Ziua Logo
  Nr. 4584 de sambata, 11 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Premiera discografica
Astazi (ora 19.00), Radio Romania Muzical difuzeaza, in premiera romaneasca exclusiva, opera "Montecchi si Capuletti" de Vincenzo Bellini, intr-o inregistrare in care rolurile principale sunt interpretate de soprana Anna Netrebko si mezzosoprana Elina Garanca. Discul marcheaza revenirea lui Netrebko, dupa nasterea baietelului. (A.V.)
Protest pentru cultura
Intr-un protest semnat de cativa intelectuali (Razvan Ion, Eugen Radescu, Ioana Nitu, Andrei Craciun, Silvia Vasilescu) se cere anularea ordinului de eliberare din functie a directorului Fondului Cultural National, Andreea Grecu, care a fost inlocuita cu Cristian Petcu, lector la universitatea din Targoviste. "Actiunea nu are la baza activitatea persoanei, ci interesele politice dictate de negocierile dintre PSD si PDL. Performantele persoanei nu mai au relevanta si se supun unei logici de partid fara a tine seama de concursurile in derulare si posibilitatea blocarii activitatii institutiei. Cerem ministrului Culturii sa anuleze ordinele de eliberare din functie a persoanelor competente, fara o minima evaluare a performantelor profesionale.", se arata in protest. (C.S.P.)
Cinema in aer liber
Pana maine se mai fac inscrieri pentru prima editie a Festivalului de scurtmetraje in aer liber, din Parcul Crangasi. In cadrul Festivalului "Cine'Cinema - Open Air" (27 iulie-1 august) vor fi decernate premii pentru: cel mai bun film (1000 $,) regizor (700 $), scenariu (500) si imagine (300 $). Detalii suplimentare
pe site-ul www. ccesector6.ro. (C.S.P.)
Vapor balcanic
In cadrul Festivalului de Jazz Istanbul (2-15 iulie), astazi, alaturi de principala atractie - Vaporul de Jazz, care face o croaziera muzicala pe Bosfor -, va naviga pentru prima data si un Vapor balcanic, pe care publicul va avea ocazia sa asculte acorduri de muzica traditionala balcanica. Vor interpreta membrii fanfarei Shavale, originari din satul Zece Prajini, trupa KolektifIstanbul si DJ-ul Ali Doyran (Turcia). (C.S.P.)
A r h i v a
  Implant de suflete in Cehia    
  Despre istorie, in soapta    1 comentariu
  Mariaj cu minciuni    
 Top afisari / comentarii 
 Carrefour, bomba cu microbi (3714 afisari)
 Se repeta "modelul Targu Mures"? (3365 afisari)
 G8 cu femei si bautura (2478 afisari)
 Agentia de jecmanit cetateanul. Pazea! (2283 afisari)
 Ungurii vaneaza tigani in Harghita (1891 afisari)
 Bataie la un concurs de frumusete din Brazilia. Prezentatorul, victima colaterala! (VIDEO) (2636 afisari)
 Iata dovada ca presedintele Obama nu s-a uitat dupa posteriorul unei tinere la summitul G8, ci Sarkozy! (VIDEO) (2506 afisari)
 Reduceri de pana la 8.000 de euro pe piata auto din tara noastra. Super oferte! (2410 afisari)
 La Toya Jackson: Michael a fost asasinat in urma unei conspiratii, pentru ca valora mai mult mort decat viu (2116 afisari)
 Elevii din Marea Britanie sunt incurajati sa aiba un orgasm pe zi pentru a reduce riscul infarcturilor (1965 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01759 sec.