Ziua Logo
  Nr. 4637 de vineri, 11 septembrie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Bistro
Tigaie picanta cu cartofi in coaja, tavaliti in boia dulce
-- Ingrediente:70g piept pui 60g file porc 50g muschi vita 50g ciuperci 100g rosii cherry un ardei iute 0,05ml ulei doua lipii sare piper patrunjel tocat boia dulce
Mod de preparare
Atat carnea de porc, cat si carnea de pui se taie in cubulete mai mari si apoi se pune la prajit in uleiul incins, la foc iute, numai cat sa le dea o fata crocant-rumenita. Atunci cand cubuletele de carne capata culoarea auriu-sclipitoare, se adauga in tigaie ciupercile taiate in bucati mai mari. Acestui alai de prajeli "fungo-animal" i se da un plus de sprinteneala prin adaugarea ardeiului iute, tocat marunt ca sa isi etaleze mai bine aromele. In momentul cand ciupercile incep sa se inmoaie, se adauga deja mirositorului "cocktail" rosiile cherry si se lasa pana cand "obrazul incepe sa li se rideze", nu foarte mult, nici foarte putin, cat sa isi elibereze zeama dulce-acida. Pentru cromatica, se arunca peste tigaie un pic de patrunjel tocat marunt. Cartofii se fierb in apa, cu putina sare, dupa care se taie in bucati mari si se prajesc, tot pana la auriu, si se tavalesc prin boia dulce si sare. Se asaza produsul in farfurie in doua lipii (exact ca in fotografie), una cu cartofi, iar cealalta cu "tigaia picanta".
Pentru ca vara incepe sa se uite in urma, ne-am orientat si noi catre retete mai picante, mai consistente, care sa ne "tina de foame si de cald". Preparatul de astazi, "Tigaia picanta cu cartofi in coaja, tavaliti in boia dulce", este una dintre cele mai iscusite si mai delicioa�se inventii ale gastronomiei autohtone, cu mici si picante "inter�ventii orientale". Modul de preparare al acestei mancari, foarte apreciata in restaurantele cu bucatarie romaneasca, ne-a fost dezvaluit de catre bucatarul restaurantului Casa Iancului (Str. Sara�finesti nr 2, Bucuresti). in mod normal, la "tigaia picanta" nu se pun rosii, insa acesta mica modificare a rete�tei ii confera prepa�ratului un plus de acidi-tate si savoare, care mai imblanzeste din focul condimentelor. Se pregateste foarte simplu si usor, si nu necesita mai mult de un sfert de ceas. (C.I.)
Feteasca Neagra, Merlot - La Putere
IG Viile Timisului 14% vol. alc.
Producator: Cramele Recas
Alaturi de "tigaie picanta" se potriveste perfect cupajul Feteasca Neagra, Merlot - La Putere. Este un vin cupaj placut, cu arome curate de prune, cafea si condimente, care nu lasa loc de interpretari. Odata cu trecerea timpului tonurile sale evolueaza catre note de stejar afumat. Feteasca Neagra aduce un plus de catifelare si pigmentari de piper verde, iar Merlotul ii confera aromele de fructe negre, culoarea robusta si structura.
Cezar IOAN - cezar@ziua.ro 
 Afisari: 532  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sa vi se rideze obrazul .....   de Olga Khan
A r h i v a
  Cohen primit cu Rotenberg    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Ambuscada (4351 afisari)
 Radioactivitatea fratilor de arme (2625 afisari)
 Presedintele SUA nu are timp de Basescu (1834 afisari)
 Full contact Basescu-CSM (1718 afisari)
 Prim-adjunctul lui Kovesi gropar al dosarelor Revolutiei (1399 afisari)
 Dezastrul "Autostrada Transilvania", prezentat de Discovery drept "cel mai mare proiect rutier" din Europa (VIDEO) (2550 afisari)
 Teorii controversate despre atacurile de la 11 septembrie: Turnurile Gemene au fost distruse de explozii, Pentagonul - atacat cu o racheta, iar angajatii evrei nu s-au prezentat la munca (2508 afisari)
 Imagini in exclusivitate din casa lui Ion Dolanescu: Fiul cel mic sustine ca a vrut sa se sinucida din cauza fratelui sau - VIDEO (2158 afisari)
 Scandal sexual, la o scoala din Baia Mare: Directorul, acuzat ca le-ar fi predat unor eleve, dupa ore, lectii de sex (VIDEO) (2019 afisari)
 Patrick Swayze, trimis sa moara acasa (1938 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00877 sec.