Ziua Logo
  Nr. 3838 de joi, 25 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Administratorii enciclopediei wikipedia in limba romana vor infiinta o asociatie
-- Administratorii variantei romanesti a enciclopediei online Wikipedia, detinuta de fundatia Wikimedia, vor lansa la vara o asociatie non-profit, ce va permite obtinerea de sponsorizari, subventii si donatii, a declarat pentru NewsIn Radu Trifan, unul dintre administratorii site-ului.
Asociatia non-profit Wikimedia Romania va fi cea de-a noua filiala locala a fundatiei americane Wikimedia Inc, iar veniturile rezultate in urma infiintarii acesteia vor asigura bugetul dezvoltarii site-ului enciclopedic, potrivit reprezentantilor enciclopediei.
Fundatia americana Wikimedia Inc., asociatie non-profit si de caritate, care este scutita de taxe, ofera suportul financiar necesar rularii si dezvoltarii site-urilor enciclopedice. "Fondurile adunate de asociatia locala vor fi utilizate pentru premieri, intalniri ale membrilor si publicitate", a mai declarat pentru NewsIn Radu Trifan.
in prezent, administratorii enciclopediei romanesti colaboreaza cu Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiilor in cadrul proiectului eComunitate, care are ca scop extinderea utilizarii internetului in tara (in special in scoli), potrivit reprezentantilor enciclopediei.
Administratorii siteului ro.wikipedia.org vor crea un ghid pentru editarea Wikipedia, iar ministerul il distribuie in teritoriu si invita utilizatorii sa participe la Wikipedia.
Publicul tinta al enciclopediei online este impartit in doua categorii: utilizatorii (cititorii), care doar citesc continutul si editorii, care scriu articolele enciclopediei. Articolele enciclopediei acopera variate domenii - de la geografie, istorie si literatura, pana la sport, politica, religie, societate, "pe scurt, orice prezinta un subiect enciclopedic", mai spune Trifan.
Enciclopedia online Wikipedia a aparut in limba romana pe 15 iulie 2003, cand initiatorul proiectului romanesc, utilizatorul "Gutza", a inceput traducerea interfetei originale.
Enciclopedia romaneasca are peste 50.000 de articole, 25.470 utilizatori - dintre care 192 sunt activi - si este administrata de 19 persoane, potrivit administratorilor site-ului.
Versiunea in limba engleza a enciclopediei contine peste 1,5 milioane de articole si are peste 3 milioane de utilizatori.
 Afisari: 214  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Ce ASOCIATZIE va trebuie: de cenzura?   de Bismark
Wikipedia si manipularea   de mafalda
A r h i v a
  Comertul online in SUA a depasit in 2006 nivelul de 100 de miliarde de dolari    
  Peste 70% dintre europeni nu folosesc roamingul din cauza costurilor    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Sclavele sexuale ale nazistilor (4744 afisari)
 Divort definitiv (4290 afisari)
 L-am suspendatara. Si? (3021 afisari)
 Moartea vine din Rusia (2988 afisari)
 Jaf la scolari (2825 afisari)
 Mihail Hardau: Afacerea microbuzelor este, de fapt, "o licitatie corecta, curata. O poveste frumoasa" (289 afisari)
 Operele alese ale lui Mircea Geoana (95 afisari)
 Vasile Paraschiv, muncitorul care s-a opus lui Nicolae Ceausescu (86 afisari)
 Diamantul sangeriu (Blood Diamond) (72 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03321 sec.