Ziua Logo
  Nr. 3711 de vineri, 25 august 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Urmele Rusiei in razboiul din Liban
Publicatia americana National Review a publicat ieri in editia sa electronica o ampla analiza a razboiului din Liban si a radacinilor sale, semnata de generalul Ion Mihai Pacepa. Fostul sef al Directiei de Informatii Externe a Securitatii din Romania arata istoria sponsorizarii terorismului islamic de catre Kremlin - atat in timpul, cat si dupa incheierea Razboiului Rece, precum si eforturile depuse de Moscova pentru a orienta lumea islamica impotriva Statelor Unite. Umbrele trecutului sovietic se prelungesc insa si asupra vremurilor prezente. Hezbollah s-a luptat cu armata israelian in Liban, folosind armament de fabricatie ruseasca. Ion Mihai Pacepa mai arata ca Moscova sustine eforturile iraniene de inarmare nucleara - in ciuda faptului ca s-ar putea ca un Teheran nuclear sa se indrepte in viitor impotriva Rusiei.
Kalasnikov rusesc impotriva Israelului
S-ar putea ca Kremlinul sa fie marele castigator al razboiului din Liban. Israelul a fost atacat cu Katiuse, Kalasnikovuri sovietice, rachete rusesti Fajr-1 si Fajr-3, rachete rusesti anti-tanc AT-5 Spandrel si Kornet. Armele rusesti care nu sunt de ultima generatie sunt la dispozitia teroristilor din intreaga lume - iar baietii rai stiu exact de unde sa le ia. Cutiile de munitie abandonate de Hezbollah purtau inscriptia "Client: Ministerul Apararii Siria. Fabricant: KBP, Tula, Rusia"(1).
Terorismul international din ziua de azi a fost creat la Lublianka, cartierul general al KGB, in urma Razboiului de 6 zile din 1967 din Orientul Mijlociu. Am fost martor la nasterea sa in viata mea anterioara, cand eram general comunist. Israelul a umilit Egiptul si Siria, ale caror guverne belicoase erau conduse de consilieri sovietici razvedka(2) - iar Kremlinul a decis sa inarmeze vecinii inamici ai Israelului, palestinienii, si sa-i impinga intr-un razboi terorist impotriva Israelului.
Generalul Aleksandr Saharovski, care a creat structura de informatii a Romaniei comuniste si apoi a devenit seful tuturor structurilor de informatii externe ale Rusiei Sovietice, imi spunea adesea: "In lumea de azi, cand armele nucleare au scos din joc fortele militare, terorismul ar trebui sa devina principala noastra arma".
Intre 1968 si 1978, cand m-am desprins de comunism, fortele Securitatea din Romania trimitea cate doua avioane pline cu echipament militar pe saptamana pentru teroristii palestinieni din Liban. Dupa caderea comunismului arhivele STASI din Gemrania de est au dezvaluit ca RDG a trimis munitie pentru pistoalele mitraliera AK-47 in valoare de 1.877.600 dolari(3). Conform lui Vaclav Havel, Cehia comunista a trimis 1000 tone de explozibil Semtex H fara miros, care nu poate fi detectat de caini - de ajuns pentru 150 de ani(4).
Razboiul terorist a inceput in 1968
Razboiul terorist a inceput in 1968, cand KGB a transformat deturnarea aeronavelor - arma de la 11 septembrie 2001 - intr-un instrument al terorii. Doar in 1969 au fost 82 de deturnari de avioane israeliene in intreaga lume - realizate de Organizatia pentru Eliberarea Palestinei, finantata de KGB. In 1971, cand l-am vizitat pe Saharovski la biroul sau de la Lublianka acesta mi-a aratat o multime de stegulete rosii infipte intr-o harta a lumii. Fiecare stegulet reprezenta un avion deturnat. "Deturnarea avioanelor este inventia mea", mi-a spus Saharovski.
"Succesul" politic provocat de deturnarea avioanelor israeliene a facut ca Departamentul al XII lea al KGB, cunoscut in jargonul serviciilor secrete drept Departamentul Afacerilor Umede (umed fiind un eufemism pentru sangeros) sa se extinda la organizarea de "executii publice" ale evreilor in aeroporturi, gari si alte locuri publice. In 1969 sr. George Habash, o marioneta a KGB, a explicat: "Uciderea unui evreu departe de campul de lupta este mult mai eficace decat uciderea unui evreu pe campul de lupta, deoarece atrage mai multa atentie"(5).
