Ziua Logo
  Nr. 3657 de vineri, 23 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Pictura si fotografie tanara
La sediul Institutului Cultural Roman (ICR) din Bucuresti este deschisa incepand cu 22 iunie, expozitia de grup "x3" - pictura si fotografie de Irina Butusina, Silvia Costin si Bogdan Teodorescu. Organizatorii spun ca alaturarea celor trei tineri artisti este motivata atat programatic, cat si biografic. Absolventi ai Liceului de Arta Grafica din Galati, cei trei au mai colaborat, printre altele, la expozitia "Don Quijote soy yo" de la Institutul Cervantes din Capitala (octombrie-noiembrie 2005). Irina Butusina (n. 1981) este studenta in ultimul an la Limassol College of Art, Cipru. A absolvit Facultatea de Litere din cadrul Universitatii Bucuresti. A mai avut expozitii reprezentative la Bradford (Marea Britanie), Limassol (Cipru), Bucuresti s.a. Silvia Costin (n. 1980) a absolvit Facultatea de Arte Plastice din cadrul Universitatii de Arta si Design, sectia Pictura si masteratul in arte vizuale la Universitatea de Arta Bucuresti. A expus la Bradford, Nantes, Cluj, Bucuresti. Bogdan Teodorescu (n. 1980) a absolvit Facultatea de Arte Decorative din cadrul Universitatii de Arta si Design, sectia Ceramica-Sticla-Metal si masteratul in arte vizuale la Universitatea de Arta Bucuresti. A expus la Bucuresti, Nantes, Cluj etc. Actualmente preda educatia vizuala la Colegiul Tehnic Media, Bucuresti. Expozitia de la ICR poate fi vizitata in perioada 22 iunie-20 iulie. (L.I.)
Franta by Fodor's
Cea mai recenta aparitie in Colectia Ghidurile Fodor's a Editurii Meteor Press are ca subiect Franta. Orice calatorie va scoate din rutina zilnica. Dispar preocuparile, alungate de ganduri mai presante - despre, sa spunem, minunatiile pe care le veti admira sau locul in care veti lua masa a doua zi. Aici intervine ghidul Fodor's. Uneori gasiti locuri turistice extraordinare, iar alteori ele va gasesc pe voi. Insa de obicei pe umerii vostri apasa povara selectarii combinatiei exacte de locuri. Aici intra in joc aprecierile. Ca turisti, noi toti am descoperit un loc atat de minunat, incat splendoarea lui este evidenta. Iar uneori locul acela transmite in plus o experienta pentru care pur si simplu nu exista superlative: pentru a intelege, trebuie sa fiti acolo. (L.I.)
Scenaristii HBO
Gala de premiere a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) a avut loc pe 10 iunie, iar in cadrul acesteia au fost anuntate si numele castigatorilor fiecareia dintre cele doua categorii ale Concursului National de Scenarii HBO, organizat de HBO Romania in colaborare cu APFR, organizatorul TIFF. Cei doi premianti ai editiei 2006 sunt: lung-metraj (2000 USD) - Dan Mihu, pentru scenariul "Sa iubesti si sa tragi apa"; scurt-metraj (1000 USD) - Augustin Cupsa pentru scenariul cu titlul "Trenul catre Bucuresti pleaca de la linia 3". Toti cei sase finalisti - Nicolae Alexandru Virastau si Radu Ioan Toderici ("Comitetul Helsinki"), Gabriel Andronache ("Amatorul"), Augustin Cupsa, Virginia Sarga "Je m'en fous"), Dan Mihu si Florin Serban (" America") - au beneficiat de premiul HBO "3 zile la TIFF". De asemenea, toate scenariile finaliste vor fi publicate pe www.liternet.ro. Reamintim componenta juriului: Cristina Corciovescu, critic de film; Andrei Cretulescu, Senior Writer/Producer HBO, critic de film' Mihai Chirilov, director TIFF, critic de film; Cristian Mungiu, regizor; Dragos Bucurenci, scriitor. (L.D.)
A r h i v a
  Scrisoare deschisa catre Videanu    4 comentarii
  Liber pentru teatrul independent    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Divina "ignoranta" a emigrantului    2 comentarii
  Din nou, dans la CNDB    
  "Corpuri romanesti" este abia un inceput    
 Top afisari / comentarii 
 Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro (431 afisari)
 Spiru Haret si incremenirea scolii romanesti (291 afisari)
 Laura Bush si-a prins sotul ca bea (212 afisari)
 Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor (109 afisari)
 Divina "ignoranta" a emigrantului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00962 sec.