Ziua Logo
  Nr. 4540 de joi, 21 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
LDP Dambovita ilegala de trei ori
-- ZIUA solicita actualului presedinte al CJ Dambovita, Florin Popescu, sa intrein legalitate prin desfiintarea SC LDP SA conform articolului 228 din legea 31/1990 republicata in 2009 si reinfiintarea ei in conformitate cu legile in vigoare
Gheorghe Ana (foto medalion), fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, si-a batut joc de alegatori
Au trecut mai bine de 16 zile de cand am publicat ancheta "Dambovita devorata de termitele de asfalt". In articol faceam referire la faptul ca LDP SA Dambovita - unde Consiliul Judetean Dambovita este actionar 100% si unde pana mai ieri a fost director Mircea Leca - a permis termitelor de asfalt sa jecmaneasca bugetul judetean de milioane de euro pentru ca drumurile sa arate nu ca in palma, ci ca dupa un razboi de gherila.
Ne cerem scuze cititorilor pentru faptul ca abia astazi putem continua ancheta noastra. Va reamintim ca noi suntem jurnalisti, nu procurori, nu inspectori financiari, nici gardieni sau politisti si avem o singura lege de care ne putem folosi - Legea 544/2001. Totusi, in acest rastimp, am reusit sa descalcim itele tesute de catre Leca&Co srl, un fel de David Copperfield perfid si escroc!
Pentru ca vorbim de consilierii judetului Dambovita, politicieni stampilati o data la patru ani, putem spune ca dementa juridica a atins cote apocaliptice in cazul infiintarii LDP-ului. Dar si in modul in care aceasta societate condusa de Leca sub obladuirea presedintelui CJ, Gheorghe Ana a inteles sa deserte milioane de euro in vistieria unor societati detinute prin interpusi de potentii de la poalele Cetatii Domnesti precum si in conturile mafiei din sudul Italiei.
Ati citit bine, LDP-ul lui LECA&Co srl a spalat bani prin intermediul firmelor detinute de mafia italiana. Ba mai mult a scos jumatate de million de euro din tara fara ca SRI Dambovita sa zica STOP! De ce? Pentru ca un personaj celebru printre spionii parlamentari se foloseste in interes propriu de seful SRI Dambovita.
Dar sa le luam pe rand: astazi va oferim spre lectura cum LDP incalca legea de trei ori, chiar din prima zi de la infiintarea ei si pana astazi, 21 mai 2009, asa cum rezulta din datele obtinute de la Registrul Comertului, Consiliul Judetean Dambovita, SC LDP SA, si conform OUG 30/1997 si legilor 31/1990 si 51/2006.
Jaf cu premeditare
Scenariul pus la cale de "vamesii" bugetului public din Dambovita a avut drept scop eludarea legii licitatiilor publice (OUG 34/2006) pentru asfaltarea soselelor din judetul Dambovita. Consiliul Judetean nu o putea ocoli sub niciun chip, orice lucrare acceptabila pentru "clientii" favoriti trebuia sa treaca prin emotiile unei licitatii deschise. Astfel, consilierii judeteni, folosindu-se de Ordonanta de Urgenta 30/1997, articolul 12 si de Legea 31/1990, au transformat o regie autonoma prin restructurare intr-o societate comerciala pe actiuni, sub denumirea de SC LDP SA, in care Consiliul Judetean este proprietar 100%!
Hotarare privind infiintarea societatii
Numai ca aici apare prima ilegalitate. Consiliul Judetean Dambovita nu este persoana juridica, ci este o autoritate deliberanta, un Parlament regional. Legea spune foarte clar ca pot fi actionari intr-o societate comerciala numai persoane fizice sau juridice. Cum un consiliu judetean este o entitate politica, nu are personalitate juridica si, pe cale de consecinta, nu poate infiinta societati comerciale, sub sanctiunea nulitatii absolute. "Intr-un judet, personalitati juridice pot avea unitatea administrativ teritoriala, judetul, orasul sau comuna. Acestea au patrimoniu si buget propriu si pot fi actionari, nicidecum consiliul judetean, care nici macar nu are patrimoniu. Este caz de nulitate absoluta, iar aceasta poate fi oricand constatata de instanta abilitata", ne-au declarat surse juridice. Afirmatia ne-a fost confirmata de Oficiul National al Registrului Comertului, de unde am obtinut doua exemple de societati infiintate legal: SC Parc Industrial Craiova SA si RAJA SA Constanta unde actionarii majoritari (peste 99%) sunt judetul Dolj, respectiv judetul Constanta si nicidecum Consiliul Judetean. In ambele cazuri, CJ reprezinta doar pe actionar (judetul), nu sunt actionare ele insele. Probabil va mira faptul ca in aceste exemple legale actionarul majoritar detine 99% din actiuni, iar 1% apartine altor persoane juridice sau fizice! Ei bine, acest 1% este procentul buclucas, este procentul care trimite LDP-ul lui Leca Copperfield in a doua ilegalitate. O frauda pusa la cale de un Romeo indragostit de spaga si de un Ivan Turbinca certat la cutite cu legea romaneasca.
