Ziua Logo
  Nr. 3657 de vineri, 23 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Teatru pe scurt
Liber pentru teatrul independent
Galeria Montage inaugureaza vineri, 23 iunie, ora 22.00, un nou teatru independent. Galeria reprezinta o initiativa privata a artistului plastic Daniel Divrician, spatiul fiind destinat tuturor formelor de arta contemporana, cu doua sectiuni: arta vizuala si "performance art".
Teatrul Montage, gazduit in incinta galeriei, va functiona, in opinia organizatorilor, ca alternativa la teatrele de stat, propunandu-si sa promoveze creatori de teatru tineri si sa sustina proiectele cele mai viabile ale acestora.
"Valmont", adaptare dupa Choderlos de Laclos si Heiner Muller, este premiera ce va deschide prima stagiune a Teatrului Montage. Regia spectacolului este semnata de Marcel Top ("Natural Born Fuckers" la Teatrul Act, "Edmond", la Comedie). Scenografia ii apartine artistului plastic Daniel Divrician. Distributia este alcatuita din actorii Radu Iacoban si Iulia Luminare. Spectacolul se va juca si duminica, 25 iunie, de la ora 22.00.
"mady-baby.edu" in Europa
Spectacolul "mady-baby.edu" de Gianina Carbunariu a fost prezentat ieri, 22 iunie, in cadrul Bienalei "New Plays from Europe" de la Wiesbaden, Germania, aceasta fiind a doua participare a unui text scris si regizat de Gianina Carbunariu la festivalul dedicat dramaturgiei contemporane (la editia anterioara a fost invitat "Stop the Tempo", produs la Teatrul Luni de la Green Hours). Textul "mady-baby.edu" urmeaza sa fie citit intr-un spectacol-lectura la Paris, pe 24 iunie, iar spectacolul a fost invitat si la "New Drama Festival" de la Moscova, in perioada 16-20 septembrie 2006.
"mady-baby.edu" a avut premiera in 11 noiembrie 2004 la Teatrul Foarte Mic din Bucuresti si ii are in distributie pe Madalina Ghitescu, Razvan Oprea si Rolando Matsangos.
Iulia POPOVICI 
A r h i v a
  Scrisoare deschisa catre Videanu    4 comentarii
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Divina "ignoranta" a emigrantului    2 comentarii
  Din nou, dans la CNDB    
  "Corpuri romanesti" este abia un inceput    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Metalimportexport SA devalizata de 12 milioane de euro (431 afisari)
 Spiru Haret si incremenirea scolii romanesti (291 afisari)
 Laura Bush si-a prins sotul ca bea (212 afisari)
 Alpha Bank Iasi amendata pentru incalcarea legii spalarii banilor (109 afisari)
 Divina "ignoranta" a emigrantului (79 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00761 sec.