Ziua Logo
  Nr. 4637 de vineri, 11 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Fruntasi la hepatita
-- Studiile epidemiologice derulate in Romania au dovedit ca rata preva�lentei hepatitei virale C este mult mai mare in tara noastra, compa�rativ cu ratele inregis�trate in tarile Uniunii Europene, aceasta fiind cuprinsa in Romania intre 3,23% si 4,9% din populatie, comparativ cu 0,5% - 1%, media europeana, a declarat, ieri, consilierul ministrului Sanatatii prof. dr. Geza Molnar.
La randul sau, prese�dintele Asociatiei Romane pentru Studiul Ficatului (ARSF), Mihai Voiculescu, a sustinut ca in Romania se afla aproximativ 1,5 - 2 milioane de oameni infectati cu unul din virusurile hepatice B sau C si dintre ei maxim 10% sunt diagnosticati, acest lucru intamplandu-se pentru ca boala evolueaza de cele mai multe ori fara simptome. "Oamenii trebuie sa stie ca daca au avut transfuzii de sange sau interventii chirurgicale sau stomatologice extinse inainte de anii '90 este posibil sa fi fost infectati cu unul din virusurile hepatice", a declarat presedintele ARSF.
Asociatia Romana pentru Studiul Ficatului, Fundatia "Academician Marin Voiculescu" (FAMV) si Societatea Romana de Gastroenterologie si Hepatologie vor organiza la Bucuresti, in zilele de 19 si 20 septembrie 2009, cel de-al XIX Congres National de Hepatologie cu participare internationala.
Carmen POPESCU - carmen@ziua.ro 
 Afisari: 214  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
FIIND FRUNTASI LA EDUCATIE SCAPAM DE HEPATITE   de JMJ
pt Tudor 190   de D.Dragos
Minciuna goganata   de Tudor190
A r h i v a
  Facilitati in stil italian    
  Proteste sindicale    
 Top afisari / comentarii 
 Ambuscada (4351 afisari)
 Radioactivitatea fratilor de arme (2625 afisari)
 Presedintele SUA nu are timp de Basescu (1834 afisari)
 Full contact Basescu-CSM (1718 afisari)
 Prim-adjunctul lui Kovesi gropar al dosarelor Revolutiei (1399 afisari)
 Dezastrul "Autostrada Transilvania", prezentat de Discovery drept "cel mai mare proiect rutier" din Europa (VIDEO) (2550 afisari)
 Teorii controversate despre atacurile de la 11 septembrie: Turnurile Gemene au fost distruse de explozii, Pentagonul - atacat cu o racheta, iar angajatii evrei nu s-au prezentat la munca (2508 afisari)
 Imagini in exclusivitate din casa lui Ion Dolanescu: Fiul cel mic sustine ca a vrut sa se sinucida din cauza fratelui sau - VIDEO (2158 afisari)
 Scandal sexual, la o scoala din Baia Mare: Directorul, acuzat ca le-ar fi predat unor eleve, dupa ore, lectii de sex (VIDEO) (2019 afisari)
 Patrick Swayze, trimis sa moara acasa (1938 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00771 sec.