Ziua Logo
  Nr. 4531 de luni, 11 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Actualitate
Sporurile incaiera judecatorii
Ultimele ordine emise de ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, pe 9 aprilie, in legatura cu sporul de 50% pentru risc si suprasolicitare neuropsihica, creeaza grave dezechilibre in sistemul de salarizare din instante, ajungandu-se la situatii absurde, in care regula devine inegalitatea salariala pentru aceeasi activitate prestata - sustin judecatorii.
Curtea de Apel Bucuresti (CAB) arata, in motivarea deciziei din 24 aprilie, prin care a suspendat doua ordine emise de Ministerul Justitiei, privind sporul de 50%, ca "acordarea selectiva si discriminatorie a acestor drepturi (...) ar avea ca efect relatii tensionate in colectivele de judecatori. Acordarea pentru luna martie a unor drepturi salariale, pentru toti judecatorii, si revocarea ulterioara a masurii, prin acordarea selectiva si discriminatorie a acestor drepturi, in conditiile in care activitatea de justitie este exercitata egal de toti judecatorii, ar avea ca efect dezorganizarea activitatii si relatii tensionate in colectivele de judecatori, ceea ce implica producerea unei pagube iminente, care nu poate fi prevenita decat prin suspendarea efectelor actelor ulterioare ordinului din 4 martie."
Magistratul Cristi Danilet a explicat ca pe 9 aprilie, atat judecatorii, cat si personalul auxiliar, au primit salariul aferent lunii martie, in care era inclus sporul de 50% pentru risc si suprasolicitare neuropsihica. La cateva ore dupa ce oamenii au intrat in posesia "fluturasilor de salariu", iar banii au fost virati in conturi, a fost anuntat un nou ordin al ministrului, prin care se recunosc numai hotararile definitive care prevad acordarea drepturilor salariale "si pentru viitor". "Acest ordin i-a enervat pe oameni si mai rau. Cum sa spui ca nu sunt bani, cand au fost virati integral? Deci sunt bani. Iar apoi sa spui ca recunosti numai drepturile unora, cand era vorba despre eliminarea inechitatilor din sistem?"
Ministerul Justitiei a anuntat ca va ataca cu recurs solutia Curtii de Apel Bucuresti, din 24 aprilie, prin care au fost suspendate ordinele emise de MJ pe 9 aprilie, referitoare la acordarea si pe viitor a sporului de 50% pentru risc si suprasolicitare numai celor care au hotarari definitive. (A.N. POPESCU)
 Afisari: 432  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Teapa cu sparanghel    
  Elevii Jandarmeriei la manevre    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma Razvan Ungureanu (5535 afisari)
 Guvernul preda puterea (2329 afisari)
 Adio, Lacatus! (1936 afisari)
 Cele 12 masuri care ar putea schimba sistemul (1666 afisari)
 Veriga lipsa in evolutia omului (1559 afisari)
 Ea e tanara cu cei mai mari sani din lume! (FOTO) (3735 afisari)
 "In al nouălea cer" - film interzis minorilor sub 18 ani, rulează luni seară la Muzeul Țaranului (VIDEO) (2956 afisari)
 Un craiovean a vrut sa vanda pentru un milion de euro o vioara Stradivarius tinuta intr-un grajd (FOTO/ VIDEO) (2299 afisari)
 Moscova: Primul avion de luptă rusesc, construit după căderea URSS, va fi gata in 2009 (2178 afisari)
 S-a intors de la piata si si-a gasit sotul facand sex cu catelul!  (2153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00826 sec.