Ziua Logo
  Nr. 3319 de miercuri, 11 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Externe
Printul Charles, in Romania
Mostenitorul coroanei britanice, Printul Charles, insotit de mai multi prieteni, insa fara sotia sa, Camilla, se afla intr-o vizita privata de cateva zile in Romania, au informat, marti, surse concordante, citate de AFP. Printul de Wales, care a sosit in Romania luni, adica exact la o luna de la casatoria cu iubita sa, Camilla Parker-Bowles, si-a petrecut noaptea intr-o camera de oaspeti a manastirii Horezu, ridicata in secolul al XVIII-lea de domnitorul Constantin Brancoveanu.
Charles, care se afla la al cincilea sejur in Romania, va vizita mai multe manastiri din judetul Valcea si va face excursii in regiune, au precizat autoritatile locale.
Ambasada Marii Britanii la Bucuresti, contactata de AFP, a confirmat ca este vorba despre o "vizita privata", refuzand sa faca alte precizari.
In timpul precedentei sale vizite in Romania, in mai 2004, printul de Wales si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu proiectul de construire a unei autostrazi care urma sa traverseze Transilvania, apreciind ca aceasta "risca sa afecteze pastrarea mostenirii culturale din aceasta regiune".
Charles s-a implicat in ultimii ani in programul de reabilitare a mai multor sate sasesti, intemeiate in Transilvania in secolul al XII-lea, dintre care, o parte, figureaza in patrimoniul UNESCO. (Mediafax)
A r h i v a
  Rusia viseaza la Marea Europa    5 comentarii
  Israel la 57!    2 comentarii
  Memorialul Holocaustului inaugurat la Berlin    2 comentarii
  Japonez rapit in Irak    
  Lege pentru romanii de pretutindeni    11 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Escrocherie marca Posta Romana (482 afisari)
 Opiumul si substantele inrudite (465 afisari)
 Stiri pe scurt (212 afisari)
 Baronul publicitatii stradale (131 afisari)
 Procurori santajabili pe urmele lui Moldovan (124 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00837 sec.