Ziua Logo
  Nr. 4639 de luni, 14 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Inaltarea Sfintei Cruci
Crestinii praznuiesc astazi "inaltarea Sfintei Cruci", una dintre cele mai vechi si mai importante dintre sarba�torile crestine inchinate cinstirii crucii lui Iisus. Comemoram in aceasta zi suferinta si sacrificiul Mantu�itorului pentru lume, de aceea sarbatoarea de astazi este una sobra, in care se posteste.
La inceputul secolului al IV-lea, imparateasa Elena a fost trimisa de fiul sau, Constantin cel Mare, in urma convertirii acestuia la crestinism, la Ierusalim, pentru a gasi Crucea pe care fusese rastignit Iisus Hristos. Ea a gasit toate cele trei cruci si piroanele si, printr-o minune, i s-a aratat adevarata Cruce: o femeie vaduva, moarta, a fost atinsa de cele trei cruci. Daca la crucile talharilor nu s-a intamplat nimic, Sfanta Cruce i-a adus femeii invierea. in fata acestei minuni, imparateasa si toata suita sa s-au inchinat Sfintei Cruci si au sarutat-o. La 14 septembrie anul 335, episcopul Macarie al Ierusalimului a ridicat Sfanta Cruce a Mantu�itorului si a aratat-o unei mari multimi de oameni veniti la Ierusalim in numar foarte mare, la vestea minunatei descoperiri a Sfintei Cruci. Intreaga multime s-a inchinat, cutremurata, in fata Sfintei si de viata datatoarei Cruci a Mantuitorului. Fara Cruce nu exista inviere si mantuire. Ea este unul din cele dintai simboluri crestine, reprezentand marele mister al credintei: patima si moartea, prin rastignirea Domnului Iisus Hristos. Prin cruce s-a omorat moartea, s-a dezlegat pacatul stramosesc, ni s-a daruit invierea si am redevenit fiii si mostenitorii lui Dumnezeu. (D.M.)
 Afisari: 1873  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Miracole ortodoxe Filme   de Artistul2007
A r h i v a
  Elton John va fi tata    1 comentariu
  Criticile lui Douglas    
  Chitaristul Texas in stare critica    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Masonii lui Danacu se leapada de statul roman (4561 afisari)
 Basescu aparat de papagalul EvZ (3594 afisari)
 Fratii de Arme protejati de EvZ (2233 afisari)
 Inaltarea Sfintei Cruci (1873 afisari)
 Sfarsitul haiduciei lui Bandris (1606 afisari)
 O descoperire revolutionara: Lumea ar putea sa nu ramana niciodata fara hidrocarburi (3281 afisari)
 Ioana Visan, dama de companie preferata a lui Berlusconi: "E un libidinos si pe deasupra arata si groaznic" (2826 afisari)
 Camerele video de la Metro Baneasa filmeaza in cabinele de proba - VIDEO (2571 afisari)
 Un sarpe cu picior a fost descoperit in China (1904 afisari)
 Breb, orasul maramuresan unde Printul Charles este vecin cu un fotograf britanic venit sa caute "raiul pe Pamant"  (1783 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00766 sec.