Ziua Logo
  Nr. 4584 de sambata, 11 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Dragomir face legea la LPF
-- Timisoara a primit liber la transferuri dupa o decizie a Comisiei de Recurs care incalca flagrant regulamentul
Trecerea comisiilor de la FRF la LPF n-a facut altceva decat sa schimbe polul de putere in Liga I. Joi seara, la prima sa sedinta, Comisia de Recurs a forului condus de Dumitru Dragomir a admis apelul formulat de FC Timisoara la decizia Camerei Nationale pentru Solutionarea Litigiilor (CNSL) si a ridicat sanctiunea interdictiei de a efectua transferuri aplicata clubului banatean pentru urmatoarele doua perioade (pana in noiembrie 2009), in totala contradictie insa cu prevederile regulamentare.
Acest lucru se explica prin prietenia mai mult decat stransa dintre seful LPF si patronul banatenilor, Marian Iancu, Dragomir implicandu-se si in alte litigii ale Timisoarei, cel mai cunoscut fiind dosarul palmaresului. CNSL a decis, in ianuarie 2009, ca Ionel Ganea a fost concediat ilegal de catre FC Timisoara si a interzis clubului banatean sa cumpere jucatori in urmatoarele doua perioade de transferuri. CNSL a mai decis ca Ganea sa primeasca, cu titlu de compensatie, sumele rezultate din conventia dintre cele doua parti, mai putin primele de obiectiv. In noiembrie 2008, FC Timisoara i-a reziliat unilateral contractul lui Ganea, iar ulterior mai multe comisii ale FRF au decis ca banatenii nu aveau dreptul sa faca acest lucru.
Regulament clar
Regulamentul privind statutul si transferul jucatorilor de fotbal prevede, la art. 18, punctul 9.1 (incetarea raporturilor contractuale), urmatoarele: "Daca denuntarea unilaterala intervine in perioada protejata, daca in contract nu se prevede altfel, partea care se dovedeste a fi in culpa se sanctioneaza astfel: a) Clubul: - cu interzicerea dreptului de a efectua transferuri de jucatori in calitate de club cesionar in urmatoarele doua perioade de transfer. Clubul va fi obligat la plata catre jucator a unei compensatii reprezentand valoarea totala a drepturilor financiare cuvenite jucatorului pana la expirarea contractului, mai putin primele de joc si de obiectiv". Adica, exact ceea ce a decis CNSL. "Perioada protejata" la care se face referire inseamna, in cazul lui Ionel Ganea, ca "denuntarea unilaterala a contractului este interzisa in primii doi ani de contract" la jucatori peste 28 de ani (atacantul venise la echipa in vara lui 2007, deci se incadra in "perioada protejata"). Acelasi regulament nu prevede posibilitatea reducerii acestei perioade de interdictie la transferuri!
Timisoara da, Craiova ba
Intr-o situatie asemanatoare s-a aflat, in decembrie 2007, Univ. Craiova. Oltenii i-au dat afara pe brazilienii Marquinhos, Edu Magri si Alexandre Negri, dar FIFA (regulamentul intern este copiat dupa cel al forului mondial) a amendat clubul cu 180.000 de euro (restantele catre cei trei), echipei fiindu-i interzis dreptul de a efectua transferuri pentru urmatoarele doua perioade (pana in noiembrie 2008). Contactat telefonic, Mircea Stoenescu, membru in Comisia de Recurs (prezidata de "celebrul" Daniel Florea - implicat in mai multe scandaluri, ca "valiza" si "Tamas"), a declarat ca nu doreste sa comenteze decizia in cazul Timisoarei. "Nu avem voie sa facem comentarii si, oricum, sunt pus intr-o situatie delicata fata de restul colegilor din comisie. Stiu doar ca Timisoara si-a achitat datoriile catre Ganea", a spus Stoenescu nervos, dupa care a inchis telefonul. Explicatia acestuia tine doar pe jumatate: Ganea a primit, intr-adevar, restantele de la Timisoara, dar regulamentul nu precizeaza nicaieri ca sanctiunea se anuleaza in acest caz, adica interdictia la transferuri ramane in vigoare, la fel ca in cazul Craiovei.
Intariri in Banat
Miza deciziei Comisiei de Recurs o reprezinta faptul ca FC Timisoara poate sa-i legitimeze pe Alexandru Bourceanu (de la Otelul) si Claudiu Ionescu (de la Gloria Buzau), fotbalisti adusi in aceasta vara. De altfel, chiar si in iarna, decizia CNSL a fost amanata pana ce FC Timisoara l-a legitimat pe Alexandru Curtean, de la Gaz Metan Medias, intrand in vigoare imediat ce transferul a fost parafat.
 Afisari: 199  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Renegat de UEFA    
  Afacerea Concorde    
  S-a spart gheata la Bressanone    
  Plesan, copil trasnit    
  Panduri peste Ujpest    
  Stiri pe scurt    
  LPF si FRF acuzate de Antidoping    
 Top afisari / comentarii 
 Carrefour, bomba cu microbi (3714 afisari)
 Se repeta "modelul Targu Mures"? (3365 afisari)
 G8 cu femei si bautura (2478 afisari)
 Agentia de jecmanit cetateanul. Pazea! (2283 afisari)
 Ungurii vaneaza tigani in Harghita (1891 afisari)
 Bataie la un concurs de frumusete din Brazilia. Prezentatorul, victima colaterala! (VIDEO) (2636 afisari)
 Iata dovada ca presedintele Obama nu s-a uitat dupa posteriorul unei tinere la summitul G8, ci Sarkozy! (VIDEO) (2506 afisari)
 Reduceri de pana la 8.000 de euro pe piata auto din tara noastra. Super oferte! (2410 afisari)
 La Toya Jackson: Michael a fost asasinat in urma unei conspiratii, pentru ca valora mai mult mort decat viu (2116 afisari)
 Elevii din Marea Britanie sunt incurajati sa aiba un orgasm pe zi pentru a reduce riscul infarcturilor (1965 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02145 sec.