La sfarsitul anilor '60, KGB era implicat in profunzime in terorismul de masa impotriva evreilor, realizat de diferite organizatii palestiniene clientelare. Pentru urmatoarele actiuni teroriste KGB si-a asumat responsabilitatea in perioada in care inca eram in Romania: noiembrie 1969 - atac armat impotriva birourilor El Al din Atena un mort si 14 raniti; 30 mai 1972 atacul asupra aeroportului Ben Gurion cu 22 morti si 76 raniti; decembrie 1974 bomba la un cinematograf din Tel Aviv 2 morti si 66 raniti; martie 1975 atac asupra unui hotel din Tel Aviv cu 25 de morti si 6 raniti; mai 1975 atac cu bomba la Ierusalim cu 1 mort si 3 raniti; 4 iulie 1975 atac cu bomba in Piata Zion din Ierusalim cu 15 morti si 62 raniti; aprilie 1978 atac in aeroportul din Bruxelles cu 12 raniti; mai 1978 atac asupra unui avion El Al la Paris cu 12 raniti.
Operatiunea "Taifun" a KGB
In 1971 KGB a lansat operatiunea "Taifun" destinata destabilizarii Europei Occidentale. Baader-Mainhof, Fractiunea Armata Rosie (RAF) si alte organizatii marxiste sponsorizate de KGB au dezlantuit un val de terorism anti-american care a zguduit Europa. Richard Welsh, seful cetralei CIA din Atena a fost impuscat pe 23 decembrie 1975. Generalul Alexander Haig, comandantul fortelor NATO din Europa a fost ranit in iunie 1979 intr-un atac cu bomba care i-a distrus total Mercedesul blindat. Genralul Frederick J. Kroesen, comandantul fortelor SUA din Europa abia a supravietuit unui atac cu racheta in septembrie 1981. Alfred Herrhausen, un presedinte pro-american al Deutsche Bank a fost ucis in cadrul unui atac cu grenade in noiembrie 1989. Hans Neusel, un secretar de stat pro-american din MInisterul de Interne al Germaniei Federale a fost ranit in timpul unei tentative de asasinat din iulie 1990.
In 1972 Kremlinul s-a decis sa antreneze intreaga lume islamica impotriva Israelului si a SUA. Dupa cum mi-a spus directorul KGB Iuri Andropov, un miliard de dusmani pot cauza mult mai multe pagube Americii decat cateva milioane. Trebuie sa infiltram o ura de tip nazist impotriva evreilor in intreaga lume islamica si sa transformam aceasta arma a emotiilor intr-o baie de sange terorista impotriva Israelului si a principalului sau sprijinitor, Statele Unite. Nimeni din sfera de influenta americana/ sionista nu trebuie sa se mai simta in siguranta.
Din punctul de vedere al lui Andropov lumea islamica era un teren in care el putea cultiva o forma virulenta de ura anti-americana, crescuta din bacteria gandirii marxist-leniniste. Anti-semitismul islamic are radacini adanci. Musulmanii au o inclinatie catre nationalism si victimizare. Multimile lor analfabete si oprimate pot fi incitate.
Andropov predica ca terorismul si violenta impotriva Israelului si stapanului sau, America sionista vor curge natural din fervoarea religioasa musulmana. Trebuia doar sa continuam sa repetam temele noastre - ca Statele Unite si Israelul erau "tari fasciste, imperial sioniste" sustinute financiar de evrei bogati. Lumea silamica era obsedata de prevenirea ocuparii teritoriilor sale de catre necredinciosi si astfel ar fi fost extrem de receptiva la caracterizarea noastra fata de Congresul SUA ca un corp sionist rapace care tintea sa transforme lumea intr-un fief al evreilor.
Operatiunea SIG - Guverne Sioniste
Numele de cod al acestei operatiuni era "SIG"(acronimul pentru Sionistskiye Gosudarstva - Guverne Sioniste) iar "sfera de influenta" a serviciului secret roman imbratisa Libia, Libanul si Siria. SIG era o larga operatiune de partid/ stat. Am creat organizatii comune pentru construirea de spitale, locuinte si drumuri in aceste tari si am trimis mii de doctori, ingineri, tehnicieni, profesori si chiar instructori de dans. Toti aveau sarcina de a portretiza SUA ca un fief evreiesc, finantat cu bani evreiesti si condus de politicieni evrei, a caror scop era subordonarea lumii islamice.
