Ziua Logo
  Nr. 4685 de vineri, 6 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Rosca Stanescu a prezentat deputatilor dovezi noi in cazul Babeni
Mircea Paun - ZIUA FOTO
Jurnalistul Sorin Rosca Stanescu a pus ieri la dispozitia Comisiei de aparare din Camera Deputatilor documente de interes public privind presupusul trafic de arme in cazul Babeni, declarand ca detine si transcripturi ale unor convorbiri telefonice intre Mircea Basescu si administratorul OXO Network Cornel Purcarea, precum si directorul de la UM Babeni Ion Marculescu.
Stanescu a afirmat ca informatiile din aceste dosare nu sunt secrete de stat, ci informatii de interes public care prezinta fapte foarte grave. Alte fapte semnalate de Sorin Rosca Stanescu in cazul Babeni se refera la presupuse ilegalitati comise in timpul transportului munitiei din Taiwan in Romania. In aceste sens, Stanescu a spus ca nava "Stela Maris" care transporta cele 105 containere cu munitie nu ar fi avut toate documentele si avizele necesare pentru a ancora pe teritoriu romanesc, ziaristul facand referire la un certificat ANCEX pe care firma lui Purcarea l-a obtinut dupa o luna. De asemenea, a afirmat ca s-au incalcat legile vamale, deoarece vamuirea containerelor cu munitie nu s-a facut la locul de ancorare din Portul Agigea, ci pe teritoriul judetului Valcea. Rosca Stanescu a mai reclamat si faptul ca cele 105 containere nu aveau insemnele internationale care sa atentioneze ca e vorba de o incarcatura periculoasa. Audierea timp de aproximativ doua ore a jurnalistului s-a derulat intr-o atmosfera tensionata, presedintele Comisiei de Aparare, pedelistul Costica Canacheu, preferand sa paraseasca sedinta nemultumit ca in urma votului membrilor comisiei s-a permis accesul presei in prima parte a audierii.
Informatii grave
"Observ insa ca in cam�pania electorala spiritele sunt foarte incinse. A fost o lupta care a durat 40 de minute numai ca dumneavoastra (ziaristii - n.r.) sa puteti fi primiti in prima parte, insa nu vad de ce nu ati fost primiti si in partea a doua, pentru ca nu s-au discutat secrete de stat, ci informatii grave de natura publica", a precizat Rosca Stanescu. Jurnalistul a sustinut ca reticenta pentru ca discutiile in cadrul comisiei sa fie publice a apartinut presedintelui Comisiei, Costica Canacheu si grupului PDL. Rosca Stanescu a spus ca a venit in fata Comisiei la solicita�rea sa si ca o va face ori de cate ori va fi nevoie. "Desi ancheta a fost facuta pe baza dezvaluirilor facute de mine, in cadrul careia au avut loc nu stiu cate intalniri, eu nu am fost invitat aici. Atunci m-am invitat eu", a spus jurnalistul. "Am pus la dispozitie cate un dosar pentru fiecare grup parlamentar, am vazut ca exista divergente intre dansii in legatura scandalul munitiei de la Babeni. Fiecare exemplar are doua volume, acolo sunt date, informatii si documente, urmeaza ca membrii comisiei sa le studieze si apoi sa formuleze un punct de vedere", a spus Rosca Stanescu (C.G.P.).
 Afisari: 2171  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
SRS un securist ce nu-i place a fi ziarist.   de Aladin
Meseria nu se uita, n'asa tov Deleanu-H15?   de NormanFinkel5
e secret sau nu?   de naiv-prudent
SA NU LASATZI < MITOMANII >sa PTOMOVEZE IN functzii NEMERITATE !   de ioanguradeaur
Bravo SRS !!!   de cercetas
A r h i v a
  Judecatorul-spaga elibera interlopi    11 comentarii
  Ziua.ro, in Top 5 publicatii quality online    8 comentarii
  Traian Basescu revine la prima dragoste: ADA    24 comentarii
  Dezinformarea lui Mircea Basescu    1 comentariu
  Piata imobiliara comunista    11 comentarii
  Statul dator vandut    4 comentarii
  Bazac acuza presiuni pe vaccinul romanesc contra A/H1N1    3 comentarii
  Alte scoli inchise    
 Top afisari / comentarii 
 Musamalizarea (3670 afisari)
 Traian Basescu revine la prima dragoste: ADA (3123 afisari)
 Judecatorul-spaga elibera interlopi (2592 afisari)
 Rosca Stanescu a prezentat deputatilor dovezi noi in cazul Babeni (2171 afisari)
 Piata imobiliara comunista (1610 afisari)
 Urnele s-au deschis la ora 7.00, romanii isi aleg presedintele pentru urmatorii cinci ani  (173 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02625 sec.