Ziua Logo
  Nr. 3640 de sambata, 3 iunie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Cozile din farmacii fac victime
-- O tanara de 35 de ani din Timisoara a suferit un stop cardio-respirator in timp ce astepta sa cumpere medicamente compensate
O tanara de 35 de ani a suferit joi seara un stop cardio-respirator in timp ce se afla la coada la o farmacie din centrul Timisoarei, pentru a-si cumpara medicamente compensate. Ieri, ea a iesit din coma si se simtea mai bine. Medicul Daniela Jianu de la Spitalul Municipal din Timisoara a declarat ca femeia a fost deconectata de la aparate si a fost dusa la tomograf, pentru a se stabili daca stopul cardio-respirator a fost provocat de o criza de astm si daca in urma acestuia a suferit alte leziuni. Ieri, tot in Timisoara, un barbat de 50 de ani, care statea la coada la aceeasi farmacie, a suferit o criza de astm si a ajuns, de asemenea, la Spitalul Municipal. Vasile Farcau a declarat ca stie ca este bolnav de astm bronsic, iar la un moment dat, in timp ce statea la coada pentru medicamente compensate, a simtit ca i se face rau si a lesinat. Lucia Crif, medic la urgente la Spitalul Municipal, a declarat ca, cel mai probabil, barbatul a suferit o criza din cauza prafului, a stresului si a inghesuielii.
Joi, prima zi din luna de eliberare a medicamentelor gratuite si compensate, in mai multe judete ale tarii s-au format cozi la farmacii, desi autoritatile sanitare sustin ca problema fondurilor pentru medicamente gratuite si compensate va fi rezolvata.
Casa Nationala de Asigurari de Sanatate a anuntat ieri ca regreta incidentele de la Timisoara si face apel la toti asiguratii, in special la cei cu boli cronice, sa nu se mai prezinte in masa la farmacii in primele zile ale fiecarei luni. "Pacientii sa inteleaga ca fondurile pentru medicamentele compensate si gratuite au fost suplimentate si luna trecuta, si in aceasta luna. In plus, pentru 11 boli cronice exista fonduri separate, speciale, la farmacii, tocmai ca sa nu existe pericolul epuizarii lor la sfarsit de luna", comunica CNAS. (C.P.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Sistem informatizat de rambursare a actului medical !!!   de DanBruma
Cine va crede ? tot patitul e priceput.   de Aladin
A r h i v a
  Orataniile au domiciliu fortat    
  Capitala in santier pe timpul verii    1 comentariu
  Romania "impanzita" de autostrazi    7 comentarii
  Din nou greva foamei la Radio    
 Top afisari / comentarii 
 Un sfert de milion de romani amenintati cu inchisoarea (1727 afisari)
 Lawrence al Arabiei (689 afisari)
 Basarabia ramane la periferia Uniunii Europene (597 afisari)
 Transilvania, Trianonul si antisemitii (572 afisari)
 Militianul de la SIF (442 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.17976 sec.