La mijlocul anilor '70, KGB a ordonat serviciului pe care-l conduceam DIE - si altor servicii est-europene - sa cautam in tara noastra activisti de partid care sa apartina diverselor grupuri islamice, sa-i pregatim in dezinformare si operatiuni teroriste si sa-i infiltram in tarile "sferei noastre de influenta". Sarcina lor era sa exporte o ura dementa impotriva sionismului american prin manipularea respingerii ancestrale fata de evrei simtita de oamenii din acea parte a lumii. Inainte sa parasesc Romania pentru totdeauna, in 1978, Directia de Informatii Externe pe care o conduceam a trimis 500 de astfel de agenti sub acoperire in tarile islamice. In conformitate cu estimarile primite de la Moscova, pana in 1978 comunitatea serviciilor de informatii din blocul sovietic a trimis in jur de 4000 de astfeld e agenti de influenta in lumea islamica.
La mijlocul anilor '70 a fost declansata si bombardarea lumii islamice cu traduceri in araba ale asa numitelor "Protocoale ale inteleptilor Sionului" - un fals al Ohranei tariste care a fost folosit de Hitler drept fundatie pentru filosofia sa anti-semita(6). De asemenea am mai diseminat un "documentar" fabricat de KGB in limba araba care sustinea ca Israelul si principalul sau sustinator Statele Unite erau tari sioniste dedciate convertirii lumii islamice intr-o colonie evreiasca.
Noi cei din blocul sovietic incercam sa cucerim minti deoarece stiam ca nu putem castiga batalii militare. A avut operatiunea SIG rezultate durabile? Nimeni nu poate spune cu siguranta, insa efectul cumulativ al diseminarii a sute de mii de copii ale "Protocoalelor" in lumea islamica si a portretizarii Israelului si SUA ca fiind dusmanii de moarte ai lumii islamice ar fi trebuit sa aiba oarece efect in cei peste 20 de ani. Martore sunt evenimentele de la 11 septembrie 2001. Mai trebuie notata dovada din casta video cu groaznica decapitare a reporterului Daniel Pearl al Wall Street Journal in 2002 - macelarit doar pentru ca era un evreu american.
Rusia nu si-a curatat trecutul sovietic
Rusia post-sovietica a fost transformata intr-un mod fara precedent, insa credinta populara larg raspandita ca nefericita mostenire sovietica a fost eliminata la sfarsitul Razboiului Rece asa cum a fost eliminat nazismul la sfarsitul celui de-al II lea Razboi Mondial mai trebuie inca sa devina adevarata.
In anii '50, cand eram seful centralei din Germania Federala a serviciului roman de informatii externe am fost martor la demolarea celui de-Al III-lea Reich al lui Adolf Hitler, la judecarea criminalilor de razboi, la desfiintarea fortelor sale militare si de politie si la indepartarea nazistilor din functiile publice. Nimic din toate acestea nu s-a intamplat in fosta Uniune Sovietica. Nimeni nu a fost judecat, desi regimul comunist a ucis peste o suta de milioane de oameni. Marea parte a institutiilor sovietice, cu nume noi, au fost lasate in pace si sunt conduse acum de aceiasi oameni care ghidau statul comunist. In anul 2000, fosti ofiteri ai KGB si ai Armatei Rosii au preluat Kremlinul si guvernarea Rusiei. Germania nu ar fi devenit niciodata o democratie cu ofiteri SS si Gestapo conducand spectacolul.
Pe 11 septembrie 2001, presedintele Vladimir Putin a fost primul lider al unei tari straine care si-a exprimat regretele fata de presedintele George W. Bush pentru ceea ce a numit el "aceste tragedii teribile ale atacurilor teroriste"(7). La scurta vreme Putin si-a indreptat tara inapoi catre afaceri teroriste. In martie 2002 a reintrodus in tacere vanzarile de armament catre dictatorul terorist al Iranului, ayatollahul Khamenei si a angajat Rusia in construirea unui reactor nuclear de 1000 megawati la Busher, cu o facilitate de conversie a uraniului capabila sa produca material fuzionabil pentru arme nucleare. Sute de tehnicieni rusi au inceput sa ajute guvernul Iranului sa dezvolte racheta Shahab-4, cu o raza de peste 2500 kilometri, care poate transporta o incarcatura nucleara sau bacteriologica oriunde in Orientul Mijlociu sau Europa(8).
Mai apoi, cu putin inainte de septembrie 2002, in vreme ce SUA se pregateau sa-si jeleasca victimele din atacurile teroriste ale anului precedent, Putin l-a primit cu mari onoruri la Moscova pe Kim Jong Il, dictatorul terorist al Coreei de nord(9).
