Ziua Logo
  Nr. 4530 de sambata, 9 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Felix si-a turnat familia
-- Verisoara careia Dan Voiculescu i-a distrus viata vrea sa depuna marturie la Tribunal
Mircea Paun - ZIUA FOTO
Lovitura de teatru in dosarul in care Dan Voiculescu contesta verdictul de politie politica dat de CNSAS. La termenul de ieri, de la Tribunalul Bucuresti (dosar nr. 22502/3/2008), instanta a amanat cauza pentru data de 5 iunie a.c., deoarece la dosar a fost trimisa, prin fax, o cerere de interventie din partea verisoarei lui Dan Voiculescu. Silaghi Paraschiva, cetatean german domiciliat in Germania, a cerut sa i se admita interventia in nume propriu si sa i se permita sa fie prezenta la urmatorul termen, pentru a face marturisiri complete care sa demonstreze "activitatea de informator activ a lui Dan Voiculescu, slujitor al fostei Securitati".
In cererea de interventie, verisoara lui Felix a enumerat o serie de dosare de urmarire ale fostei Securitati, pe care le detine, si prin care declara ca va dovedi fara putinta de tagada cele afirmate. Dosarele se refera atat la sotul ei, Victor Silaghi, cat si la parintii si socrul ei, despre care Dan Voiculescu a dat numeroase "relatii".
Alaturi de cererea de interventie, verisoara lui Felix a depus si o declaratie, autentificata la notar, in care afirma: "Retractez in totalitate declaratia autentificat din 21.02.2007. Fac aceasta retractare deoarece am luat la cunostinta in luna februarie a anului 2008 de continutul documentelor privind persoana subsemnatei din Arhiva fostei Securitati a Romaniei. Nu am avut acces la aceste documente, desi am facut nenumarate cereri pentru a verifica aceste documente pana in luna februarie a anului 2008 (...) Dan Voiculescu din 1973 a livrat ca informator activ al Securitatii date despre familia mea aflata in strainatate. Sub semnatura proprie, Dan Voiculescu recunoaste ca a facut deplasari in RFG unde a facut investigatii si ne-a spionat (...) Voiculescu reclama neintemeiat incalcarea drepturilor omului precum si defaimarea persoanei sale". O cerere de interventie si o declaratie similare au fost facute in acelasi dosar si de sotul verisoarei lui Felix, Victor Silaghi. Ambii soti, doresc ca la urmatorul termen sa faca marturisiri complete despre trecutul de informator al Securitatii al lui Dan Voiculescu.
Dan Voiculescu nu s-a prezentat ieri la proces, el fiind reprezentat de avocatul sau Sergiu Andon. Fata de cererile depuse la dosar, instanta a dispus ca pana la viitorul termen, verisoara lui Felix sa faca o serie de clarificari referitoare la datele ei de identitate, precum si sa precizeze ce suma de bani solicita ca daune morale pentru prejudiciul adus.
Marele adevar e inca ascuns
Dosarul de la Tribunalul Bucuresti se refera la activitatea de colaborare cu Securitatea a lui Dan Voiculescu din anii '70 si pana in 1980, cand acesta a fost lucrator la ICE Vitrocim. Pana in prezent, serviciile secrete nu au predat la CNSAS dosarele din perioada 1980-1989 - cea mai importanta din activitatea lui Felix - perioada in care Dan Voiculescu a condus un grup de firme straine, purtand denumirea CRESCENT, prin care a derulat cele mai mare exporturi de marfuri strategice ale Romaniei, in calitate de in�termediar al ICE Dunarea, prin�ci�pala firma de comert exterior a Securitatii. In conturile firmelor Crescent, Securitatea a varsat sume uriase cu titlul de comisioane.
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 2565  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
O frectie la un picior de lemn !   de Kartouche
restul sunt frectzii la cap de lemn   de iobagul roman
HE,HE,HE,DACA ERA INFORMATOR LA MOSSAD SAU CIA   de LILI MARLEN
marea razgandeala   de elisya
verisoara gandeste in reluare   de Zambriciul
Felix era maior pe frontul nevazut al Securitatii ! Deci asculat niste ordine si un juramant   de ionion
mare lucru...   de bolovan gheorghe
canibalism   de mihairogobete
Eu v-am zis mai de mult...   de akimottte
A r h i v a
  Voiculescu ar putea intra dupa gratii    7 comentarii
  Sluga Securitatii    4 comentarii
  Vreti sa veniti la noi la scoala?    1 comentariu
  Ofensiva liceelor private    1 comentariu
  Cu Nasu' la FIFA    
 Top afisari / comentarii 
 Voiculescu ar putea intra dupa gratii (2826 afisari)
 Felix si-a turnat familia (2565 afisari)
 Sluga Securitatii (1570 afisari)
 Danezii ne cred prosti (1385 afisari)
 Cum putem folosi Parteneriatul Estic (1128 afisari)
 Cu limba pe-afara: Cea mai sexy femeie din lume nu reuseste sa-si controleze sexualitatea (3883 afisari)
 "Din dragoste": Mircea Radu, concediat de Antena 1 (2980 afisari)
 Nica: Noua uniforma a politiei nationale va fi prezentata saptamana viitoare (2886 afisari)
 Elena Basescu: Numai niste minti bolnave s-au putut gandi la scaunul electric (2272 afisari)
 S-a razbunat Chris Brown postand poze nud ale Rihannei pe internet? (2193 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01052 sec.