Ziua Logo
  Nr. 4683 de miercuri, 4 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Ceferistii platesc trenul, alesii nu
-- Un document intern emis de CFR Calatori SA confirma lipsa de respect cu care aceasta companie semi-falimentara trateaza problemele interne pe care le are. Potrivit Ordinului Ministrului Transporturilor si Infrastructurii nr. 912/2009 (pus in aplicare prin Dispozitia nr. 39/ 2009), pentru prima data dupa 1989, salariatii companiilor feroviare si ai filialelor acestora vor fi obligati sa achite contravaloarea tichetului de rezervare a locului, daca doresc sa ocupe un loc la trenurile cu care calatoresc.
In conditiile in care birocratia din SNCFR ramane stufoasa (un Ordin de director are cel putin sase semnaturi- vezi facsimil), asa-zisul management al lui Radu Berceanu spera sa obtina "economii" prin restrangerea cheltuielilor cu personalul. In schimb, privilegiile parlamentarilor la transportul pe calea ferata, chiar in conditii de austeritate si criza, raman neschimbate. Parlamentarii nu vor plati in continuare nimic la transportul cu trenul, indiferent de rangul trenului, iar sumele corespun�zatoare acestor calatorii sunt achitate catre CFR Calatori din bugetul Parlamentului Romaniei. "Parlamentarilor li se retin cupoanele pe care le au. Pentru recuperarea banilor de la Parlament este o intreaga tragedie, fiindca banii vin extrem de greu", ne-a declarat o sursa din cadrul Companiei.
Cat de stufos a ramas apa�ratul CFR Calatori mentinut de ministrul Transporturilor Radu Berceanu, se poate vedea din textul documentului: res�pectiva Dispozitie contine nu mai putin de sase sefi, subsefi si directori. "Acest Ordin nu este intamplator", ne-a dezvaluit aceeasi sursa sub conditia anonimatului. "In vara anului 2009, mai multi ceferisti de la Regionala Constanta si-au rezervat locurile pe cate o luna intreaga pe tren si au intrat in conflict cu doi parlamentari de la Craiova care fusesera la mare. A fost, practic, un razboi intre ceferisti si parla�mentari si de aici a decurs Ordinul", ne-a declarat aceeasi sursa.
Traian George HORIA - horia@ziua.ro 
 Afisari: 854  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
in gura presei   de chipervictor
alegeri   de chipervictor
cfr-in cadere libera   de chipervictor
Poate ne spun parlamentarii ceva,   de plongeur.alpin
A r h i v a
  Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza    21 comentarii
  Seful de la Babeni, stresat    
  Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte    3 comentarii
  Apocalipsa dupa FMI    6 comentarii
  BNR vrea reforme structurale    2 comentarii
  Minerii, cei mai mari datornici la stat    1 comentariu
  Cadou pentru Basescu    26 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pregateste un sah-mat prin intermediul Gallup (4629 afisari)
 PSD tradat pentru Basescu (3336 afisari)
 Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte (2624 afisari)
 Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza (2620 afisari)
 Prostituata in Irak (1695 afisari)
 Penibil si rusinos: Surprinsa de mama ei in timpul unei partide de sex oral! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (7695 afisari)
 Ministerul de Interne i-a fcut conturi pe Facebook, Twitter, Youtube i Yahoo Messenger (3777 afisari)
 Jurnalul unei pitipoance parasite face furori pe Internet: "Hai ma, Daniel, suna-ma! Daca vezi chestia asta, te rog eu, suna-ma!" (VIDEO) (3039 afisari)
 Legea reorganizarii agentiilor e constitutionala: 10 zile libere neplatite pentru bugetari? (2727 afisari)
 Romania, transformata de politicienii si presa de la Kiev in principalul vinovat de situatia interna din Ucraina (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00816 sec.