Ziua Logo
  Nr. 4683 de miercuri, 4 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stam bine la canto
-- Festivalul si Concursul National al Liedului Romanesc de la Brasov s-au incheiat in triumf, publicul aclamandu-i pe toti participantii la Concertul de gala, mai ales pe laureatii Premiului I - soprana Luiza Fatyol, tenorul Stefan Pop si baritonul Mihail Dogotari (foto).
"Concursul, a declarat Mariana Nicolesco, creatoarea acestui eveniment, a confirmat nivelul exceptional la care s-au ridicat cei mai multi dintre tinerii artisti. Din 2003 incoace, Festivalul si Concursul National al Liedului Romanesc pun in lumina minunatele lieduri ale compozitorilor romani, o adevarata comoara nationala fondata pe vechiul cantec de dor. In entuziasmul general, demonstrand vitalitatea la noi a acestui gen muzical, extrem de rafinat, in contextul artei contemporane, castigatorii Premiului I au interpretat de altfel creatii semnate de Paul Constantinescu, celebrand 100 de ani de la nasterea compozitorului, sau de Carmen Petra-Basacopol si Adrian Pop, prezenti in sala." In acest an Simpozionul National dedicat liedului romanesc in traditia europeana a fost consacrat relatiei acestuia cu muzica da camera italiana, la canzone, asa cum in anii precedenti, compozitorii si muzicologii invitati au evocat cantecul de dor in raport cu liedul german sau cu muzica franceza, la chanson. (C.N.)
A r h i v a
  Iubirea intre marketing si infern    1 comentariu
  Corectati-i pe agramati!    
  Comunista ajunsa capitalista    
  Cei trei muschetari    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pregateste un sah-mat prin intermediul Gallup (4629 afisari)
 PSD tradat pentru Basescu (3336 afisari)
 Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte (2624 afisari)
 Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza (2620 afisari)
 Prostituata in Irak (1695 afisari)
 Penibil si rusinos: Surprinsa de mama ei in timpul unei partide de sex oral! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (7695 afisari)
 Ministerul de Interne și-a făcut conturi pe Facebook, Twitter, Youtube și Yahoo Messenger (3777 afisari)
 Jurnalul unei pitipoance parasite face furori pe Internet: "Hai ma, Daniel, suna-ma! Daca vezi chestia asta, te rog eu, suna-ma!" (VIDEO) (3039 afisari)
 Legea reorganizarii agentiilor e constitutionala: 10 zile libere neplatite pentru bugetari? (2727 afisari)
 Romania, transformata de politicienii si presa de la Kiev in principalul vinovat de situatia interna din Ucraina (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00797 sec.