In aprilie 2006, Coreea de nord a efectuat o serie de teste cu rachete capabile sa transporte incarcaturi nucleare, inclusiv racheta cu raza lunga de actiune Taepodong-2. Actualul presedinte al Iranului Mahmud Ahmadinejad a anuntat deja ca nimic nu poate opri tara sa de la construirea de arme nucleare si a declarat ca Israelul reprezinta "o pata dizgratioasa pe lumea silamica" care va fi eliminata(10).
Iranul nuclear, o problema generala
In timpul celui de-al II lea Razboi Mondial americanii au murit pentru eradicarea nazismului si a terorismului sa anti-semit. Acum ne aflam in fata fascismului islamic si a terorismului sau anti-semit nuclear. Natiunile Unite nu pot oferi nici o speranta. Pana acum nu au fost in stare nici macar sa defineasca terorismul.
Un proverb spune ca un foc provoaca alt foc. Kremlinul ar putea constitui cea mai buna speranta a noastra. In mai 2002, ministrii de externe ai NATO au aprobat un parteneriat cu Rusia, fostul inamic al aliantei iar restul lumii a decis ca Razboiul Rece s-a incheiat. Kaput. Acum Rusia vrea sa fie primita in Organizatia Mondiala a Comertului. Pentru ca asa ceva sa se intample Kremlinului trebuie sa i se spuna sa iasa mai intai din afacerile teroriste.
De asemenea ar mai trebui sa le spunem rusilor ca este in interesul lor sa-l faca pe presedintele Ahmadinejad sa renunte la armele nucleare. Este un tiran imprevizibil care la un moment dat ar putea considera Rusia ca fiind inamic. "Daca Iranul va avea arme de distrugere in masa care pot fi transportate cu rachete, aceasta va fi o problema" a afirmat in mod corect presedintele Bush. "Asta va fi o problema pentru noi toti, inclusiv pentru Rusia"(11).
NOTE
(1) Adrian Blomfield, "Israelul cumintit de armele israliene," The Telegraph, Drudge Report, 15 August 2006
(2) Razvedka este cuvantul care desemneaza, in limba rusa, serviciile de informatii externe.
(3) John O. Koehler, Stasi: Povestea nespusa a Politiei secrete din Germania de Est (Boulder, Colorado: Westview Press, 1999), p. 324.
(4) Craig R. Whitney, "Arhivele Estului dezvaluie legaturi cu teroristii," The New York Times, 15 iulie 1990, p. 6.
(5) Oriana Fallaci, Interviuri cu istoria, in Sterling, Reteaua Terorii, p. 114.
(6) "Protocoalele Inteleptilor Sionului" au fost falsificate de Okhrana (serviciile secrete tariste), care sustinea ca sunt stenogramele primului Congres Sionist in cadrul caruia evreii aparent complotasera sa preia controlul asupra lumii. In realitate, Okhrana a preluat textul unei satire franceze obscure, "Dialoguri in Infern intre Machivelli si Montesquieu", scrisa de Maurice Joly, care il acuza pe Napoleon al III-lea de complot in vederea preluarii controlului asupra societatii franceze. Okhrana nu a facut decat sa inlocuiasca "Franta" cu "Lumea" si pe "Napoleon al III-lea" cu "Evreii". "Protocoalele" au fost publicate in 1903 pentru a-l compromite pe ministrul Finantelor rus de origine evreiasca, Serghei Witte, care dorea sa modernizeze tara si sa limiteze influenta aristocratiei. "Protocoalele" au devenit unul din materialele de dezinformare cele mai solide din istorie. In 1921, cotidianul britanic Times a dezvaluit falsul, publicand extrase din "Protocoale" alaturi de scrierile lui Joly. Aceasta nu a oprit, insa, "Protocoalele" sa devina baza ideologiei antisemite promovate de Hitler si sistetizate in "Mein Kampf", in 1923. "Protocoalele" au devenit cunoscute acum in lumea islamica.
(7) "Putin ofera compasiune si sprijin SUA," fluxul de stiri al Radio Europa Libera, 12 Septembrie 2001, editia Internet.
(8) William Safire, "Testarea lui Putin in cazul Iran," The New York Times, 23 Mai 2002, editia Internet.
(9) Ben Shapiro, "Cu ochii pe Rusia," townhall.com, 23 August 2002.
(10)www.nytimes.com/2005/10/30/weekinreview/30iran.html?pagewanted=all.
(11) Bill Sammon, "Bush il va forta pe Putin sa inceteze ajutorul nuclear acordat Iranului," The Washington Times, 24 Mai 2002, editia Internet.
