Ziua Logo
  Nr. 4596 de sambata, 25 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Asistenta nucleara
EnergoNuclear, compania care va construi reactoarele nucleare 3 si 4 la centrala de la Cernavoda, vrea sa contracteze, pentru un an, servicii de asistenta juridica pentru realizarea activitatilor de predezvoltare a investitiei, pentru 700.000 euro, licitatia, restransa, urmand sa aiba loc pe 5 august. EnergoNuclear este formata din Nuclearelectrica, ce detine 51% din capitalul de circa cinci milioane euro, si companiile ENEL (Italia), CEZ (Cehia), RWE (Germania), ArcelorMittal Romania, Iberdrola (Spania) si Electrabel din grupul franco-belgian GDF Suez. (G.M.)
Nou membru in CA
Fostul ministru de Finante Ionut Popescu, in prezent consilier de stat la Cancelaria premierului Emil Boc, a fost numit membru in Consiliul de Administratie (CA) al EximBank, completand componenta conducerii bancii. El a primit, recent, avizul Bancii Nationale a Romaniei. CA al EximBank este format din presedinte - Ionut Costea, doi vicepresedinti (Luminita Manolache si Paul Ichim) si patru membri neexecutivi (Liviu Voinea, Gheorghe Ionescu, Emilian Badica si Ionut Popescu). (F.B.)
Reducere la "ciupercarie"
Premierul Emil Boc a declarat, ieri, la Baia Mare, ca "ciupercaria de agentii" trebuie redusa, transmite Mediafax. "Ciupercaria de agentii trebuie redusa (...). In prezent, in Romania, sunt doua tipuri de structuri: unele care rezolva probleme si altele care cauta probleme, iar acestea din urma trebuie desfiintate", a declarat premierul Boc la o intalnire pe care a avut-o la Baia Mare cu primarii PDL si sefii institutiilor deconcentrate. (I.S.)
Lege pentru lobby
Legislatia privind holdingul si lobby-ul, precum si proiectele de modificare a legii patronatelor si a legii societatilor comerciale vor fi trimise Parlamentului spre aprobare in septembrie, potrivit ministrului pentru IMM-uri, Constantin Nita. "La departamentul Mediu de Afaceri lucram la modificarea legii patronatelor si la cea a societatilor comerciale, precum si la legea holdingului si cea privind lobby-ul. Pana la sfarsitul lunii septembrie speram sa fie finalizate, pentru a putea fi trimise in Parlament spre aprobare", a declarat Nita. (I.S.)
A r h i v a
  Mittal vine la Basescu    5 comentarii
  Primul Ford in septembrie    1 comentariu
  Recomandari pentru Fondul Proprietatea    
  Exporturile scad accelerat    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Sergiu Andon, unealta Securitatii (2935 afisari)
 Justitia, averea si imunitatea (2227 afisari)
 Basescu, termina cu smecheriile! (1632 afisari)
 Trafic de rinichi prin sinagogi (1348 afisari)
 Comunistii pregatesc o noua frauda la Chisinau (1098 afisari)
 Sexy-sotia mogulului Formulei 1, Flavio Briatore, arata incredibil in costum de baie (FOTO) (1987 afisari)
 Dama de companie a premierului Berlusconi, topless intr-un pictorial incendiar (FOTO) (1957 afisari)
 O familie de evrei acuza un granicer german ca le-a scuipat in pasapoarte (1911 afisari)
 Kendra Wilkinson, cu sanii goi inainte de a spune "Da" - FOTO (1762 afisari)
 Hillary Clinton: "Oricare natiune din estul Europei care a facut parte din Uniunea Sovietica are dreptul de a alege carei aliante vrea sa i se alature" (1409 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01771 sec.