Ziua Logo
  Nr. 4531 de luni, 11 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Sistem blocat
"In 13 judete s-a blocat raportarea pe Sistemul Informatic Unic Integrat (SIUI), intrucat Casa Nationala de Asigurari de Sanatate (CNAS) nu si-a actualizat programul conform noilor norme de aplicare a Contractului Cadru pe 2009", a declarat, pentru Agerpres, dr. Viorel Radulescu, secretarul general al Colegiului Medicilor din Romania. Potrivit dr. Radulescu, aceasta problema va duce la prelungirea raportarii si implicit la nedecontarea serviciilor medicale la timp si la imposibilitatea achitarii obligatorii a contributiilor pe care cabinetul medical trebuie sa le achite pana in ziua a 25-a a fiecarei luni, dupa care se percep penalizari nedeductibile. (C.P.)
Fara firme in bloc
Mai multe asociatii de proprietari cer Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) sa emita o hotarare prin care sa se interzica activitatea firmelor in apartamente de bloc, cu exceptia locuintelor de la parter. Proprietarii reclama faptul ca activitatea firmelor creeaza discutii si conflicte intre cei care locuiesc si cei care muncesc in bloc. O alta nemultumire este aceea ca firmele nu respecta hotararile adunarilor generale ale asociatiei de proprietari si, de multe ori, sunt restantiere la plata obligatiilor. (M.S.)
ïżœSemne bune
Cresterea numarului de someri cu numai 0,1% in aprilie fata de martie ar putea reflecta o imbunatatire a economiei romanesti. Acest trend s-ar putea mentine si in lunile urmatoare, si este posibil asa ca e posibil sa nu se atinga cifra de 800.000 de someri pana la finalul anului, a declarat, pentru NewsIn, ministrul Muncii. "Cred ca trebuie sa speram intr-o evolutie economica pozitiva in lunile urmatoare. Mi se pare un semnal incurajator faptul ca guvernatorul BNR Mugur Isarescu crede in continuare intr-o crestere a economiei in acest an", a afirmat ministrul Muncii. (C.S.)
 Afisari: 123  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Mediu pe bani grei    
  Cauza Noastra    4 comentarii
  Romania la vizionare    
  Trierea managerilor    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma Razvan Ungureanu (5535 afisari)
 Guvernul preda puterea (2329 afisari)
 Adio, Lacatus! (1936 afisari)
 Cele 12 masuri care ar putea schimba sistemul (1666 afisari)
 Veriga lipsa in evolutia omului (1559 afisari)
 Ea e tanara cu cei mai mari sani din lume! (FOTO) (3735 afisari)
 "In al nouălea cer" - film interzis minorilor sub 18 ani, rulează luni seară la Muzeul Țaranului (VIDEO) (2956 afisari)
 Un craiovean a vrut sa vanda pentru un milion de euro o vioara Stradivarius tinuta intr-un grajd (FOTO/ VIDEO) (2299 afisari)
 Moscova: Primul avion de luptă rusesc, construit după căderea URSS, va fi gata in 2009 (2178 afisari)
 S-a intors de la piata si si-a gasit sotul facand sex cu catelul!  (2153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00924 sec.