resedintele de judet si locatiile teritoriale in care se afla GNM si ANPM se va face prin furnizori de servicii de comunicatie privati, selectati transparent, prin procedurile de achizitie prevazute in legislatia in materie, precizeaza comunicatul. Decizia de infiintare a acestei retele a fost luata de Executiv in ultima sa sedinta. (L.M.)
Catalog de "milioane"
Compania de retail de mobila IKEA a alocat 1,3 milioane de euro pentru productia si distributia primului catalog de prezentare din Romania, a declarat Cornel Oprisan, directorul de retail al IKEA Romania, intr-o conferinta de presa. Catalogul, lansat in 860.000 de exemplare, va fi distribuit gratuit, din usa in usa, locuitorilor din Bucuresti, Pitesti, Targoviste, Urziceni, Ploiesti si, mergand pe DN1, pana la Comarnic. "Preturile din catalog reprezinta un prag maxim, fiind posibil sa scada, insa nu sa creasca", au precizat reprezentantii IKEA. Actualul catalog prezinta 3000 de produse din cele 7000 de articole care vor fi expuse in magazin, fiind valabil pana la 30 august, cand IKEA va lansa, la nivel mondial, o noua editie. Dupa ce alege produsul, cumparatorul va lua acasa un pachet perfect compact si usor de transportat, care contine componentele mobilierului si instructiuni de asamblare. Magazinul va fi inaugurat pe 21 martie. (G.R.P.)
Lansare Fanta World
Compania "Coca -Cola" lanseaza, sub conceptul "Fanta World", care propune consumatorilor produse cu arome exotice, o noua bautura racoritoare din suc de grapefruit, Fanta Pink Grapefruit, se arata intr-un comunicat al companiei. Aroma de grapefruit este una din cele mai apreciate de catre consumatorii romani, conform raportului MEMRB, in anul 2006 aceasta reprezentand 2,6% din totalul de bauturi carbonate si 7,5% din piata de bauturi carbonate cu aroma de fructe. Sub sloganul "Fanta World iti aduce un strop de Thailanda in noua Fanta Pink Grapefruit", aroma va fi disponibila in ambalaje viu colorate, fiind promovata in Romania printr-o campanie integrata. (G.R.P.)
 Afisari: 208  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Corida cu vize    
  Prescolarii nu au loc in Capitala    1 comentariu
  Radar in stuf    
  Spitalul mortii la Vaslui    
  Tom si Jerry alungati de CNA din reclame    1 comentariu
  Romanii, cei mai carcotasi angajati din Europa    
 Top afisari / comentarii 
 Succesor pentru presedintele recuperator (4847 afisari)
 Dezgropati-l pe Ceausescu! (3993 afisari)
 Femeia-profet cu ochi de aur (2692 afisari)
 S-au porcait in direct (2479 afisari)
 Nick Nolte, nauc prin Beverly Hills (2344 afisari)
 Mircea Rednic: "Sunt dezamagit. Am luat doua goluri din faze fixe, este inadmisibil la acest nivel. Atata putem acum, poate vom reusi mai mult la anul". (280 afisari)
 Paris, je t'aime (Orasul iubirii) (203 afisari)
 Romania microbista in fierbere (134 afisari)
 Printul Harry, militar in Irak (108 afisari)
 Autoritatile de la Tighina ridica un memorial al Armatei Sovietice peste osemintele ostasilor romani (94 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01088 sec.