Ziua Logo
  Nr. 4698 de marti, 24 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Dezvaluiri
Asediu chinezesc la Dragonul Rosu
-- Cel mai mare complex comercial din Europa este, de aproximativ o saptamana, zona de razboi intre administratorii societatii si un grup violent de comercianti chinezi
Cu o istorie destul de zbuciumata, relatia intre reprezentantii firmei Niro Investment, care detine si administreaza complexul Dragonul Rosu, si comerciantii chinezi, se degradeaza de la zi la zi. In data de 17.11.2009 o parte dintre comerciantii asiatici ai complexului s-au dedat la fapte
de o violenta extrema impotriva angajatilor firmei care patroneaza complexul.
Acestia au agreat atat verbal cat si fizic femei de serviciu, bodyguarzi si au incercat sa devasteze birourile administratiei. Peste 400 de chinezi au luat cu asalt zona Mega Shop a complexului Dragonul Rosu incercand sa isi impuna propria lege in fata firmei. Totul se pare ca a pornit de la plata locurilor de parcare, decizie care i-a nemultumit pe comercianti. In locul unor discutii pasnice, chinezii au recurs la ruperea barierelor care permiteau accesul in complex, la spargerea geamurilor si la agresarea personalului auxiliar prezent in acel moment in cladirea administratiei. Interventia jandarmeriei si a politistilor a facut insa ca aceasta "revolta" sa fie inabusita pana sa se ajunga la victime omenesti.
"Triade" de Colentina
Nu este pentru prima data cand o parte din comerciantii chinezi care ocupa, se pare, in mod ilegal, o zona dezafectata din cadrul complexului patronat de Niro, incearca sa isi impuna vointa prin violenta. Scandalurile, bataile si folosirea armelor albe nu sunt nimic nou pentru acestia. Anul trecut, un grup de comercianti asiatici au incercat, la fel, sa isi impuna punctul de vedere, devastand toate birourile administratiei imprejurare in care pe fondul acestor manifestari violente, o tanara angajata in cadrul personalului administrativ, a pierdut sarcina, iar mai multi angajati au demisionat de frica. Grupul chinezilor recalcitranti salasluieste in zona veche a targului Niro, zona pe care firma nu o mai administreaza de peste doi ani, toate constructiile fiind neutralizate, iar autorizatiile de functionare retrase.
Desi ar putea sa star-peasca acest rau din fasa, Primaria Sectorului 2 tergiver-seaza actiunea de demolare de peste doi ani, pretextand ca asteapta o decizie finala si irevocabila a instantelor judecatoresti impotriva comerciantilor chinezi.
Angajatii Niro au incercat sa ia legatura cu Ambasada Republicii Populare Chineze din Romania pentru a pune capat actelor de violenta comise de unii comercianti, dar, pana la aceasta ora, nu au primit nici un raspuns. Pentru a-si proteja angajatii, firma a dispus ca acestia sa nu mai vina la serviciu, iar apa si alimentarea cu energie electrica a complexului a fost sistata. Activitatea la cote normale va fi reluata numai dupa ce actuala situatie conflictuala va fi remediata.
Robert Mircea, robert.mircea@ziua.ro 
 Afisari: 2282  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
du-te ,bai,la scoala (Robert Mircea)   de Giurgiu Crisan
Ai reaparut Mirciulica ?!!!   de Liviu2002j
Bre chinezule...(om din NIRO)   de rasputin
nu este adevarat   de om din Niro
A r h i v a
  Victime colaterale    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu izolat (5196 afisari)
 Aritmetica si politica (4354 afisari)
 Asediu chinezesc la Dragonul Rosu (2282 afisari)
 Vanitatea l-a ucis politic pe Oprescu (1849 afisari)
 Strategia pedelista: "Om cu om" (1510 afisari)
 Petre Mihai Bacanu: Basescu era sa fie linsat de comandantii de nave in anii '90 (4073 afisari)
 Mai multe documente secrete dezvaluie farsa incalzirii globale (3086 afisari)
 Basescu, dialog cu Liviu Negoita: "Ce faci Livache? Eu zic ca e bine ca au facut astia alianta cu UDMR" (VIDEO) (2489 afisari)
 Presa britanica: Sprijinul lui Antonescu pentru Geoana, o lovitura pentru Basescu in perspectiva turului al doilea al alegerilor  (1880 afisari)
 Lady GaGa, cu sanii mai mult pe afara, dar cu umeri de urias (FOTO) (1723 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01473 sec.