Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Contra Pactului Stalin-Hitler si pentru o noua Ialta
-- Viata a milioane de oameni anihilata
La petitia pentru eliberarea Europei lansata de Asociatia Civic Media pentru eliberarea Europei s-au alaturat sute de semnatari si zeci de organizatii. Ieri, ne-au mai scris pentru adeziune si Asociatia Studentilor Romani din Italia, Centrul Roman pentru Comunicare, Pro-Comunitate - Centrul pentru Studii si Dezvoltare Comunitara si Grupul IntelMedia.
De asemenea am primit la redactie un numar impresionant de comentarii dintre care reproducem cateva in randurile de mai jos. Petitia impotriva tiraniei in Europa si pentru o noua conferinta de la Ialta poate fi semnata la adresa http://www. petitiononline.com/CivicAct/petition.html si la AntiHitlerStalin@ziua.ro. Aseptam alte comentarii interesante, mai ales dupa ce am constatat ca presa rusa de stat nu a lasat neobservate aprecierile istoricilor romani, incondeindu-le exact ca in Scanteia comunista sau vechea Pravda. (D.E.)
Intr-adevar, Romania trebuie sa se implice in eforturile internationale pentru denuntarea Pactului Ribbentrop-Molotov si pentru condamnarea crimelor comunismului. Intrarea trupelor sovietice in estul Europei la sfarsitul celui de-al doilea razboi mondial si impunerea regimurilor comuniste au influentat negativ istoria acestei zone, au impiedicat dezvoltarea economica, si au adus aceste tari, dupa saizeci de ani, in situatia de a bate cu timiditate la usa unui continent din care au facut intotdeauna parte. Viata a milioane de oameni a fost, pur si simplu, anihilata, prin deportari, stramutari, furturi, abuzuri...
Nu-mi da pace gandul ca, in timp ce Uniunea Sovietica se mandrea cu marile sale realizari culturale, sportive (marele Balsoi, patinajul artistic, gimnastica, ce sa mai vorbim?) romani si alti cetateni ai tarilor invadate erau obligati sa le duca in spinare economia, in Siberia, lucru pentru care nu erau macar hraniti ca lumea!
Sunt multe de spus si sunt multe de facut. Victimele rupturilor teritoriale si abuzurilor comuniste, atatea cate au mai ramas in viata, au tot dreptul la reparatii morale, acum, nu dupa ce nici una din ele nu va mai fi.
Si sunt doua lucruri care, dupa parerea mea, pot fi facute acum, fara nici un fel de intarziere, cu deplina respectare a legilor si reglementarilor internationale: clarificarea situatiei Tinutului Herta si afirmarea clara, fara dubiu, de catre lingvisti si istorici, a faptului ca NU EXISTA O LIMBA MOLDOVENEASCA SI NICI UN POPOR MOLDOVENESC, iar denumirea "Republica Moldova" ESTE UNA STRICT CONVENTIONALA.
Este de datoria presedintelui si Parlamentului Romaniei sa apere interesele tarii pe plan international prin alaturarea acesteia la protestele internationale si ii rog sa o faca, cu curaj, pentru ca suntem in dreptul nostru.
Va multumesc pentru ca mi-ati dat posibilitatea sa-mi exprim punctul de vedere.
Cu respect,
Targ politic de taraba
Stimati Domni,
Considerati va rog acest mail ca o semnatura in plus pentru initiativa Dvs. de a denunta Pactul Ribbentrop-Molotov si rusinea targului politic de taraba in care tarile s-au vandut ca la aprozar. Pana ce politicienii nostri nu vor cere denuntarea acestui pact si nu vor cere puterilor semnatare sa ceara scuze tarilor schilodite demersul nostru este poate numai unul moral si publicitar, dar oricum ar fi merita!
Mutumesc,
E nevoie de procesul comunismului
Atat timp cat nu exista un proces al comunismului, asa cum a existat un proces al nazismului, orice om decent trebuie sa ceara dreptate si sa faca tot ce poate pentru ca cei vinovati sa plateasca.
Nimeni nu poate sterge anii de suferinta ai est-europenilor, dar rusii trebuie sa dea despagubiri reale pentru jaful de 60 de ani (60, din 1945 pana acum, pentru ca jigodiile care au furat tot ce au apucat dupa '89 sunt tot o consecinta a comunismului adus de Armata Rosie)...
Minciunile aruncate de rusi care sustin ca au jefuit pentru ca au fost invadati de romani sunt doar praf in ochi: romanii s-au aliat cu nemtii pentru a lua inapoi Basarabia! La fel au procedat si in primul razboi, cand un rege de origine germana a aliat tara impotriva Germaniei si Ungariei, pentru a lua inapoi Transilvania!
E o rusine ca suntem un neam atat de dezbinat si ca uitam ca numai organizati si uniti putem sa ne impunem punctul de vedere - iar lichelele care doar incearca sa profite din politica si isi umplu buzunarele in timp ce majoritatea romanilor sufera din cauza jafului ar trebui sa ajunga acolo unde merita: in puscarie, pe viata!
1320 de miliarde de dolari ar fi o suma rezonabila ca plata pentru suferinta adusa de rusi romanilor: 60 ani * 22 milioane de romani * 1000 dolari pe an, pe cap de locuitor = 1320 miliarde de dolari. Nu cred ca 1000 de dolari pe an, pentru fiecare roman, e o suma prea mare considerand crimele comise.
Chiar daca milioane de romani au murit fara sa apuce ziua caderii Imperiului Raului, urmasii lor ar trebui sa beneficieze de despagubiri ca mostenitori. Un singur lucru ar mai trebui facut, dupa ce rusii dau banii de mai sus: SA ISI CEARA SCUZE OFICIAL, asa cum nemtii au facut-o si o fac de 60 de ani!
dr. Mihaela Lungu cercetator principal gr.II Ing. Ovidiu Mihailescu Adrian Sindile Research Assistant Nuclear Physics Group University of New Hampshire 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Anexele   de Trycy
Incontrati-va, incontrati-va ! Scrietzi mult si prost si ,in general, pierdetzi vremea !   de tjmaxxi
Pactul Ribbentrop-Molotov, germano-rus si Ialta 2 pete pe istoria Rusiei.Tancurile sovietice=cataclism in Europa de Est.   de Andrei Valan
A r h i v a
  Germania impinsa spre anticipate    1 comentariu
  Campanie anti-romaneasca in Valea Timocului    4 comentarii
  "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia"    1 comentariu
  Alegeri degeaba in Iran    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01134 sec.