Ziua Logo
  Nr. 4596 de sambata, 25 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Recomandari pentru Fondul Proprietatea
Avocatii consultati de Fondul Proprietatea (FP) in privinta ofertei CEZ pentru preluarea actiunilor CEZ Vanzare si CEZ Distributie apreciaza ca tranzactia nu ar trebui sa includa CEZ Vanzare, potrivit unei note catre AGA, in care se arata ca exista riscul unor actiuni in instanta daca transferul intarzie.
Fondul Proprietatea a cerut societatii de avocatura Popovici, Nitu si Asociatii o opinie legala in legatura cu oferta CEZ pentru cele doua firme, de 8,89 euro pe actiune.
"In ceea ce priveste ac�tiunile detinute de Fondul Proprietatea la CEZ Vanzare, opinia legala concluzioneaza ca dispozitiile referitoare la optiunea de vanzare si optiunea de cumparare din contract (n.r. - de privatizare a Electrica Oltenia) nu se aplica", se arata intr-o nota a Fondului catre AGA, transmite Mediafax.
CEZ ofera 192,68 milioane de euro pentru actiunile Fondului Proprietatea la CEZ Distributie si CEZ vanzare si 121,99 milioane de euro pentru titlurile detinute de Electrica, rezultand un total de 314,67 milioane de euro.
Fondul Proprietatea detine cate 30% din capitalul firmelor CEZ Distributie si CEZ Vanzare, iar la CEZ Servicii are o participatie de 12%.
Compania ceha controleaza, cu 51% din actiuni, fiecare dintre cele trei firme. Compania de stat Electrica are cate 18,99% din capitalul CEZ Distributie si CEZ Vanzare si 37% din CEZ Servicii.
Vanzarea participatiilor la CEZ Distributie si CEZ Vanzare la pretul oferit de grupul ceh ar aduce Fondului Proprietatea un castig brut de 92 milioane de euro, iar lichiditatile sale ar urca de la 256 milioane de euro la 450 milioane de euro. Optiunea de cumparare, lansata de CEZ in 26 iunie, trebuie finalizata in 30 de zile lucratoare, potrivit clauzelor din contractul de privatizare. (G.B.)
 Afisari: 132  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mittal vine la Basescu    5 comentarii
  Primul Ford in septembrie    1 comentariu
  Exporturile scad accelerat    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Sergiu Andon, unealta Securitatii (2935 afisari)
 Justitia, averea si imunitatea (2227 afisari)
 Basescu, termina cu smecheriile! (1632 afisari)
 Trafic de rinichi prin sinagogi (1348 afisari)
 Comunistii pregatesc o noua frauda la Chisinau (1098 afisari)
 Sexy-sotia mogulului Formulei 1, Flavio Briatore, arata incredibil in costum de baie (FOTO) (1987 afisari)
 Dama de companie a premierului Berlusconi, topless intr-un pictorial incendiar (FOTO) (1957 afisari)
 O familie de evrei acuza un granicer german ca le-a scuipat in pasapoarte (1911 afisari)
 Kendra Wilkinson, cu sanii goi inainte de a spune "Da" - FOTO (1762 afisari)
 Hillary Clinton: "Oricare natiune din estul Europei care a facut parte din Uniunea Sovietica are dreptul de a alege carei aliante vrea sa i se alature" (1409 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00820 sec.