Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Instructiune CNA privind revista presei
Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a difuzat, ieri, printr-un comunicat de presa, o instructiune referitoare la modul in care televiziunile pot face revista presei, "ca urmare a faptului ca in unele emisiuni audiovizuale se face publicitate ilegala la anumite publicatii, ceea ce afecteaza climatul concurential de pe piata presei scrise". Prezentam, integral, documentul CNA. (O.B.)
Instructiune:
1. Presa scrisa si audiovizuala nu poate fi exceptata de la respectarea regulilor privind publicitatea in programele audiovizuale.
2. In consecinta, este interzisa publicitatea pentru presa scrisa si audiovizuala in emisiunile de stiri, emisiuni sportive si de dezbatere (nu se pot prezenta sumare, pagini, titluri sau sigle).
3. La aceste emisiuni pot fi invitati ziaristi care sa-si exprime opinia in legatura cu evenimente de interes public, iar in cazul in care un subiect este preluat dintr-o publicatie deja aparuta sau daca sursa unor acuzatii este o publicatie, aceasta trebuie precizata.
4. In cadrul emisiunilor de revista presei pot fi citate si vizualizate atat articolele cat si titlurile publicatiilor, evitandu-se insa prezentarea insistenta a unor publicatii in detrimentul altora.
5. In cazul unor teme sau evenimente de interes public major, Consiliul National al Audiovizualului solicita ca in cadrul emisiunilor de revista presei sa fie prezentate si articole aparute in presa minoritatilor nationale.
Presedinte Ralu Filip 
A r h i v a
  PD in divort cu Internationala Socialista    3 comentarii
  Nicolau nemultumit de stenograme    1 comentariu
  PPCD arata deficientele Guvernului    
  Apostol critica PSD    1 comentariu
  Stiri pe scurt    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00821 sec.