Ziua Logo
  Nr. 4590 de sambata, 18 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Teatru pe sine
-- Teatrul National din Craiova va reprezenta Romania la Stuttgart, in cadrul ultimei etape a proiectului de teatru itinerant "Orient Express", desfasurat intre 9 si 19 iulie in Germania. Nationalul craiovean va oferi astazi, incepand de la orele 19.30, in gara portului din Stuttgart, reprezentatia spectaco�lului "Occident express", in regia lui Alexandru Boureanu.
Piesa, semnata de Matei Visniec, scrisa special pentru proiectul "Orient Express", vorbeste despre "tren" ca o parte importanta in istoria poporului nostru in secolul precedent. Trenul a castigat importanta in picturile, visurile si vietile noastre si a ocupat in civilizatia noastra contemporana locul pe care il aveau in trecut calul si caruta. Intrat in imaginar, trenul a dobandit, in prezent, un rol de prim rang in lumea simbolurilor.
Piesa "Occident express", interpretata de actorii craioveni, luna trecuta, si in Serbia, la Novi Sad, in cadrul aceluiasi proiect, va fi jucata la Stuttgart, cu o distributie din care fac parte: Stefan Mirea, Adela Minae, Raluca Paun, Geni Macsim, Dragos Macesanu si Marian Politic.
Participarea Teatrului National "Marin Sorescu" la acest turneu reprezinta finalizarea unui ambitios proiect teatral inceput la debutul lunii in cadrul celei de-a XIII-a editie a Festivalului Dramei Antice Grecesti de la Nicosia, cu spectacolul "Medeea", de Euripide, in regia lui Yiannis Paraskevopoulos. Actorii craioveni au fost aplaudati indelung pentru cele trei reprezentatii sustinute consecutiv, in amfiteatrele din Nicosia, Paphos si Larnaca.
La fel de entuziast a fost si publicul bucurestean care a urmarit, in luna mai, premiera absoluta a "Occi�dentului express", in gara Baneasa - Bucuresti. Urmatoarea oprire a trenului cu teatru a fost la Timisoara in Gara de Nord, in luna iunie.
Reprezentatiile inedite ale "Orientului Express" fac parte dintr-un proiect teatral international a carui itinerare prin mai multe tari europene se face prin intermediul unui tren transformat intr-o scena pe roti. Incepand din luna mai acest tren-teatru a calatorit prin Europa pe urmele Orient Express-ului de odinioara. Punctul de plecare a fost Ankara, iar dupa escalele de la Istanbul, Bucuresti, Craiova si Timisoara, mai apoi in Novi Sad (Serbia), Zagreb (Croatia), Ljubljana si Nova Gorica (Slovenia), Spaleto si Vicenza (Italia), precum si Freiburg (Germania), trenul a ajuns in statia finala, Stuttgart.
Adriana Vasiliu 
A r h i v a
  Laolalta cu bulgarii    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Va ataca Israelul? (4913 afisari)
 Procuroarea milionar (3013 afisari)
 CIA despre consecintele asasinarii lui de Gaulle (1242 afisari)
 Judecatorii arunca Romania in deficit excesiv (1203 afisari)
 Situatia din Romania in 1968 (1146 afisari)
 "Vechea garda" comunista in complicitate cu Occidentul au facut din Romania raiul coruptiei din Europa (3684 afisari)
 Incredibil! Un conductor se masturba uitandu-se la filme porno in timp ce conducea un tren cu 400 de calatori (2825 afisari)
 Fiul ministrei Placinta, in ipostaze homosexuale si purtand simboluri sataniste (FOTO) (2642 afisari)
 Voronin, ignorat si izolat de Medvedev (2063 afisari)
 Radu Mazare, costumat in ofiter nazist  (1492 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00943 sec.