Ziua Logo
  Nr. 4577 de vineri, 3 iulie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
OTV a ramas fara bani
Recesiunea bate si pe la usile televiziunilor. OTV a anuntat, ieri, decizia de a disponibiliza aproximativ zece oameni din cadrul Departamentului de Stiri. Doru Iuga, reprezentantul televiziunii lui Dan Diaconescu (foto), a declarat pentru Mediafax, in cadrul sedintei Consiliului National al Audiovizualului (CNA), ca postul se confrunta cu probleme financiare grave. Pe de alta parte, si la postul public de televiziune apele sunt tulburi, iar viitorul nu prea se arata a fi roz.
Atat de grave, incat acesta i-a rugat pe membrii Consiliului sa aprobe reducerea celor doua amenzi (de cate 20.000 de lei fiecare, acordate pe 18, respectiv 25 iunie). "Avem probleme financiare. Am redus personalul de la stiri. Este o chestiune financiara destul de grava. Riscam sa dam oameni afara din cauza acestor emisiuni", a declarat Doru Iuga. Intrebat de Rasvan Popescu, presedintele CNA, despre noul sediu si despre viitoarele proiecte, reprezentantul OTV, a precizat ca, pe 12 iulie, postul va intra in grila de divertisment "100 garantat", prezentat de cantaretul latino Pepe si Ramona Badescu. In ceea ce priveste noul sediu, Doru Iuga a precizat ca imobilul este cumparat de cinci ani, dar deocamdata nu se pune problema unei noi locatii.
In ciuda tuturor explicatiilor lui Iuga, membrii CNA nu au redus cele doua amenzi pe care postul trebuie sa le plateasca in urma incalcarii legislatiei audiovizualului. In urma votului, solicitarea a fost respinsa in unanimitate.
Vestea disponibilizarilor care au loc in cadrul postului condus de Dan Diaconescu vine pe fundalul revoltei din TVR, cand, miercuri seara, mai multi jurnalisti ai Directiei Stiri a Televiziunii Romane, au inaintat o scrisoare presedintelui-director al SRTV, Alexandru Sassu, si membrilor Consiliului de Administratie prin care cer inlocuirea directorului interimar al departamentului, Madalina Radulescu, potrivit informatiilor Hotnews.
Revolta in TVR
Jurnalistii s-au aratat nemultumiti de faptul ca aceasta conduce departamentul de aproape doi ani "fara a fi trecut prin filtrul unui concurs" si ca "a dovedit ca nu are autoritatea morala si profesionala necesara pentru postul pe care il detine". Ei cer conducerii sa redea publicului platitor de taxe control asupra conducerii Stirilor TVR, invocand legea avertizorului public, ce ii protejeaza pe cei care semnaleaza cazuri de incalcare a legii in virtutea interesului public. Drept argumente au fost aduse numeroase nereguli petrecute in cadrul departamentului Stiri, ce au determinat, dupa cum se sustine in scrisoare, deprofesionalizarea activitatii jurnalistice, derapaje grave si ilegalitati care contravin interesului platitorului de taxe. Ioana Avadani, directorul Centrului pentru Jurnalism Independent, intrebata despre numarul mare de sefi interimari existenti la ora actuala in TVR, afirma: "Ei sunt tinuti interimari, tocmai pentru ca, nu prea misti, atunci cand ai sabia deasupra capului, nu prea te agiti, nici chestii prea multe nu faci, de teama sa nu superi pe cine nu trebuie".
Adriana Vasiliu 
 Afisari: 1862  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 6 Afiseaza toate comentariile  
vai, vai, vai, pleaca toapa de pe sticla si plange ogica!   de madeleine
OTV   de Mona G.
Criza financiara OTV   de Atamild
Am vazut pe internet   de FB
Constat ca stirea este difuzata in cadrul sectiunii de cultura   de srelu
sa-si vanda diaconescu masinile    de Codul rosu
A r h i v a
  Pygmalion a cucerit Croatia    
  Cuvinte istorice care n'au fost spuse (III)    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Antonescu pe faras (6066 afisari)
 Chivotul Legamantului se arata lumii (2374 afisari)
 Alerta de ultraviolete (1992 afisari)
 OTV a ramas fara bani (1862 afisari)
 Gospodina Ridzi aparata de playboiul Boureanu (1661 afisari)
 Funeraliile lui Michael Jackson, cel mai grandios spectacol de pe Pamant (5540 afisari)
 O creatura misterioasa descoperita intr-o canalizare din Carolina de Nord i-a pus pe jar pe adeptii teoriilor paranormale (2992 afisari)
 UPDATE: Se anunta o intalnire cu scantei - Putin ii raspunde lui Obama: "Noi nu stim sa stam cracanati" (2345 afisari)
 Descoperiri senzationale in situl arheologic de la Schela Cladovei (2138 afisari)
 Spectacol de striptease in plina strada, la Cluj! (VIDEO) (1961 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01341 sec.