Ziua Logo
  Nr. 3846 de sambata, 3 februarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Yahoo lanseaza sistemul de publicitate Panama cu o luna mai devreme
-- Gigantul internet Yahoo va lansa pe piata noul sistem online de publicitate pe 5 februarie, cu o luna mai devreme decat au anticipat analistii de pe Wall Street, potrivit agentiei Reuters.
"Sunt bucuros sa va informez ca am reusit sa transferam majoritatea veniturilor noastre din publicitate catre noul sistem numit 'Proiectul Panama'", le-a spus investitorilor companiei presedintele si CEO-ul Yahoo, Terry Semel.
Clientii de publicitate vor fi "convertiti" la noul sistem pana la sfarsitul primului trimestru al anului. Acest lucru va duce la cresterea veniturilor din al doilea trimestru, a mai spus presedintele Yahoo.
"Proiectul Panama" reprezinta primul upgrade major derulat de Yahoo de la achizitionarea sistemului actual de cautare publicitara, Yahoo! Search Marketing (cunoscut, inainte de achizitie, ca Overture si cumparat in 2003).
Panama ofera advertiserilor mai multe facilitati, precum capacitatea de a rula diferite reclame in interiorul sistemului pentru a gasi cel mai bun mix, bugetarea reclamelor in functie de veniturile estimate, precum si modalitati de corelare a diverselor cuvinte-cheie pentru a creste eficienta geografica a acestora. "Inainte sistemul era foarte dificil de optimizat, criteriul la achizitionarea de reclame fiind mai ales pretul", a spus Charlene Li, analist internet in cadrul companiei de consultanta Forrester Research.
Profitul net inregistrat de Yahoo, in al patrulea trimestru al 2006, a scazut cu 60,7% fata de aceeasi perioada a anului anterior, ajungand la nivelul de 268,6 milioane de dolari. Pentru intreg anul 2006, profitul a scazut cu mai mult de jumatate fata de anul precedent, de la 1,89 miliarde dolari pana la 751 milioane de dolari in 2006. Profitul pe actiune a scazut si el, in 2006, ajungand la 19 centi, fata de cei 49 de centi inregistrati in aceeasi perioada a anului 2005.
Grupul Yahoo trece momentan printr-o perioada de restructurare, ca urmare a presiunii exercitate de rivalul direct, grupul Google, care, in ultima perioada, a inregistrat mai multe succese, mai ales prin achizitionarea site-ului extrem de popular specializat in continut video YouTube.com.
 Afisari: 290  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  China ar putea deveni curand principalul stat utilizator de internet din lume    2 comentarii
  Muzica digitala din Romania, estimata la 10% din totalul pietei de muzica    
 Top afisari / comentarii 
 Cacealmaua prezidentiala (4145 afisari)
 Razboiul impotriva Iranului a si inceput (3780 afisari)
 Primul cap (3021 afisari)
 Sa cada! (2366 afisari)
 Licurici la licurici nu scoate ochii (2083 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00838 sec.