Ziua Logo
  Nr. 4531 de luni, 11 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Finante
Bruxellesul ne pune conditii
Sediul Comisiei Europene
Intelegerea incheiata de Romania cu Comisia Europeana, in conditii similare acordului cu FMI, impune diminuarea cheltuielilor cu salariile prin anularea cresterilor salariale programate pentru 2009 si reducerea numarului de locuri de munca, inclusiv prin ocuparea unui singur post din sapte vacante.
Documentul include de altfel un pargraf distinct care prevede "schimbarea unor parametri principali ai sistemului de pensii prin evolutia spre indexarea pensiilor in functie de preturile de consum mai degraba decat in functie de nivelul salariilor, impreuna cu continuarea cresterii graduale a varstei de pensionare peste cea prevazuta in planurile aprobate in prezent, in special pentru femei, si introducerea treptata a contributiilor la fondul de pensii pentru grupurile de angajati publici care sunt in prezent exclusi de la acestea". De asemenea, mai include clauze de modificare a legislatiei bancare, similare celor incluse in acordul cu FMI, precum cresterea ratei de solvabilitate la banci si puteri sporite acordate BNR in lichidarea acestora. Acordul stabileste revizuirea legislatiei bancare si a procedurilor de lichidare a bancilor, unul dintre scopurile principale ale modificarilor fiind consolidarea puterilor adïżœministratorilor bancilor aflate sub administrare speciala. "In plus, este necesara consolidarea competentelor de remediere ale Bancii Nationale a Romaniei (BNR), inclusiv autorizarea acesteia de a solicita actionarilor principali cresterea capitalului social detinut si sprijinirea financiara a bancii", se arata in documentul privind acordul cu CE, informeaza Mediafax. Imprumutul in suma de 5 miliarde de euro va fi acordat in maximum 5 transe, pe parcursul a 3 ani, si va fi rambursat intr-o perioada maxima de 7 ani, oficialii europeni urmand sa verifice la intervale regulate daca autoritatile respecta angajamentele asumate. (F.B.)
 Afisari: 355  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Credite mai ieftine din toamna    1 comentariu
  Somaj tehnic la ArcelorMittal    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma Razvan Ungureanu (5535 afisari)
 Guvernul preda puterea (2329 afisari)
 Adio, Lacatus! (1936 afisari)
 Cele 12 masuri care ar putea schimba sistemul (1666 afisari)
 Veriga lipsa in evolutia omului (1559 afisari)
 Ea e tanara cu cei mai mari sani din lume! (FOTO) (3735 afisari)
 "In al nouălea cer" - film interzis minorilor sub 18 ani, rulează luni seară la Muzeul Țaranului (VIDEO) (2956 afisari)
 Un craiovean a vrut sa vanda pentru un milion de euro o vioara Stradivarius tinuta intr-un grajd (FOTO/ VIDEO) (2299 afisari)
 Moscova: Primul avion de luptă rusesc, construit după căderea URSS, va fi gata in 2009 (2178 afisari)
 S-a intors de la piata si si-a gasit sotul facand sex cu catelul!  (2153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00716 sec.