Ziua Logo
  Nr. 4525 de luni, 4 mai 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Vanatoare de "Doctori in stele"
-- MApN a finalizat ancheta interna privind titlurile universitare suspecte si a trimis dosarele la DNA * Lista cu doctorii in stiinte militare si conducatorii de doctorat poate fi citita pe www.ziua.ro
La Universitatea Nationala de Aparare (UNAp) "Carol I" s-a terminat ancheta declansata de reprezentantii Directiei de Prevenire si Investigare a Coruptiei (DPIC) din MApN privind circumstantele obtinerii de catre unii generali si ofiteri superiori a titlurilor didactice universitare (lector, conferentiar sau profesor), precum si doctor, acordate in perioada 2002-2008. Rezultatele anchetei MApN au fost trimise la Directia Nationala Anticoruptie.
In scurt timp, mai multi generali, ofiteri superiori din armata, dar si din alte institutii militare, precum si civili care au predat la UNAp sau si-au obtinut titlul de doctor la aceasta institutie militara de invatamant vor fi urmariti penal de procurorii anticoruptie pentru modul in care si-au obtinut titlurile universitare.
Ziarul Ziua detine lista oficiala cu toate persoanele care si-au obtinut titlul de doctor in stiinte militare la UNAp, in perioada 2002-2008, precum si cu conducatorii de doctorat pe care acestea le-au avut. Lista cu numele tuturor "doctorilor in stele" poate fi accesata pe Internet la adresa www.ziua.ro. Pe aceasta lista se afla 335 de persoane (civili si militari) care sunt doctori in stiinte militare. Foarte multe persoane de pe aceasta lista vor fi chemate la DNA pentru a da declaratii.
Asa cum am anuntat in exclusivitate, in urma cu doua luni, zeci de generali si ofiteri superiori din MApN au intrat in atentia Directiei Nationale Anticoruptie din cauza incalcarii regulamentelor militare si a modului cum au fost ocupate anumite posturi de conferentiar si acordate titlurile universitare.
Regulamentele militare incalcate
Numarul mare de derogari de la limitele de vechime in invatamant si incalcarea regulamentelor militare privind asocierea functiei de profesor gradului militar de colonel sunt primele nereguli semnalate de comisia de ancheta din MApN in cazul titlurilor didactice de la UNAp.
Generalul Teodor Frunzeti, rectorul Universitatii Nationale de Aparare, a declarat ca primele concluzii ale anchetei au relevat doua tipuri de nereguli in acordarea titlurilor didactice. Astfel, ancheta DPIC a scos la iveala faptul ca unii dintre cei care si-au intocmit dosarele nu ar fi respectat vechimea in stagiu, pentru a promova de la o functie universitara la alta, si ca membrii comisiilor de evaluare din UNAp au acordat mult prea multe derogari fata de alte universitati.
A doua problema semnalata de membrii comisiei de ancheta din MApN a fost incalcarea regulamentelor militare. Conform normelor militare, functia de profesor universitar nu este atribuita decat gradului de colonel. In consecinta, un general nu ar putea sa fie profesor. Totusi, unii generali din MApN au dat examene si au ocupat posturi de profesor. Aceste persoane nu sunt angajati ai UNAp, ei sunt doar profesori asociati care sunt si conducatori de doctorate.
Activitatea de indrumare nu e platita de UNAp, ei sunt deja remunerati in virtutea functiei pe care o au in cadrul MApN.
Ancheta in acest caz a pornit de la o sesizarea catre DNA facuta in luna iunie a anului 2008 de catre un fost angajat al UNAp, care intre timp a trecut in rezerva.
Cercetarile au inceput oficial la 5 ianuarie 2009, desi fostul ministru al Apararii, Teodor Melescanu, a declarat ca a aprobat inca din luna octombrie 2008 raportul pentru declansarea anchetei.
Ministerul Apararii a precizat, la 12 martie a.c., ca a inceput o ancheta la UNAp la 5 ianuarie 2009, la o solicitare inaintata de Directia Nationala Anticoruptie la inceputul lunii octombrie 2008, urmand ca DNA sa primeasca rezultatele investigatiei. Potrivit informatiilor obtinute de ziarul Ziua, in scurt timp se va declansa o ancheta asema´┐Żnatoare celei de la UNAp si la Academia de Politie "Alexandru Ioan Cuza", unde exista suspiciuni ca s-au acordat foarte multe titluri de doctor in conditii ilegale. La fel ca si la UNAP, la Academia de Politie sunt foarte multi politicieni si oameni de afaceri care au devenit "doctori" in conditii privilegiate.
Doru DRAGOMIR 
 Afisari: 4852  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Trupele putiniste basarabene trimise in Romania in scopuri subversive s-au aciuat    de ionion
Doctori la Stat Degeba   de Mahacicala
Opinca, diplome falsificate, si nationalismul !   de ionion
NEICA NIMENI   de fantomas
A r h i v a
  Gripa porcina a plecat din SUA    8 comentarii
  Universitatile la deparazitat    9 comentarii
  Unu mai muncitoresc ca altul    4 comentarii
  PDL la munte si la mare    3 comentarii
  Sambra prezidentiala    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Vanatoare de "Doctori in stele" (4852 afisari)
 Gripa porcina a plecat din SUA (2425 afisari)
 Magda in lacrimi (1759 afisari)
 Universitatile la deparazitat (1705 afisari)
 Monstrul din Brasov sugrumat in celula (1513 afisari)
 Isi micsoreaza penisul de 25 de centimetri, pe care tocmai l-a marit, pentru ca femeile nu vor sa faca sex cu el (3797 afisari)
 Topul catastrofelor ce vor distruge civilizatia umana in 2012 (3706 afisari)
 Bloggeri si forumisti, atentie la ce scrieti! Va pandeste puscaria!  (2470 afisari)
 Hitler, suparat pe succesul Sandero pe piata din Germania: Pai de aia am facut eu Autobahn, sa merg doar cu 180km/h?! - VIDEO (2323 afisari)
 Autorii unui filmulet intitulat "Romania-the end of choice", reclamati pentru defaimare si instigare la prostitutie si pornografie (1749 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01669 sec.