Ziua Logo
  Nr. 4530 de sambata, 9 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Voiculescu ar putea intra dupa gratii
Interventia verisoarei lui Felix
Dan Voiculescu este acuzat de politie politica si tradare chiar de catre familia verisoarei sale, Paraschiva Silaghi, care a renuntat sa-l mai sustina pe Felix dupa ce a vazut ce note a dat acesta fostei Securitati. Ea fusese convinsa in 2007 de actualul vicepresedinte al Senatului sa-i ia apararea si sa declare ca informatiile oferite de el structurilor represive nu i-au afectat viata.
Presedintele fondator al PC sustine ca rudele sale l-au santajat si ca si-au schimbat pozitia dupa ce a refuzat sa le imprumute 40.000 de euro.
"Cine tradeaza colegii, priete�nii, familia, rudele de sange poate merge cu tradarea si mai departe. S-a oprit oare domnul Dan Voiculescu in prezent sa mai practice tradarea? Cer respingerea contestatiei domnului Dan Voiculescu si mentinerea calitatii dansului de colaborator si informator activ ale fostei securitati comuniste. Motiv: prin delatiunile domnului Dan Voiculescu am fost prejudiciati grav moral si material", a declarat Victor Silaghi, citat de Mediafax.
"Am constatat ca in perioada 1973 si chiar dupa anii 1980 au fost date declaratii numeroase, gratuite si fara motiv. Dansul (n.r.-Dan Voiculescu), daca se va dovedi ca a gresit, va trebui sa plateasca", a sustinut si Paraschiva Silaghi. Ea a mentionat ca si-a schimbat declaratiile initiale, deoarece acum a avut in fata documentele de la CNSAS. "A venit la noi sa-si vada dosarul, a luat copii dupa materialele care au interesat-o in mod deosebit. Ne bucura ca doamna a renuntat sa-l mai sprijine pe Voiculescu, deoarece se va putea demonstra astfel ca decizia luata de noi a fost cea corecta", ne-au declarat surse din Colegiu. Daca instanta de judecata va gasi motivata nota de constatare primita de Voiculescu de la CNSAS, acesta risca sa raspunda penal pentru fals in declaratii. Conform articolul 292, el risca puscaria deoarece anul trecut a afirmat pe proprie raspundere ca nu a colaborat cu fosta Securitate.
A turnat pentru o paine
"Subsemnatul Dan Voiculescu, salariat al ICE Vitrocim, aduc la cunostinta dumneavoastra urmatoarele: Silaghi Victor, impreuna cu Silaghi Paraschiva, cu ocazia participarii in luna noiembrie 1973, la o excursie in Austria, au parasit tara noas�tra fara a se mai intoarce. Din Austria, sotii Silaghi au plecat in RFG. Cele mai de sus au fost aflate in ianuarie 1974, de subsemnatul de la tovarasul Nichita Barbu, salariat al intreprinderii noastre, deoarece nu aveam relatii cu familia res�pectiva. Deoarece in acceptiunea notiunii de ruda se inteleg numai rudele de gradul I, nu am consi�derat necesar sa fac o declaratie pana in prezent privind aceasta problema", informa pe 14.11.1974 Felix conducerea unitatii la care lucra. "Nu am fost lucrator al Securitatii sau colaborator al acesteia. Este adevarul atestat prin Decizia CNSAS nr. 126 din 11 noiembrie 2003, in baza careia CNSAS mi-a eliberat adeverinta nr. 371 din 05.10.2004. Ulterior, ca urmare a unor presiuni politice si malversatiuni, Colegiul CNSAS a emis Decizia nr. 234 din 15.06.2006, cu continut contrar, act care face in prezent obiectul contestatiei in justitie, conform legii", a scris Voiculescu in declaratia pe propria raspundere, in toamna anului trecut, cand a candidat pentru un fotoliu de senator. El a precizat ca a fost obligat sa-si castige si el o paine cand il intrebau ce stia despre vreun cetatean strain. "Dar nici pe acela nu il turnam in sensul de a-i face vreun rau", s-a aparat Voiculescu in fata membrilor Colegiului.
Mircea Dinescu: Dar ati semnat cu Felix. Ziceati ca nu stiti ce e cu Felix.
Dan Voiculescu: Pai asa mi-au dat ei numele probabil, Felix.
Mircea Dinescu: Dvs ati semnat cu Felix?
Dan Voiculescu: Da.
Cristian ANDREI 
 Afisari: 2826  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 7 Afiseaza toate comentariile  
10 Mai. La voi sunt alegeri, la noi e Ziua Mamei. Flori, chestii, trestii, felicitari si pupaturi.   de Atamild
pt ZIUA   de ionion
HA,HA, DECI NUMAI RUDELE DE GRADUL 1 SUNT RUDE,IN OPINIA LUI "FELIX"   de LILI MARLEN
NOM o sa inceapa intii sa secere intelectualii,o sa le reediteze un gulag infernal,iar narodului o    de iobagul roman
Este adevarat ca Voiculescu vrea sa-l sustina pe Gigi in lupta electorala infiintand cotidianul   de ionion
o sa va mincatzi intre voi mai rau ca pakistanezii,asta pt.ca nu atzi invatzat ca de jovrei,nu ai   de iobagul roman
sunteti cam pe aratura baieti   de palpatin
A r h i v a
  Felix si-a turnat familia    9 comentarii
  Sluga Securitatii    4 comentarii
  Vreti sa veniti la noi la scoala?    1 comentariu
  Ofensiva liceelor private    1 comentariu
  Cu Nasu' la FIFA    
 Top afisari / comentarii 
 Voiculescu ar putea intra dupa gratii (2826 afisari)
 Felix si-a turnat familia (2565 afisari)
 Sluga Securitatii (1570 afisari)
 Danezii ne cred prosti (1385 afisari)
 Cum putem folosi Parteneriatul Estic (1128 afisari)
 Cu limba pe-afara: Cea mai sexy femeie din lume nu reuseste sa-si controleze sexualitatea (3883 afisari)
 "Din dragoste": Mircea Radu, concediat de Antena 1 (2980 afisari)
 Nica: Noua uniforma a politiei nationale va fi prezentata saptamana viitoare (2886 afisari)
 Elena Basescu: Numai niste minti bolnave s-au putut gandi la scaunul electric (2272 afisari)
 S-a razbunat Chris Brown postand poze nud ale Rihannei pe internet? (2193 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01073 sec.