Ziua Logo
  Nr. 4710 de joi, 10 decembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Comandoul recuperatorilor
-- Procurorii anticoruptie au trimis in judecata un grup de persoane ce actiona in stil camataresc
Foto: ZIARUL ARGESUL
DNA - Serviciul Teritorial Pitesti a deferit justitiei 11 persoane, printre care un avocat, un cadru didactic , un fost politist si un ofiter la ISU Arges, pentru lipsire de libertate in mod ilegal si continuat, santaj, trafic de influenta, dare de mita si complicitate la dare de mita si violare de domiciliu.
Este vorba de Constantin Laurentiu Gheorghe, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, Marius Ionut Mazilu, fost ofiter de politie judiciara in cadrul Politiei Municipiului Pitesti, Biroul cercetari penale, Sorin Caldararu, Constantin Florin Mehedinteanu, cadru didactic, Florin Laurentiu David, Paul Marian Stancu, Constantin Cosmin Dincuta, administrator, Marius Catalin Turcin, subofiter la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Arges, Florin Stan, Valentin Persan si Petre Isac. Potrivit rechizitoriului, in perioada septembrie - decembrie 2008, Constantin Laurentiu Gheorghe, avocat in cadrul Baroului Bucuresti, a pretins si primit de la un denuntator suma de 7000 euro, iar ulterior a mai pretins cateva sute de euro, lasandu-l sa creada ca are influenta asupra ofiterului de politie judiciara Marius Ionut Mazilu pentru ca acesta sa efectueze cercetari favorabile denuntatorului intr-un dosar penal in care denuntatorul era cercetat pentru ucidere din culpa. In perioada septembrie-octombrie 2008, Mazilu a primit atat direct de la denuntator, cat si indirect prin intermediul lui Laurentiu Gheorghe sumele de 1000 euro, 1.000 lei si 50 litri alcool pentru a nu-si indeplini in mod corespunzator atributiile de serviciu si pentru a efectua cercetari favorabile denuntatorului in dosarul penal sus-mentionat, arata DNA. De asemenea, la data de 9 decembrie 2008, Laurentiu Gheorghe a pretins si primit 500 RON pentru ca denuntatorului sa-i fie emisa o adresa in vederea prelungirii dovezii inlocuitoare a permisului de conducere. In 23 decembrie 2008, Mazilu, a acceptat promisiunea oferirii sumei de 2.000 euro de la Florin Stan, lasandu-l pe acesta sa creada ca are influenta asupra organelor judiciare pentru a determina punerea in libertate a unei persoane arestate preventiv intr-o cauza penala. In 29 noiembrie 2008, Mazilu la instigarea lui Petre Isac, le-a cerut unor agenti de politie rutiera sa nu isi indeplineasca atributiile de serviciu si sa restituie unui contravenient permisul de conducere retinut in vederea suspendarii, oferindu-le totodata agentilor constatatori bani, bunuri sau alte foloase, arata anchetatorii.
Pe mana profesorului
Totodata, in seara de 20 octombrie 2008, Laurentiu Gheorghe, David Florin Laurentiu David, Paul Marian Stancu, Valentin Persan si Marius Turcin, "au exercitat acte de violenta si amenintare asupra denuntatorului pentru ca acesta sa achite sume de bani ce reprezentau dobanzi la un imprumut camataresc incheiat intre avocatul Laurentiu Gheorghe si denuntator. Totodata, cei cinci l-au lipsit pe denuntator de libertate in mod ilegal, acesta fiind transportat intr-un loc izolat unde s-au exercitat acte de violenta si amenintare pentru a plati sumele mentionate, fiind supus totodata la tratamente degradante". Intrucat denuntatorul nu achitase datoria, in 21 noiembrie, Laurentiu Gheorghe, Constantin Cosmin Dicuta si Florin Mehedinteanu, l-au lipsit de libertate in mod ilegal. "Faptele de constrangere au fost exercitate asupra denuntatorului pentru a-l determina sa plateasca 5200 euro lunar cu titlu de dobanda la un imprumut de 42.000 euro acordat de Laurentiu Gheorghe", arata DNA. In decembrie 2008, Mehedinteanu, " in mod repetat a exercitat acte de violenta si amenintare asupra denuntatorului, iar la 11 decembrie 2008, i-a aplicat mai multe lovituri in incinta unei institutii publice, dupa care prin constrangere, l-a transportat intr-un loc izolat lipsindu-l de libertate in mod ilegal, pentru a-l determina sa achite lunar o dobanda de 550 euro si 150 dolari pentru un imprumut de 5500 euro", se arata in rechizitoriu. Apoi, in perioada februarie 2008 - octombrie 2009, Sorin Caldararu, in vederea stingerii unei datorii ce reprezenta un imprumut camataresc, l-a constrans prin violenta si amenintare pe denuntator sa ii construiasca un imobil in valoare de 41.000 euro, in conditiile in care datoria denuntatorului era de 13.000 euro. Pentru a-si ascunde santajul, Caldararu, prin constrangere, l-a determinat pe denuntator in 5 decembrie 2008 sa-i emita in fals chitante fiscale si facturi fiscale.
Robert Mircea, robert.mircea@ziua.ro 
 Afisari: 1087  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Felicitari DNA !   de Viorica Ianc
A r h i v a
  Contrabanda la granita    
  CSM a ascuns mizeria de la Parchetul Sectorului 4    1 comentariu
  Expertize la Cetatea Rasnov    
  Patriciu si Becali la anu'    
  RRA sabotat din interior    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Verdictul (5312 afisari)
 Calin isi strange oastea (4064 afisari)
 Pedelistii demonteaza acuzatiile de hotie (2529 afisari)
 Antonescu si Orban in opozitie cu viitorul liberalilor (2223 afisari)
 Libanul a solicitat o donatie de armament (1967 afisari)
 UPDATE ORA 19:35 Sever Voinescu: Caseta detinuta de Basescu cu Geoana e reala, dar nu sunt imagini cu Geoana primind sex oral (7699 afisari)
 Atentie cand scoateti bani de la bancomat. Hotii fura cu ...revista!  (3278 afisari)
 Alin Cocos: Elena Udrea nu are cum sa-mi impuna cu cine sa-mi traiesc viata (3051 afisari)
 Domnule Mircea Badea, stiti de ce nu face domnul Berceanu autostrazile promise? Ca sa nu ne imbolnavim de cancer! (2408 afisari)
 Viata vesnica, la un pas sa devina realitate! VEZI CUM (2275 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02126 sec.