Consilierii judeteni care au supervizat ilegalitatile LDP SA, in frunte cu Gheorghe Ana, presedintele de atunci al Consiliului Judetean
Ivan Turbinca de Dambovita
Firma SC Lucrari, Drumuri si Poduri SA, prin care s-au delapidat milioane de euro prin "fentarea" legii privind achizitiile publice in favoarea "baietilor destepti" ai asfaltului, este lovita de nulitate absoluta daca tinem cont de analiza de mai sus. Ea nu exista legal deoarece unicul actionar, Consiliul Judetean Dambovita, nu este persoana juridica si nu poate fi actionar intr-o societate comerciala. Or, LDP SA este societate comerciala, asa cum afirma in scris si directorul actual, Florin Radu Pantu, intr-o adresa oficiala catre "ZIUA".
Dar, daca textul de lege cu privire la dreptul CJ de a fi actionar nu este de ajuns, va mai oferim doua articole de lege care transforma LDP-ul lui Leca Copperfield intr-o societate fantomatica.
Va reamintim ca LDP a fost transformata din regie in societate pe actiuni conform OU 30/1997. Legea care permitea la data de 27.05.1997 infiintarea de societati comericale pe actiuni era, Legea 31/1990, republicata in 1998. La articolul 10, se spune clar si concis: "Numarul actionarilor in societatea pe actiuni nu poate fi mai mic de 5"! Adica CINCI, nu unul, cum este cazul la LDP Dambovita unde CJ este actionar unic - 100%!
Este a doua ilegalitate comisa de CJ condus la acea data de presedintele Romeo Popescu si pastorita de juristul Ivan Vasile Ivanoff. Cei doi, Romeo & Ivan Turbinca, au semnat cu manutele lor Hotararea CJ nr 17 din 30.03.1998 care decide: "Infiintarea LDP incepe cu data de 1 iunie 1998 cu respectarea prevederilor OUG 30/1997 si a Legii societatilor comerciale 31/1990, republicata in 1998!!!
Repetam pentru escrocii din CJ Dambovita, pentru actualul presedinte Florin Popescu - intre timp legea a fost modificata si permite minimum doi actio-nari -, pentru procurorul sef al DNA, Daniel Morar, pentru ministrul de Interne, Dan Nica, pentru noul director al Curtii de Conturi Dambovita, matematician-informatician Mihaela Horga!, pentru eternul si fascinantul director al Finantelor dambovitene, Viorel Firica, pentru seful SRI Dambovita care nu face nimic ca sa afle cum au fost "exilati" banii LDP in Italia. Si, nu in ultimul rand, in atentia matu�salemicului secretar al judetului, Ivan "Turbinca" Ivanoff! Potrivit articolului 10, din Legea 31 republicata in 1998, este clar ca lumina zilei: "Numarul actionarilor in societatea pe actiuni nu poate fi mai mic de 5"! Evrica, dom' jurist Ivanoff! Cum ai stiut matale sa transformi un articol de lege intr-o hazna publica. Dar, ai o scuza domnule Ivan Turbinca. La acea data erai doar un parlit de jurist, un secretar cu manecute negre ce ciuguleai firimituri din mana lui Romeo. Dar intre timp, odata cu venirea la putere a lui Gheorghe Ana (foto), ai ajuns doctor. In ce, vom vedea in numarul urmator.
Ivan Vasile "Turbinca" Ivanoff
Lege incalcata cu buna stiinta
Oamenii lui Leca sustin, smechereste, ca nu pot fi obligati sa respecte legea licitatiilor, deoarece nu sunt autoritate contractanta. Iata ce spunea Legea 51/2006, in vigoare la data semnarii contractului de concesiune dintre Consiliul Judetean si SC LDP SA: "Operatorii serviciilor de utilitati publice (...) avand statut de societati comerciale cu capital majoritar public au calitatea de autoritati contractante si au obligatia aplicarii prevederilor legislatiei in vigoare cu privire la achizitiile publice de bunuri, servicii sau lucrari".
