Ziua Logo
  Nr. 4714 de miercuri, 16 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Vehementa si emotie de Cartier
Scriitorul Ovidiu Simonca va lanseaza o intrebare provo�catoare: "Pot sa va mai ener�vez cu ceva?". Volumul de interviuri aparut le Editura Cartier cuprinde o selectie "la sange", cum spune auto�rul, dintre cele peste 150 de dialoguri realizate in ultimii ani pentru revista "Observator cultural".
In cartea pe care o va lansa azi (orele 18.00, Ceainaria Teatrului Act), Simonca a strans 25 de interviuri situate intre vehementa si emotie.
"Am cautat, in interviurile pe care le aveti in fata, unghiuri noi <<de atac>>, am fost polemic, am fost si vehement, am apelat la biografia lor, i-am <<scotocit>> intrebandu-i despre prietenii, am cautat sa reconstitui <<istorii personale>>, dar cu relevanta generala.", dezvaluie Ovidiu Simonca in prefata intitulata "Marturii din lumea noastra". "Mi-a fost drag sa dialoghez cu oameni trecuti de o anumita varsta, extrem de cordiali, care au vorbit fara ocolisuri (...) Selectia mea a urmarit ca, prin aceste interviuri, sa arat care au fost si sunt personajele acestei lumi, marile teme, marile framantari, ce placeri, ce idiosincrazii, ce obsesii exista in cultura romana de azi. Am fost atent, pe parcursul celor cinci ani (2005-2009 -n.red.), la redescoperirea literaturii romane, la reinventa�rea ei si la modul cum poate sa depaseasca marginile Romaniei pentru a fi tradusa si apreciata peste hotare". Exista si trei exceptii de la lumea literara, "ca un contrapunct", Marcel Iures, Victor Rebengiuc si Andrei Serban, care isi pun "sufletul pe tava" in fata cititorilor.
Vor fi prezenti la lansare: Antoaneta Ralian si Livius Ciocarlie (doua personaje din volum), Mihaela Spineanu-Frank, redactor-sef adjunct la "Elle", Alexandru Hancu, colaborator "Observator cultural", iar Igor Mocanu, din partea Editurii Cartier, va fi gazda serii. (L.D.)
A r h i v a
  Craciun dublu cu Strauss    
  Si cartile si-au ales presedintele    
  Romania-Israel 10:10    1 comentariu
  De la vaca, la foisor    1 comentariu
  Conu' Iorgu Sprancenatu'    1 comentariu
  Inscriptionat pe CD    
 Top afisari / comentarii 
 De ce mi-e frica nu scap (4887 afisari)
 Invataturile americanilor catre prostanacii nostri (4719 afisari)
 Antonescu, Orban, Stroe si Varujan, falsa echipa de elita a PNL (3097 afisari)
 Jihad de Craciun in PSD (2715 afisari)
 Trupele sovietice - oprite la Prut (2683 afisari)
 Viorel Hrebenciuc: Basescu este puternic joia, cand e ziua Flacarii Violete (VIDEO) (2258 afisari)
 Mitrea catre Vanghelie: Mai baiatule, daca te mai legi de sotia mea o sa ai altfel de probleme cu mine, asa ca intre barbati! (VIDEO)  (2228 afisari)
 Pamela Anderson, mai batrana ca niciodata (FOTO) (2056 afisari)
  Fostul adjunct al Securitatii Timisoara, Radu Tinu, lucreaza la o multinationala. Si nu regreta nimic din ce-a facut inainte de 1989 (2054 afisari)
 Sase drumuri nationale si Autostrada Soarelui raman inchise, din cauza zapezii (1994 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00799 sec.