Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Stiri pe scurt
Biletul "roz sau galben", in atentia UE
Dezbaterile de la Bucuresti privind criza legata de biletul adresat de premierul Calin Popescu Tariceanu sefului statului sunt analizate cu maxima atentie la nivelul Comisiei Europene, a declarat, ieri, comisarul european pentru multilingvism, Leonard Orban. "La nivelul Comisiei Europene se analizeaza cu maxima atentie, dar reactiile nu sunt rapide, ci calculate. Dezbateri, discutii politice exista in toate statele membre, problema este ca acestea sa nu impiedice, sa nu impieteze evolutia reformelor", a precizat Orban, in cadrul unei conferinte de presa. Comisarul european din partea Romaniei a precizat, totodata, ca un stat membru al UE are mai multe sanse de a fi influent la nivelul Uniunii daca nu are probleme, inclusiv probleme de politica interna. (D.E.)
Decizia a aparut in Monitorul Oficial
Decizia de demitere a lui Bodu a intrat in vigoare odata cu publicarea in Monitorul Oficial. Regia Autonoma Monitorul Oficial a retransmis toate actele normative publicate ieri in partea I, pentru a include decizia premierului Tariceanu de eliberare a lui Sebastian Bodu de la conducerea ANAF. Publicatia, distribuita initial abonatilor in jurul pranzului, cuprindea o lege promulgata de seful statului, patru hotarari de guvern si un ordin al ministrului Mediului. O ora si jumatate mai tarziu, publicatia a fost retransmisa, incluzand si decizia premierului de demitere a lui Bodu. "Retransmitem Monitorul 44 corectat, intrucat cel transmis anterior nu era complet", a precizat RA Monitorul Oficial, la momentul transmisiei celei
de-a doua variante. (R.A.)
"Bodu a criticat fara temei"
"Nu comentam acum daca Sebastian Bodu si-a facut sau nu treaba. Comentam acum daca un subordonat, un secretar de stat are dreptul sa isi critice ministrul sau sa-l critice pe premierul care i-a semnat numirea in functie. Sebastian Bodu a adus niste critici lipsite de temei", a declarat Dan Radu Ruseanu, vicepresedinte PNL. (R.G.)
"Sper sa fie o neintelegere"
La randul sau, presedintele executiv al PD, Adriean Videanu, a declarat ca cine l-a demis pe seful ANAF, Sebastian Bodu, s-a grabit si ca PD trebuia sa fie intrebat, pentru ca este postul asumat de democrati, exprimandu-si speranta ca e "o neintelegere", intrucat schimba datele problemei. "Cineva s-a grabit sa il demita pe Sebastian Bodu de la conducerea ANAF. Ar fi trebuit in mod normal sa ne intrebe si pe noi, pentru ca totusi este postul asumat de PD", a declarat Videanu. Liderul democrat a completat: "Sper sa fie o neintelegere, nu mai mult decat atat, pentru ca schimba datele problemei". Videanu a precizat ca a vorbit cu Bodu si se pare ca demiterea acestuia a rezultat in urma unei "neintelegeri" cu privire la declaratiile pe care seful ANAF le-a facut intr-un cotidian central. El a mai spus ca democratii vor discuta cu premierul pe acest subiect. "Sigur ca vom discuta cu primul-ministru si sper sa clarificam problema", a declarat Videanu.
UDMR sustine Guvernul
Liderul UDMR Marko Bela a declarat, ieri, ca sustine solidaritatea membrilor unui guvern, aratand ca nu este bine ca un membru al executivului sa conteste deciziile cabinetului din care face parte. Vicepremierul a spus insa ca nu cunoaste in detaliu motivele pentru care primul-ministru Tariceanu l-a demis pe secretarul de stat, Sebastian Bodu, din fruntea ANAF si, ca atare, nu se poate pronunta strict cu privire la acest caz. (R.I.P.)
 Afisari: 323  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Marko   de cosor ion
A r h i v a
  Ministrul anti-Justitie    18 comentarii
  Videanu actionar la "banca escrocilor"    8 comentarii
  Tariceanu l-a demis pe Bodu    8 comentarii
  PSD crede ca va strange semnaturile pentru suspendarea lui Basescu    13 comentarii
  Presedintia a publicat memoriul ALRO    6 comentarii
  Kyrill a maturat Europa    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01030 sec.