Ziua Logo
  Nr. 4683 de miercuri, 4 noiembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Proasta dispozitie stimuleaza memoria
-- Proasta dispozitie si gandirea negativa au efecte benefice asupra creierului, declara savantii australieni ale caror studii demonstreaza ca persoanele morocanoase au o atentie sporita, mai mult spirit critic si o memorie mai buna.
"In timp ce buna dispozitie stimuleaza creativitatea, flexibilitatea, cooperarea si folosirea mijloacelor mnemo�tehnice, proasta dispozitie determina o atentie sporita la lumea exterioara si o gandire mai realista", precizeaza Joseph Forgas, profesor de psihologie la Universitatea New South Wales. "Cercetarea noastra sugereaza ca tristetea sta la baza unor strategii de procesare a informatiei mai adecvate unor situatii dificile", mai spune profesorul australian, citat de telegraph.co.uk.
In vederea efectuarii acestui studiu, echipa lui Forgas a facut o serie de experimente pornind de la inducerea unor stari de bucurie sau tristete voluntarilor. Astfel, subiectii au vizionat filme vesele sau triste si au rememorat unele evenimente fericite sau nefericite din viata lor. Intr-unul dintre experimente, participantilor - carora li se indusese o stare buna sau una proasta - li s-a cerut sa isi spuna parerea privind valoarea de adevar a unor mituri urbane si zvonuri. S-a constatat astfel ca persoanele prost dispuse erau mai putin susceptibile sa le dea crezare. Acestea erau, de asemenea, mai putin susceptibile sa ia decizii pripite in baza unor prejudecati religioase sau rasiale si faceau mai putine greseli atunci cand li se cerea sa isi aduca aminte de un eveniment la care au fost martore.
Studiul a mai demonstrat ca oamenii tristi sunt mai capabili sa sustina o pledoarie, in scris, cu argumente. Potrivit lui Forgas, o dispozitie usor proasta ar putea promova un stil de comunicare mai bine adaptat si mai reusit. (D.M.)
 Afisari: 387  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Prostituata in Irak    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Basescu pregateste un sah-mat prin intermediul Gallup (4629 afisari)
 PSD tradat pentru Basescu (3336 afisari)
 Ospatarul lui Ceausescu, achitat dupa moarte (2624 afisari)
 Basescu si Videanu au "uitat" 155 mp sub Cathedral Plaza (2620 afisari)
 Prostituata in Irak (1695 afisari)
 Penibil si rusinos: Surprinsa de mama ei in timpul unei partide de sex oral! (IMAGINI INTERZISE MINORILOR) (7695 afisari)
 Ministerul de Interne ºi-a fãcut conturi pe Facebook, Twitter, Youtube ºi Yahoo Messenger (3777 afisari)
 Jurnalul unei pitipoance parasite face furori pe Internet: "Hai ma, Daniel, suna-ma! Daca vezi chestia asta, te rog eu, suna-ma!" (VIDEO) (3039 afisari)
 Legea reorganizarii agentiilor e constitutionala: 10 zile libere neplatite pentru bugetari? (2727 afisari)
 Romania, transformata de politicienii si presa de la Kiev in principalul vinovat de situatia interna din Ucraina (2666 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00795 sec.