Altfel spus, la data semnarii contractului (7 septembrie 2007), LDP a primit automat si statut de autoritate contractanta, calitate pe care nu o mai putea "pierde" pe parcursul derularii contractului, chiar daca legea ar fi suferit modificari ulterior. Timp de doi ani, LDP SA a primit fonduri uriase pentru lucrarile de asfaltare de la Consiliul Judetean in baza articolului 31 din Legea de mai sus, iar obligatia de respectare a legii licitatiilor este mentionata cateva randuri mai jos, la articolul 33. Chiar si cel mai diletant jurist ar fi observat asta, d'apai, Leca si Ivan Turbinca, harsiti in tot felul de smecherii!
Stresat in mod evident, Mircea Leca a refuzat sa justifice motivele pentru care nu a organizat licitatii pentru acordarea contractelor de asfaltari catre "termitele de asfalt", ba chiar a calificat drept "hartuieli" insistentele noastre de a-i obtine un punct de vedere.
ANRMAP spune ca se aplica legea licitatiilor
Autoritatea Nationala pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice (ANRMAP) ne-a comunicat ca LDP SA este obligata sa respecte legea achizitiilor publice. "S.C. Lucrari Drumuri si Poduri Dambovita S.A. trebuie sa respecte principiile care stau la baza atribuirii contractelor de achizitie publica, daca i-a fost conferit dreptul de administrare a drumurilor, conform altor acte normative cu caracter special (n.n. Legea 51/2006)", se arata in adresa ANRMAP. Speta a fost analizata deja si de Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene care a decis ca un contract isi pastreaza caracterul de achizitie publica indiferent daca este "mutat" la o societate comerciala. "Un contract nu isi pierde calitatea de contract de achizitii publice doar pentru considerentul ca o autoritate contractanta transfera drepturile si obligatiile sale asupra unei intreprinderi care nu este autoritate contractanta", se arata in decizia "Mannesmann Austria". De altfel, in baza acestei decizii, devenita jurisprudenta, ANRMAP a obligat Romsilva si Loteria Nationala sa respecte legea achizitiilor publice. Dat fiind ca smecheria de la Dambovita cu infiintarea de societati comerciale pe actiuni este practicata si in alte judete ale tarii, ZIUA solicita clarificarea legilor, cat si aplicarea acestora de catre ANRMAP si institutiile de control.
LDP Dambovita trebuie dizolvata
Legea 31/1990 modificata prin Legea 441/2006, articolul 10, aliniatul 3, mentine forma initiala a articolului respectiv, dar reduce numarul de actionari de la minimum cinci, la minimum doi. Daca o societate comerciala pe actiuni nu respecta aceste prevederi, atunci, conform articolului 228, din aceeasi lege, societatea trebuie dizolvata pentru ca nu respecta articolul 10, aliniatul 3. Cat se poate de simplu, cat se poate de clar, speram noi si pentru matusalemicul secretar al CJ Dambovita, care acum este jurist doctor si semneaza actele cu numele de Ivan Vasile Ivanoff, pe scurt Ivan Turbinca.
Articolul 10 din Legea 31/1990 modificata prin Legea 441/2006
Pagini realizate de Catalin ANTOHE 
 Afisari: 1412  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
"... (un politician oarecare) si-a batut joc de alegatori" !   de Liviu2002j
GREASALA !!!!   de JAF
A r h i v a
  Seceta ataca burtile romanilor    
  Un milion de hectare de codru fara padurari    
  Liiceanu a pierdut procesul cu ZIUA    12 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Stanisoara sta pe o bomba (3098 afisari)
 Ajutor, ne omoara romanii! (2884 afisari)
 CEDO ne da afara (1941 afisari)
 LDP Dambovita ilegala de trei ori (1412 afisari)
 Ida - matusa pierduta a omenirii (1386 afisari)
 Barbatii ajung impotenti din cauza femeilor cu fuste scurte si bluze transparente (4469 afisari)
 Vedeta din Spiderman s-a sinucis cu doar doua zile inainte de a implini varsta de 29 de ani! (3075 afisari)
 O prostituata din Germania cutremura, la propriu, Berlinul! (FOTO) (2626 afisari)
 Engleza premierului Emil Boc: Yes, but you know, aviara gripa... - VIDEO (1991 afisari)
 Dani Otil: Nu stiu unde se muta Mihaela Radulescu (1568 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02432 sec.