Ion Mihai Pacepa 
 Afisari: 4693  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 58 Afiseaza toate comentariile  
Pt. Maxim referitor la Isus   de Hiperborea
Sa fie tot Chechenii?   de Mos Grigore
Am intrebari...   de Alex2003
Asadar, Katty a avansat o cifra: 300 000 $; nici un admirator al lui Pacepa nu spune nimic?   de moroianu
Uite - d'aia !   de Arogantu'
marc   de Katty
Multzumim din inima Cenzorilor pentru milostivire...............   de Mos Grigore
The peacekeepers of Penzance   de Mos Grigore
marc si tuturor sustinatorilor lui marc   de Katty
simiondan   de Katty
Vesti proaste pentru Duduit[z]a Katty   de Marc
"bacteria gandirii marxist leniniste"?   de spaiu'
se posteaza despre orice, dar... NIMIC despre aportul Rusiei in Balamucul O.M.   de Oriana
Domnului Maxim   de Adrian v.D.
HERE WE GO AGAIN!   de Mos Grigore
Oare in ce an este facuta poza ?   de Raquel
Ie Rusia puternica? Adrianeeee   de neamtu tiganu
De ce nu cred ca problema Iranului poate fi rezolvata militar   de Ratacitul
Pt. MAXIM...............................   de Mos Grigore
Rusii confirma ca ei nu ar fi livrat arme Hizbollah-ului   de Romanca
roy   de Katty
Pe cine a tradat Pacepa !..in atentia D-lui simiondan   de Virgil Ciuca
pacepa a grabit sfarsitul comunismului european cu cel putin 5 ani   de PANTAGRUEL
Si cu sprijinul americanilor cum e?   de Nocturnus
mandru evreu   de Katty
Poate trece , poate nuu.. poate ,totusi , trece ...   de +
ragazul oferit de BinLaden a expirat.PREGATITI-VA   de PANTAGRUEL
mna'ziua exgeneralule   de Serlan Dinus
Ce forum fantastic...   de Adrian v.D.
pentru simiondan de ieri = cate ceva despre fratzie   de lucid
Le Figaro, 25.08: Franta trimite inca 1800 soldati in Liban   de moroianu
A inceput scenariul de imbarligare a Romaniei in procesul ireversibil de a   de ionion
pentru multi domni si doamne simpatice de pe forum   de simiondan
Vreti sa mai "fabricati" un dizident roman ? Romania are numai unul si Pacepa nu-i pe lista !   de ionion
Cam simplutzi strategii americani.   de G.B.
Sapte feluri de bucate, cu gogosi amestecate.   de Socrate
Cateva intrebari   de Nitu Rodica
Materialele lui Pacepa ?   de ionion
Pacepa este un automat care reactioneaza la bani !   de ionion
DA bre da rusii nu are minte bre caci intr-o buna zi poate iranienii sa atace cu armilii nucliarii pa rusi bre!   de Giculica zbanghiul-turbat
Pt. Sobru   de Hiperborea
Pacepa, tot un defector si tradator ramai   de patriot
Koranul   de Hiperborea
Marcu-le, o corectie fundamentala..................................   de Mos Grigore
To ; Katty...   de alamar
Salut prieteni   de parazitii_mereu
Pacepa ...   de Val
Unde o fi cartea de telefoane...   de Roxana
Rashid   de neamtu tiganu
Israelul dupa razboi   de +
Interesant dar..   de neamtu tiganu
STOPATI VANZAREA CEC   de sarkizian
America a inceput sa recruteze si bunici ca rezervisti.   de Katty
Originalu' (2)   de Mos Grigore
Originalu' (1)   de Mos Grigore
repet   de zwilling carol
roy   de Katty
Interviuri cu istoria, de Oriana Fallaci   de Oriana
A r h i v a
  "As vrea ca scena politica sa se vindece"    5 comentarii
  Delict de presa: "Cotidianul" sau CNSAS II    4 comentarii
  Atac concentrat pe Traian Basescu    11 comentarii
  Tariceanu in premiera: Deconspirarea poate duce la anticipate    9 comentarii
  Martens: Aderare la UE "fara balastul fostei Securitati"    8 comentarii
  Proiectul Rosia Montana facut de doi bani    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Urmele Rusiei in razboiul din Liban (4693 afisari)
 I-auzi, cine vorbeste! (4171 afisari)
 "As vrea ca scena politica sa se vindece" (2411 afisari)
 Delict de presa: "Cotidianul" sau CNSAS II (2002 afisari)
 Atac concentrat pe Traian Basescu (1657 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03057 sec.