Ziua Logo
  Nr. 4683 de miercuri, 4 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
"Flacara nestinsa" a Guvernului
Un proiect de hotarare de Guvern (HG), altminteri extrem de serios, devine hilar din cauza Notei de Fundamentare. Pe site-ul Ministerului Agriculturii a fost lansat in dezbatere publica, la inceputul saptamanii, un proiect de HG privind transmiterea unui teren de 14,4 ha, proprietate a statului, din administrarea Ministerului Agriculturii in folosinta gratuita a Manastirii Putna. Lasand la o parte ca, acum, ministru al Agriculturii este, interimar, Radu Berceanu, iar HG, desi in proiect, este semnata de fostul ministru Ilie Sarbu, Nota de Fundamentare este de-a dreptul amuzanta, avand in vedere ca actele normative au un limbaj specific, foarte arid.
"Manastirile si schiturile din nordul Moldovei au pastrat prin veacuri flacara nestinsa a credintei noastre stramosesti. Printre acestea, Manastirea Putna isi are locul ei de evlavie, unde numerosi inchinatori si pelerini de pretutindeni vin sa-si plece genunchii la mormantul marelui ei ctitor, Sfantul Voievod Stefan Cel Mare. In prezent, pentru primirea acestor pelerini in duhul traditiei crestine, Manastirea Putna trebuie sa suporte un important efort material si financiar, deoarece numai o mica parte din produsele agricole necesare este obtinuta din culturile proprii. Prin preluarea in folosinta gratuita de catre manastire a terenului cu suprafata de 14,40 ha (...) stradaniile calugarilor si a tuturor traitorilor din locasul bisericesc vor putea fi valorificate mai bine in folosul credinciosilor si al celorlalte persoane aflate in nevoie si care cauta sprijin duhovnicesc si alinarea suferintelor aici.
Luminita MOROIANU - luminita.moroianu@ziua.ro 
 Afisari: 262  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Prima victima a noii gripe: Streinu Cercel    8 comentarii
  Apel umanitar    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pregateste un sah-mat prin intermediul Gallup (4629 afisari)
 PSD tradat pentru Basescu (3336 afisari)
 Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte (2624 afisari)
 Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza (2620 afisari)
 Prostituata in Irak (1695 afisari)
 Penibil si rusinos: Surprinsa de mama ei in timpul unei partide de sex oral! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (7695 afisari)
 Ministerul de Interne și-a făcut conturi pe Facebook, Twitter, Youtube și Yahoo Messenger (3777 afisari)
 Jurnalul unei pitipoance parasite face furori pe Internet: "Hai ma, Daniel, suna-ma! Daca vezi chestia asta, te rog eu, suna-ma!" (VIDEO) (3039 afisari)
 Legea reorganizarii agentiilor e constitutionala: 10 zile libere neplatite pentru bugetari? (2727 afisari)
 Romania, transformata de politicienii si presa de la Kiev in principalul vinovat de situatia interna din Ucraina (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01268 sec.