Ziua Logo
  Nr. 4533 de miercuri, 13 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Sport
Izgoniti din MTS
-- Monica Iacob-Ridzi intentioneaza sa mute federatiile sportive nationale din sediul situat pe Str. Vasile Conta, nr. 16
De mai bine de cinci decenii, centrul de comanda al sportului romanesc se identifica cu adresa "Strada Vasile Conta, numarul 16". Mai exact, de prin 1953, cand sub obladuirea Comitetului de Cultura Fizica si Sport de pe langa Consiliul de Ministri, federatiile sportive au fost comasate in locatia din centrul Capitalei. De atunci, federatiile au fost agreate in acest sediu si nimeni nu s-a gandit sa le transfere in alta parte, chiar daca dupa decembrie '89 s-au perindat prin fruntea institutiei care conduce si destinele sportului vreo 13 demnitari.
Numai ca, noul ministru Monica Iacob-Ridzi a gandit altfel si pare decisa sa mute federatiile in alte locatii, poate si pentru a face loc celor 400 de angajati din organigrama MTS.Reinfiintarea MTS a fost intampinata cu surle si trambite de multi performeri romani, care-si doreau sa aiba din nou la masa Guvernului un reprezentant care sa le apere interesele. Unii, insa, s-au aratat sceptici, asteptand probabil sa vada modul in care este refacut mariajul dintre Tineret si Sport, in conditiile in care legislatia de specialitate este depasita. De atunci, au trecut cinci luni si problemele relationale cu federatiile sportive sunt departe de a fi intrat in fagasul normalitatii. In plus, s-au mai adaugat efectele crizei si ale cutremurului produs de descentralizare, asa ca federatiile aveau suficiente batai de cap in 2009. Numai ca, de ceva timp a mai aparut o problema: federatiile ar putea fi mutate din cladirea MTS! Si cum au doar statut de chiriasi in respectivul sediu, federatiile sunt legate de maini si de picioare, in conditiile in care mai-marii TS cauta solutii de zor pentru o noua locatie. Zilele trecute, am aflat ca sefii MTS s-ar fi oprit la doua cladiri, una situata pe Splaiul In�dependentei, in apropierea ANEFS, iar cea de-a doua situata in Piata Lahovari.
Presedinti revoltati
Printre chiriasii vizati sa se mute, operatiune care va atrage modificari de Statut (schimbarea sediului se face cu aprobarea Adunarii Generale si anuntata la Tribunal), cheltuieli juridice aferente si de organizare a adunarilor membrilor afiliati, precum si o intreaga nebunie cu transferul logistic federal, se numara multe federatii de top, printre care FR Canotaj, FR Gimnastica, FR Tenis, FR Tenis de Masa, FR Polo, FR Volei, FR Kaiac-Canoe, FR Baschet, FR Haltere, FR Judo, FR Box, FR Ciclism, FR Lupte etc. Uluiti, cativa presedinti si-au exprimat deja indignarea, poate si "pentru a preintampina o masura care ar dezavantaja federatiile si imaginea sportului". In acest sens, in vreme ce unii asteapta informarea oficiala din partea proprietarului, presedintele FR Canotaj, cvintupla campioana olimpica Elisabeta Lipa, a si trimis o adresa la cabinetul ministrului, prin care anunta ca nu se va muta. "Am copilarit si am crescut in cladirea din Vasile Conta si nu voi fi de acord cu plecarea noastra de acolo!", a precizat canotoarea secolului.
"Actiune fara logica"
La randul sau, presedintele FR Gimnastica, Adrian Stoica, vrea sa creada ca este doar de un zvon nefondat. "Cred ca este o actiune care nu-si are o baza logica si o cauza reala. Momentan, n-am fost informat oficial, dar am tot auzit ca ne vor muta. Sper ca este doar un zvon. Sportul romanesc functioneaza si se identifica in aceasta cladire de cand a fost ridicata. Este o masura care ar aduce prejudicii sportului, dar sper ca se va renunta la idee. Doamna ministru ne-a rugat sa nu comunicam prin presa, dar vad ca nu prea putem comunica altfel! E firesc sa ne spunem si noi parerea", a spus Stoica. Pe de alta parte, alti presedinti refuza sa comenteze, din motive "diplomatice", sau se limiteaza prin a spune ca nu stiu nimic. "Am auzit ca vor sa ne mute, mi-a spus ceva doamna ministru, dar pana acum totul s-a rezumat la vorbe. N-am primit nici o adresa. Personal, nu m-ar deranja, in conditiile in care vedem ca lumea este in miscare. Dar mi-as dori sa avem in noul sediu macar aceleasi conditii", a spus presedintele FR Box, Rudel Obreja. "Nu stiu nimic despre acest aspect. Daca este real, evident ca nu-mi convine deloc sa ne mutam. Este o cladire a sportului, in care s-a investit foarte mult, iar federatiile isi des�fasoara de multa vreme activitatea curenta aici", a mentio-nat si presedintele FR Haltere, Nicu Vlad.
Tiberiu RIST 
 Afisari: 279  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
O comunista   de popicar
Cand tiganul a ajuns primar...   de rasputin
Jale mare   de marinus
A r h i v a
  A-ntarcat balaia!    1 comentariu
  Penescu si Valcea raman in arest    
  Pinalty, marca inregistrata    
  Stiri pe scurt    
  Zgura lui Tiriac    
  Presedintele-jucator e defensiv    
 Top afisari / comentarii 
 Papa suparat de un seic (2576 afisari)
 Guvernul pregateste salvarea pensiilor nesimtite (2494 afisari)
 UE: cealalta amenintare (1928 afisari)
 Voronin e sigur ca va gasi un tradator (1637 afisari)
 Milioane pentru Felix (1598 afisari)
 Eminem, destainuire-soc: "Am urinat pe Mariah Carey" (4793 afisari)
 VEZI AICI noile uniforme ale Polişiei Naşionale ºi Locale - VIDEO (2304 afisari)
 Dupa fuga lui Ceausescu, URSS credea ca Romania s-a reintors in sfera ei de influenta. Iliescu se jura ca nu (2218 afisari)
 Mickey Rourke, mai libidinos ca niciodata! (FOTO) (2009 afisari)
 Irinel Columbeanu, suparat ca Monica il trimite la femei! (1824 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00948 sec.