Ziua Logo
  Nr. 4510 de sambata, 11 aprilie 2009 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Greva la metrou
Angajatii care se ocupa de reparatiile si intretinerea garniturilor de metrou vor organiza un miting de protest, miercuri, urmand ca, dupa Pasti, sa declanseze greva, ei cerand respectarea contractului colectiv de munca ce prevede majorarea salariilor cu 23%. Alstom Transport, ce realizeaza mentenanta metroului bucurestean, le-a oferit angajatilor o majorare de 13% si de inca 7 procente, variabil, impunand anumite conditii pe care sindicalistii de la metrou le considera imposbil de indeplinit. (C.P.)
Plati neachitate
Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR) mai are de platit constructorilor suma de 296,4 milioane lei, reprezentand restante pentru lucrari receptionate anul trecut. Suma are scadenta de plata in perioada aprilie-iulie. "Valoarea lucrarilor executate si receptionate de CNADNR pana la sfarsitul anului 2008, dar nedecontate in anul 2008, a fost de 1,890 miliarde lei. In primul trimestru al anului 2009 a fost achitata suma de 1,59 miliarde lei", se arata intr-un comunicat al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii (MTI). (C.P.)
Avans de 50%
Fermierii vor putea solicita, incepand cu luna mai, un avans de 50% din valoarea finantarii publice aferente proiectelor de dezvoltare rurala, fata de pragul de 20% stabilit in prezent, potrivit Vivianei Vasile, director in Ministerul Agriculturii. "La nivelul Uniunii Europene s-a luat decizia ca, incepand cu luna mai si pana la sfarsitul anului 2010, sa fie posibila acordarea unor avansuri in procent de 50% din ajutorul public", a declarat Vasile. Ea a argumentat ca aceasta masura va inlesni finantarea proiectelor de dezvoltare rurala, in conditiile in care criza financiara a ingradit gasirea de resurse pentru cofinantare. (L.M.)
Boc nu mai concediaza
Guvernul a decis sa evite concedierea angajatilor bugetari si sa mentina actualele locuri de munca, desi avea la dispozitie varianta disponibilizarii a 5% din personal, a declarat, ieri, premierul Emil Boc, la Pitesti. El a amintit ca salariile de baza ale bugetarilor nu vor scadea, iar eventualele cresteri vor fi efectuate in conditiile unor economii rezultate din restructurarea agentiilor guvernamentale si limitarea cumulului pensiei cu salariul de la stat. (C.S.)
Apartamente pe litoral
Agentia Nationala pentru Locuinte (ANL) reduce cu 20% pretul de construire la 134 de apartamente din orasul Eforie Sud (jud. Constanta). Noile preturi, afisate pe www.anl.ro, variaza intre 33.879 euro si 88.814 euro, in functie de suprafata si pozitionarea pe etaje. Ansamblul de locuinte este constituit din 3 blocuri cu regim de inaltime S+P+7E, avand 134 de apartamente, dintre care 32 cu o camera, 61 cu doua camere, 38 cu trei camere si trei apartamente duplex cu trei camere. (I.S.)
 Afisari: 132  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Rosia Montana merge mai departe    7 comentarii
  Inflatia scade in ritm de melc    
 Top afisari / comentarii 
 Voronin vaneaza oameni in Basarabia (2287 afisari)
 Vanatoare de ziaristi (1671 afisari)
 Va impuscam copiii! (1544 afisari)
 Cu voie de la Moscova (1522 afisari)
 Case si terenuri scoase la vanzare de banci (1308 afisari)
 Cindy Crawford, fotografiata in timpul unei partide de sex, in piscina unui hotel din Mexic (3284 afisari)
 Sexul in apa, alunecos... de periculos! (2960 afisari)
 Gica Hagi, noul selectioner al Romaniei! (2048 afisari)
 Presa moldoveană are semnale că unele dintre tinerele reținute de poliție au fost abuzate sexual (2010 afisari)
 Garantia unui amant profesionst: "Sexul cu mine va salveaza casniciile" (2000 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2009 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02200 sec.