Ziua Logo
  Nr. 4531 de luni, 11 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Dubla Bulgariei la Timishort
Prima editie a Festivalului International de Film Timishort (Timisoara, 6-10 mai) s-a incheiat ieri, dupa ce a adunat, in cinematografele Timis si Studio, precum si in Sala Capitol a Filarmonicii "Banatul", cateva mii de spectatori, atrasi de filmele "scurte si tari" din program. Sambata seara a avut loc ceremonia de premiere, urmata de proiectia filmelor castigatoare.
Trofeul Timishort pentru Cel mai bun film din competitie (in valoare de 2000 de euro, bani acordati de Institutul Cultural Roman - ICR) a fost obtinut de coproductia Suedia - Germania "Marea/ Havet", a tanarului regizor Jons Jonsson. Premiul de regie (in valoare de 1000 de euro, acordat tot de ICR) a revenit documentaristului bul�gar Ilian Metev pentru pelicula "Goleshevo" (foto dreapta). Premiul de scenariu (de 500 de euro, acordati de Asociatia Ro�mana a Filmului Independent) a fost primit de studentul roman Tudor Jurgiu, scenaristul si regizorul scurtme�trajului "Nunta lui Oli" (foto stanga). Premiul pentru imagine (constand in 480 de metri de pelicula Super16 Kodak, cu procesare si transfer telecinema, oferiti de Kodak Cinelabs Romania) ajunge la Looi Wan Ping, directorul de imagine al filmului "Negura/ Haze" (Singapore), semnat de Anthony Chen (cel care a primit distinctia din partea lui Paul Negoescu, director artistic al Timishort). Juriul a acordat si doua premii speciale pentru film studentesc sau de debut (in valoare totala de 1000 de euro, bani oferiti de Clubul Rotaract din Timisoara) scurtmetrajelor "12 note mai jos/ 12 Toner Ned" (Danemarca) de Andreas Koefoed si "Iubire pierduta/ Love Lost" (Singapore) de Leonard Lai Yok Wai.
Spectatorii au decis
Premiul publicului, constand in obiecte in valoare de 500 de euro, acordat de CineMagia, a fost decis dupa numararea si centralizarea voturi�lor exprimate de catre spectatori. Acesta a revenit tot documentarului "Goleshovo" (Bulgaria - Marea Britanie) de Ilian Metev, care a intrunit astfel aprecierierile specialistilor si ale publicului larg. Timishort a fost organizat de Asociatia Romana a Filmului Independent, cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei si al Primariei si Consiliului Local Timisoara.
Cristina SPIRIDON 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Rizi de te tii cu miinile de burta !   de CALUGARU
A r h i v a
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Enigma Razvan Ungureanu (5535 afisari)
 Guvernul preda puterea (2329 afisari)
 Adio, Lacatus! (1936 afisari)
 Cele 12 masuri care ar putea schimba sistemul (1666 afisari)
 Veriga lipsa in evolutia omului (1559 afisari)
 Ea e tanara cu cei mai mari sani din lume! (FOTO) (3735 afisari)
 "In al noulea cer" - film interzis minorilor sub 18 ani, ruleaz luni sear la Muzeul aranului (VIDEO) (2956 afisari)
 Un craiovean a vrut sa vanda pentru un milion de euro o vioara Stradivarius tinuta intr-un grajd (FOTO/ VIDEO) (2299 afisari)
 Moscova: Primul avion de lupt rusesc, construit dup cderea URSS, va fi gata in 2009 (2178 afisari)
 S-a intors de la piata si si-a gasit sotul facand sex cu catelul!  (2153 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00822 sec.