Ziua Logo
  Nr. 3834 de sambata, 20 ianuarie 2007 
 Cauta:  
  Detalii »
IT&C
Dell: Retelele de mare viteza sunt larg raspandite in Romania
-- Seful producatorului de calculatoare Dell, Michael S. Dell a mentionat si Romania printre alte tari, in care retelele bazate pe fibra optica au cunoscut o larga raspandire, in discursul tinut cu ocazia Consumer Electronics Show de la Las Vegas, relateaza International Herald Tribune.
Michael S. Dell a remarcat ca retele de mare viteza sunt mai larg raspandite in Romania, Cehia, Danemarca, Dubai, Franta, Islanda, Japonia, Kuwait sau Slovenia, in timp ce Statele Unite au ramas in urma. El a mai spus ca numai 44% dintre familiile americane au acces prin banda larga la internet, si doar un procent din aceste camine au conexiune prin fibra optica.
Dell a facut un apel catre industria de telecomunicatii sa creasca eforturile pentru a aduce fibra de viteza mare care creste capacitatea de a transmite date voluminoase prin internet.
Tendinta vanzarilor de fibra optica in Romania este de crestere cu 25% in 2007, aceasta fiind solutia cea mai cautata de companiile ce furnizeaza servicii de telecomunicatii, potrivit unei declaratii din toamna a lui Aurica Barbulescu, directorul distribuitorului de cabluri Mondo Plast Bucuresti. in ultimii doi ani piata fibrei optice a avut o dezvoltare exploziva, in 2005 inregistrandu-se cresteri de peste 50%.
Furnizorii de telecomunicatii, in speciali cei mici, alternativi, "au constatat in timp ca improvizatiile nu tin". in momentul de fata, fibra optica este solutia optima, atat din perspectiva pretului, cat si a calitatii. Totodata, pretul cuprului si, consecutiv, al cablurilor cu axial, a urcat doar in acest an cu aproximativ 300%. in acelasi timp, s olutiile wireless (fara cablu) sunt inca prea costisitoare pentru utilizatorii de internet din Romania, explica anul trecut pentru NewsIn, directorul de marketing al asociatiei micilor furnizori de internet din Bucuresti Interlan, Nicolae Duicu.
 Afisari: 391  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Normal ca Romania sa fie inaintea US   de folclorist
A r h i v a
  Gecad: Virusii informatici de anul acesta vor fi mai agresivi    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Strategia nucleara a Israelului (3141 afisari)
 Marea lehamite (2902 afisari)
 Videanu actionar la "banca escrocilor" (2635 afisari)
 Gloria si decaderea Isabelei Peron (2598 afisari)
 Omorat de Justitia romana (1604 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2007 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00841 sec.