Ziua Logo
  Nr. 3585 de marti, 28 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
O haimana talentata
Godell, haimanaua talentata a targului, s'a lasat de vagabondaj si a purces la treaba. Lucrul oricat ar parea de curios e perfect verosimil. Godell lucreaza asiduu. Expozitia ce o anunta de pasti, nu al calului, promite a fi o revelatie. Sarja lui Godell nu e rautacioasa. Caricatura sa nu e epigramatica, adica nu biciuieste defectul sau viciul. Genul lui Godell, ca sa spunem asa, e anecdotic, cu alte cuvinte el desprinde din subiect caracteristica din fiecare zi. Nu nasul lung si piciorul mare, ci obisnuinta regulata a omului, pentru el e ceva natural, iar pentru caricaturist prilej de anecdota. Godell nu lucreaza cu penita muiata in venin si nici nu vrea sa moralizeze. Se amuza fara sa supere. Ca si cum ar spune un haz despre cineva. Am vizionat parte din lucrarile lui Godell. Subliniem ca Godell e plin de progres. Linia e ferma, clara iar abuzul de culori, atat de frecvent, a disparut.
Godell e in linia marilor caricaturisti ai Iasului, care intotdeauna a avut cautare. Lenesul Godell s'a pus pe harnicie. Ziua intreaga, noaptea e intruvabil, caricaturistul nostru deseneaza de zor, sarjeaza cu sete de antropofag desi Godell e vegetarian inca de la intarcat...
Iesenii avem convingerea, isi vor descreti fruntile o clipa in fata expozitiei lui Godell si vor uita putin de grija si alean.
Numai sa nu uite ca tablourile mai trebuiesc si cumparate.
ZIUA, 28 martie 1938
rubrica realizata de Carmen Gherghei 
A r h i v a
  Teatrul "o raza de speranta"    
  Idolii batranelor doamne    
  Filme la "B-ucharEST"    
  George Banu, Ada Milea si teatrologii Odeonului, premiati de AICT    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Bomba de sub Bucuresti (1242 afisari)
 Oamenii-magnet (1096 afisari)
 Stiri pe scurt (294 afisari)
 Joc murdar in PNL (128 afisari)
 Ingerul-bandit (91 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01565 sec.