Ziua Logo
  Nr. 3850 de joi, 8 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Postasii mai tari ca Guvernul
-- Dupa cateva zile de proteste in strada, Guvernul a decis ieri sa scoata Posta Romana de pe lista companiilor monitorizate
Compania Nationala Posta Romana a fost scoasa de Guvern, ieri, de pe lista societatilor economice monitorizate, la numai cateva zile dupa ce sindicatele din domeniu au cerut in strada acest lucru, pentru a putea negocia liber salariile si angajarile de personal.
"Avand in vedere cresterile de profit pe care Posta Romana le-a inregistrat in ultimii doi ani, nu exista nici un argument de ordin economic pentru mentinerea companiei pe lista societatilor monitorizate de Guvern", a declarat directorul general al companiei, Dan Mihai Toader, citat de Mediafax.
Sindicatele din Posta si Comunicatii amenintau, in luna decembrie a anului trecut, cu blocarea activitatii, la inceputul lunii ianuarie 2007, cerand scoaterea companiei de pe lista societatilor monitorizate de Fondul Monetar International. Pe de alta parte, sindicalistii nu sunt de acord cu privatizarea companiei, pentru ca Romania ar trebui sa astepte privatizarea societatilor similare din alte tari europene prospere, pentru a putea lua exemplul acestora. Postasii au pichetat, marti, prefecturile din toata tara si au anuntat ca, vineri, vor recurge la o alta forma de protest.
Proteste oprite
Presedintele Federatiei Sindicatelor din Posta, Matei Bratianu, ne-a declarat ieri ca aprecieaza faptul ca actualul Executiv a "reparat greseala si abuzul pe care le-a comis Guvernul Nastase in momentrul in care a inclus Compania Posta Romana pe lista intreprinderilor monitorizate". "Pana la aparitia documentului oficial vom opri actiunile de protest pregatite pentru zilele urmatoare, iar in momentul aparitiei documentului le vom anula", a mai spus Bratianu.
Tot ieri, in sedinta Guvernului, de pe lista celor 49 de companii monitorizate au mai fost scoase, pe langa Compania Nationala Posta Romana, alte 32 de societati. "Decizia a fost luata pe baza analizei indicatorilor economico-financiari realizati de acesti operatori economici in perioada 2005-2006" a declarat ieri Camelia Spataru, purtatorul de cuvant al Guvernului.
Corina SCARLAT, Carmen POPESCU 
 Afisari: 297  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
  Tariceanu insista cu taxa de inmatriculare    
 Top afisari / comentarii 
 Clanul presedintelui (5111 afisari)
 Doua harti ale Armaghedonului (4628 afisari)
 Noi amanunte despre moartea lui JFK Jr. (4465 afisari)
 Intelectualii opariti (4155 afisari)
 Romeo si Julieta au murit acum 5000 de ani (4080 afisari)
 Parlamentarii asteapta scuze publice de la Basescu (242 afisari)
 Ambasadorul roman in Italia a avut totusi aprobarea Centralei Ministerului (192 afisari)
 Ultimul rege al Scotiei (The Last King of Scotland) (130 afisari)
 Un complice al lui Philip Bloom din Dosarul Irak, retinut in Romania (118 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00975 sec.