Ziua Logo
  Nr. 4688 de miercuri, 11 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
NASA si sfarsitul lumii
-- NASA a lansat o campanie de explicatii stiintifice de amploare impotriva profetilor apocalipsei prevazute de acestia pentru 2012, pe masura ce aceasta noua profetie, care pretinde ca se sprijina pe date stiintifice, se propaga tot mai mult, mai ales prin intermediul Internetului.
Sfarsitul omenirii a fost prevazut a se produce in timpul solstitiului de iarna din 2012, pe data de 21 decembrie, in urma unei serii de catastrofe naturale. Aceasta data ar coincide cu o aliniere a planetelor sistemului nostru solar, considerata de rau augur de credinta populara. Aceasta predictie isi are originea intr-o fabula potrivit careia o planeta intitulata Nibiru sau "Planeta X" se va ciocni cu planeta noastra, a explicat agentia spatiala ame�ricana. O alta coliziune catastrofala a fost anuntata de profetii negativisti pentru anul 2003. De atunci, data cataclismului a fost amanata pentru 21 decembrie 2012, care corespunde cu sfarsitul unui ciclu din calendarul Maya. "Niciun om de stiinta din lume de buna credinta nu e la curent cu vreo amenintare catastrofala prevazuta pentru decembrie 2012", se afirma in comunicatul NASA. In privinta calendarului Maya, el nu se opreste la data de 21 decembrie 2012. E vorba doar de finalul unui ciclu lung, ce va fi urmat de un altul. Cat despre alinierea planetelor, acest fenomen nu va avea loc decat peste mai multe decenii. Chiar si atunci cand Terra intra intr-o aliniere cu alte planete, efectele acestui fenomen sunt neglijabile. In fiecare decembrie, Terra si Soarele sunt aproximativ aliniate cu centrul galaxiei noastre, Calea Lactee, dar acest eveniment anual nu are nicio consecinta asupra umanitatii. Daca Terra s-ar fi aflat in pericol de a fi lovita de un asteroid sau de "Planeta X", astronomii ar fi reperat deja un astfel de obiect de cel putin zece ani. NASA subliniaza si faptul ca aceste coliziuni catastrofale ale Terrei cu diverse corpuri celeste sunt foarte rare, ultima avand loc in urma cu 65 de milioane de ani si provocand, probabil, disparitia dinozaurilor. (D.M.)
 Afisari: 2512  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
NASA....   de chirculescu
NASA oricum ne minte in multe privinte, de ce-am crede acum ce spune?!   de Romanul Antimason
nu va fi   de camycatze
A r h i v a
  Mister vechi de 2500 de ani deslusit    5 comentarii
  Timberlake la tribunal    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Interceptari si conturi la secret (7032 afisari)
 Batalia serviciilor secrete se amplifica (3536 afisari)
 Mister vechi de 2500 de ani deslusit (2726 afisari)
 NASA si sfarsitul lumii (2512 afisari)
 Basescu s-a razgandit (2324 afisari)
 Sex in timpul serviciului... printre piese auto! (ATENTIE, IMAGINI INTERZISE MINORILOR!) (6003 afisari)
 Catalin Botezatu si iubita sa, Bianca - cearta cu imbranceli in plina strada (VEZI FOTO) (2941 afisari)
 Atac armat la un mall din Bucuresti: o mama si bebelusul sau au fost atacati de un student care isi pierduse apartamentul la jocurile de noroc (2424 afisari)
 Hitler si eroii greci, tarati in lupta pe Internet pro si contra lui Basescu (VIDEO) (2178 afisari)
 Top 10 al celor mai cunoscute nuduri din istorie (FOTO) (2158 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00914 sec.