Ziua Logo
  Nr. 4584 de sambata, 11 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Grefierii scriu pe jumatate
-- Grefierii de la Sectia a IV-a a Curtii de Apel Bucuresti, membri ai Projust, au redactat o incheiere de sedinta in care au scris cuvintele doar pe jumatate, in semn de protest ca le-a fost suspendat sporul de stres de 50%. Totodata, protestele judecatorilor din intreaga tara au continuat si ieri.
Reprezentantul Projust, Stefania Teleman, a declarat ca, de acum inainte, grefierii vor redacta incheierile in acest mod, in conformitate cu salariul pe care il primesc.
De asemenea, Projust a trimis o scrisoare deschisa ministrului Justitiei, prin care ii cer acestuia sa dea o ordonanta de urgenta prin care sa le fie reesalonate datoriile catre stat, asa cum le-au reesalonate sporurile, arata Newsin.Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, a trimis, joi, o scrisoare instantelor, prin care cere intreruperea protestelor judecatorilor si grefierilor. Ieri, numeroase instante si-au suspendat activitatea pentru mai multe ore in cursul diminetii, sedintele de judecata fiind reluate cu intarziere, dupa ce CSM a decis joi ca este la latitudinea fiecarui judecator sa-si programeze cum doreste sedinta de judecata, si a calificat protestele magistratilor ca fiind indreptatite. Este posibil ca de saptamana viitoare sa asistam si la primele intreruperi de activitate ale unor parchete, unde nemultumirile sunt la fel de mari ca si cele ale judecatorilor si unde numarul de posturi vacante este cu mult mai mare decat la instante. Situatia de subfinantare din Justitie a adus in colaps majoritatea instantelor din judetele Dolj, Gorj, Mehedinti si Olt
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 258  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Agentia de jecmanit cetateanul. Pazea!    13 comentarii
  "Parintii" de la Valcelele in ancheta    1 comentariu
  Jurnalism ca alba-neagra    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Carrefour, bomba cu microbi (3714 afisari)
 Se repeta "modelul Targu Mures"? (3365 afisari)
 G8 cu femei si bautura (2478 afisari)
 Agentia de jecmanit cetateanul. Pazea! (2283 afisari)
 Ungurii vaneaza tigani in Harghita (1891 afisari)
 Bataie la un concurs de frumusete din Brazilia. Prezentatorul, victima colaterala! (VIDEO) (2636 afisari)
 Iata dovada ca presedintele Obama nu s-a uitat dupa posteriorul unei tinere la summitul G8, ci Sarkozy! (VIDEO) (2506 afisari)
 Reduceri de pana la 8.000 de euro pe piata auto din tara noastra. Super oferte! (2410 afisari)
 La Toya Jackson: Michael a fost asasinat in urma unei conspiratii, pentru ca valora mai mult mort decat viu (2116 afisari)
 Elevii din Marea Britanie sunt incurajati sa aiba un orgasm pe zi pentru a reduce riscul infarcturilor (1965 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00854 sec.