Ziua Logo
  Nr. 4531 de luni, 11 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Cauza Noastra
-- Popor de pomanagii
Acesta a fost verdictul dat in procesul intentat poporului roman de un sir de personalitati, incheiat recent de Ion Cristoiu. Pentru a fi convingator, marele gazetar alege exemplul poporului german. Daca un partid i-ar momi pe nemti cu doi mici si o sticla de bere, partidul acela ar fi maturat de pe scena politica. Partidele din Germania isi cunosc poporul si nici prin gand nu le trece sa-i atate pofta de pomana. La noi, desigur, e invers. Se asmute pofta fiindca prinde. Deci, poporul roman este un popor de pomanagii. Caci, nu saracia il impinge la doi mici si o sticla de bere gratis, ci meteahna originara.
Omul, fie el romAn, neamt sau olandez se naste cu aceeasi zestre de haruri, vicii, tentatii. Inclusiv tentatia la bunul gratuit. Nu etnia poarta vina activarii unuia sau altuia dintre harurile sau tentatiile cu care a fost daruit tot omul de pe planeta asta ciudata.
Se zice cA pe vremea lui Vlad Tepes, poporul roman, acelasi popor roman, trecea pe langa punga cu gologani pierduta de un trecator fara a se atinge de dansa, cum ar zice moldoveanul. Neamtul a crescut sub un Vlad Tepes, noi ne-am adaptat sistemului impus de FSN. Cu oameni promovati de modelul la putere, cu presa pe care domnul Cristoiu o croia dupa chipul si asemanarea sa de atunci, cu legi cinice si o justitie partizana, cu o biserica obedienta si o politie corupta.
Nu poporul romAn l-a creat pe Gigi Becali. Megaoierul se plimba cu soclul ridicat de mass-media. Si mass-media n-a fost creata de poporul roman, ci de vremurile care au produs gazetari dupa natura sistemului si pe masura acestuia.
Dupa destinderea incercata de Hrusciov in Rusia, occidentalul revenit la Moscova a vazut ca statiile de autobuz nu mai erau populate cu hai�te gata sa se sfasie; aceiasi ceta�teni din haitele din urma cu un an se ordonau civilizat unul dupa altul. La New York, nu mai tin minte anul, la prima provocare de avarie, cetatenii americani au uitat de Constitutie si de civilizatie, s-au bulucit salbatic la lifturi, pe scari, calcandu-se in picioare.
Omul este rodul provocarilor. Il momim cu mici si bere gratis, obtinem un pomanagiu. Il chemi la razboi pentru a-si apara libertatea, obtii eroi si martiri. Ii dam legi bune, obtinem dreptate. Momeala electorala la pomana este crima. Siluieste constiinte.
Nicolae Cristache, cristas@clicknet.ro 
 Afisari: 596  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Cu intentie   de Eufrosin
cristoiu   de vladimkir
Felicitari !   de Mariteea
APROBARE   de aurel teodorescu
A r h i v a
  Mediu pe bani grei    
  Romania la vizionare    
  Trierea managerilor    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma Razvan Ungureanu (5535 afisari)
 Guvernul preda puterea (2329 afisari)
 Adio, Lacatus! (1936 afisari)
 Cele 12 masuri care ar putea schimba sistemul (1666 afisari)
 Veriga lipsa in evolutia omului (1559 afisari)
 Ea e tanara cu cei mai mari sani din lume! (FOTO) (3735 afisari)
 "In al noulea cer" - film interzis minorilor sub 18 ani, ruleaz luni sear la Muzeul aranului (VIDEO) (2956 afisari)
 Un craiovean a vrut sa vanda pentru un milion de euro o vioara Stradivarius tinuta intr-un grajd (FOTO/ VIDEO) (2299 afisari)
 Moscova: Primul avion de lupt rusesc, construit dup cderea URSS, va fi gata in 2009 (2178 afisari)
 S-a intors de la piata si si-a gasit sotul facand sex cu catelul!  (2153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00918 sec.