Ziua Logo
  Nr. 3742 de sambata, 30 septembrie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Turista spatiala s-a intors pe Pamant
Anousheh Ansari, prima turista spatiala din lume, si echipajul celei de-a 13-a misiuni pe Statia Spatiala Internationala (ISS), astronautii Pavel Vinogradov si Jeffrey Williams, au aterizat ieri, la ora 01.14 GMT, pe pista din stepa Kazahstanului, relateaza Mediafax. Racheta Soyuz care ii avea la bord pe cei trei a aterizat in locul prevazut, la nord de localitatea Arkalyk, a indicat Centrul rus pentru controlul zborurilor spatiale (Tsoup). Vehiculul spatial s-a desprins de pe ISS si si-a inceput coborarea joi, la ora 21.53 GMT.
"Totul s-a desfasurat conform programului, vehiculul a aterizat pe o parte", a declarat un purtator de cuvant din partea Tsoup, adaugand ca elicopterele si avioanele serviciului spatial rus localizasera modulul cand acesta era inca in aer.
Rusul Pavel Vinogradov si americanul Jeffrey Williams au petrecut 183 de zile pe ISS. "Starea sanatatii celor trei este buna", a declarat unul dintre responsabilii rusi. Dupa ce au fost examinati de medici, cei trei au fost transportati cu elicopterul in localitatea Kustanai de unde vor fi adusi la Moscova.
Anousheh Ansari, in varsta de 40 de ani, care a trait in Iran pana la varsta de 16 ani, a platit 20 de milioane de dolari pentru a petrece opt zile la bordul ISS, devenind astfel al patrulea turist spatial si totodata prima femeie care a facut o asemenea calatorie. In timpul acestui voiaj, Ansari a realizat o serie de experiente medicale si biologice pentru Agentia Spatiala Europeana (ESA). (D.V.)
 Afisari: 247  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
20 mil $ sa-l caute pe Komeini ?   de Aladin
A r h i v a
  Staruri de Cartea Recordurilor    
  Cursuri de arta in pielea goala    4 comentarii
  Angelina Jolie, sexy pentru Vogue    
  Invata sa invingi!    
  meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Tom Lantos - portret neretusat (3445 afisari)
 Tragedia din Darfur (3319 afisari)
 Tara Secuilor in Tara lui Papura Voda (3225 afisari)
 Stalinistii FRF (2555 afisari)
 Maior e finul lui Talpes (2057 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01780 sec.