Ziua Logo
  Nr. 4683 de miercuri, 4 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Droguri pentru morti
Procurorii DIICOT au trimis in judecata o grupare acuzata de trafic ilicit de droguri de mare risc. Din grupare fac parte cadre medicale, iar pentru derularea operatiunilor ilicite s-au folosit retete prescrise pentru persoane decedate.
Au fost trimise in judecata Cristiana Nicoleta Bugaru, Georgeta Mioara Lacramioara Mihailescu, Claudia Georgiana Popescu (fosta Cretu). Procurorii au retinut in sarcina acestora infractiunile de eliberare de droguri de mare risc, pe baza unei retete medicale falsificate sau a unei retete medicale prescrise fara ca aceasta sa fie necesara din punct de vedere medical, inselaciune, fals material in inscrisuri oficiale si uz de fals. In mod repetat, Cristiana Bugaru a vandut, fara drept, diferite cantitati de "Codeinum phosphatum", drog de mare risc, aproximativ 10.000 de comprimate de cate 0,015 grame, la diverse persoane din Bucuresti, incasand importante sume de bani. Unul dintre cumparatori a fost identificat ca fiind Veaceslav Ion Minciuna din Chisinau, asupra caruia autoritatile moldovene au gasit 4278 de comprimate. In perioada ianuarie 2005 - februarie 2007, Cristiana Bugaru a primit de la medicii Georgeta Mihailescu, Claudia Popescu, Elena Diaconu, Antoaneta Caramete, Anna Maria Tripa, Irina Pirvan si altii, din judetul Ilfov, un numar important de retete medicale compensate. Anchetatorii arata ca in retete figurau date necorespunzatoare realitatii: persoane decedate ori cu CNP-uri inexistente, sau retete in care respectivii medici au prescris medicamente pentru anumite boli. Apoi, in baza lor completate cu datele necesare eliberarii fictive a medicamentelor, farmacia "Santefarm" Chiajna, administrata de Cristiana Bulgaru, folosind calitatea de reprezentant al acestei farmacii, a solicitat la Casa de Asigurari de Sanatate Ilfov decontarea medicamentelor compensate in cursul anilor 2005-2007. S-a retinut ca persoanele care figureaza in majoritatea retetelor medicale nu au ridicat medicamentele prescrise. "Prin prezentarea unor fapte mincinoase cu ajutorul personalului medical, ca si cu ajutorul personalului cu atributii de verificare a retetelor medicale din cadrul CAS Ilfov, si anume a invinuitelor Luminita Cristea si Maria Dumitrescu, s-a produs un prejudiciu bugetului de stat al asigurarilor de sanatate, in valoare de peste 6,383 miliarde de lei vechi", arata anchetatorii. (A.N.P.)
 Afisari: 207  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Smecherii bancomatelor    1 comentariu
  Ancheta la MApN    
  Cioaca, hackerul Elodiei    
  Gheorghe Breazu extradat    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pregateste un sah-mat prin intermediul Gallup (4629 afisari)
 PSD tradat pentru Basescu (3336 afisari)
 Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte (2624 afisari)
 Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza (2620 afisari)
 Prostituata in Irak (1695 afisari)
 Penibil si rusinos: Surprinsa de mama ei in timpul unei partide de sex oral! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (7695 afisari)
 Ministerul de Interne și-a făcut conturi pe Facebook, Twitter, Youtube și Yahoo Messenger (3777 afisari)
 Jurnalul unei pitipoance parasite face furori pe Internet: "Hai ma, Daniel, suna-ma! Daca vezi chestia asta, te rog eu, suna-ma!" (VIDEO) (3039 afisari)
 Legea reorganizarii agentiilor e constitutionala: 10 zile libere neplatite pentru bugetari? (2727 afisari)
 Romania, transformata de politicienii si presa de la Kiev in principalul vinovat de situatia interna din Ucraina (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02675 sec.